שאלה

tomersde

New member
שאלה

אני נכנסתי לאתרים של אוניברסיטאות בארה"ב כדי לבדוק כל מיני דברים ושמתי לב שלומדים שם שנה פחות מנהל עסקים ושנה פחות משפטים וזה לא נראה הגיוני אז יש קאצ' כלהו? ובנוסף באיזה אוניברסיטאות כדי ללמוד בארה"ב (לא אייבי ליג) רצוי צפון מזרח ארה"ב?

Taliy

New member
כן יש קאטצ'

תואר במשפטים ובמנהל עסקים הוא תואר שני ולכן זה 2 במקום 3. אל דאגה, התואר המקדים הוא 4 שנים...

tomersde

New member
אני לא מבין

אם צריך ללמוד בסה"כ 7 שנים להיות עורך דין בארה"ב אז יותר עדיף בארץ

Taliy

New member
6

אני לא יכולה להגיד שכל עורכי הדין בארהב למדו 6 שנים כי זה לא יהיה נכון. אבל זה המשלול המקובל בארה"ב, ולא הייתי מנסה מסלול אחר(אם הייתי רוצה לעבוד). בארץ יותר משתלם? תלוי למי. למי שרוצה לעבוד בארה"ב לא כדאי המעבר הזה, אלא אם כן תחומו יהיה מיסוי בינ"ל או משהו כזה...

tomersde

New member
אני לא מבין

אם צריך ללמוד בסה"כ 7 שנים להיות עורך דין בארה"ב אז יותר עדיף בארץ

tomersde

New member
אני עדיין לא מבין

אני רוצה ללמוד משפטים בארה"ב כי אני רוצה לעסוק שם בעריכת דין ואם אני לומד בארץ אני חייב את ה-4 שנים הרגילות ואני לא יודע עוד כמה שנים (בטח יותר משנתיים) כדי ללמוד משפט אמריקאי.

berlinale

New member
כמו שכבר אמרו לך

- בארה"ב משפטים זה תואר מתקדם. זאת אומרת שאתה חייב לבוא עם תואר ראשון במשהו (לא במשפטים, שהרי אין דבר כזה תואר ראשון במשפטים בארה"ב). בישראל זה תואר ראשון. לארה"ב יש שיטת משפט משלה, לישראל משלה, ובכל מדינה מלמדים בביה"ס למשפטים את חוקי אותה מדינה ורק מעט מאוד על מדינות אחרות. אין דבר כזה ללמוד את המשפט האמריקני שנתיים בארץ. יותר מזה - ללשכות עורכי הדין בישראל ובמדינות השונות בארה"ב יש תקנות לגבי מישהו שבא עם תואר זר במשפטים ורוצה להפוך לעו"ד: זה בד"כ לא כל כך קל. מסקנה (שוב, כמו שכבר אמרו לך): - מי שרוצה להיות עו"ד בישראל עדיף שילמד בישראל, או שיבדוק מה דרישות לשכת עוה"ד הישראלית לגבי תארים זרים. מי שרוצה להיות עו"ד בארה"ב, עדיף לו שילמד בארה"ב אתה אומר שאתה רוצה להיות עו"ד בארה"ב, צא ולמד שם.

למעלה