שאלה :)

zbobo

New member
שאלה :)

אני עובד עכשיו בסביבת דוס בשפת C++, מה אני צריך ללמוד כדי לעבור לעבוד בסביבת וינדוס?

selalerer

New member
WIN32API, חפש בגוגל מדריכים.

זה בגדול אוסף של פקודות שאתה יכול לתת לWINDOWS בכדי לקבל ממנה כל מיני שירותים (כגון פתיחת חלון וציורו על המסך, הפעלת תיבת טקסט בתוך החלון הזה וכו') בנוסף המבנה של התוכניות הוא שונה, אין יותר main יש WinMain ובתוך הWinMain הזה חייבת להיות לולאת הודעות, שמקבלת הודעות מWindows (כגון: העבר זז, נלחץ מקש וכו') ושולחת אותם חזרה לWindows בכדי שיפעיל את הפונקציה שאמורה לטפל בהם, שגם אותה אתה חייב לכתוב בנוסף לWinMain. קוראים לה פונקציית CallBack. בקיצור, זה נושא שלם, חפש מדריכים ל Win32API. בהצלחה, הפצץ פה שאלות חופשי!

vinney

Well-known member
MFC

עזוב אותך מAPI, זה לא שווה כי אי אפשר לסמוך על APIים של מיקרו$ופט. אני מעריך שאת מחלקות MFC הם ישאירו גם אם APIים ישתנו (וישתנו) במערכת הבאה שלהם.

gmorphus

New member
API - לא מסכים עם ויני

MFC זה רע. אני לא מסכים בכלל שMFC זה העתיד. וגם MFC זה של MS. אפילו הם הבינו שMFC מת. תראה למשל את NET... בכל מקרה, הAPI של windows לא הולך להשתנות בקרוב, וכדאי להתחיל ללמוד מהבסיס. מה זאת אומרת אי אפשר לסמוך עליו? איך אתה חושב שMFC עובד? אם אתה רוצה להבין איך דברים עובדים, אתה חייב לדעת win32api. נכון, אין טעם באמת לפתוח חלון בעצמך, אבל אתה חייב להבין מה קורה מאחורי הקלעים, של MFC, או של כל ספרייה אחרת שתבחר להשתמש. תתחיל מ win32api, ואז תעבור לMFC או בכלל ל .NET (שם אין MFC...).

DNile

New member
חולק עלייך.

MFC חוסך הרבה מאוד זמן ועבודה. ומי שקובע את העתיד זה אנחנו המתכנתים, ורק אנחנו. אם נדחה את .NET, אם נמשיך לעבוד עם MFC, מיקרוסופט יהיו חייבים להמשיך לתמוך בזה ולשפר את זה. בכל אופן, אין ספר שחובה ללמוד את הAPI, אבל כדי להכנס לעניינים מהר וטוב, אני ממליץ להתחיל מMFC, ורק אז לעבור ללמוד את הAPI, ולהבין "מה הולך מאחורי הקלעים".

OriIdan

New member
אנחנו נקבע את העתיד?

משום מה רבים הם האנשים ששוכחים שהעתיד הוא שלהם ונותנים למיקרוסופט לקבוע אותו. ממתי מיקרוסופט עושים מה שהצרכנים רוצים? הם עושים מה שהם יכולים לשווק וזה לא בהכרח מה שהצרכן צריך. אני לא מוכן לתת למיקרוסופט לשלוט על העתיד שלי ולכן לא עובד עם התוכנות שלהם בכלל.

vinney

Well-known member
אתה טועה

אני לא יודע מה אתה מפתח, אבל NET למי שמפתח תוכנה פשוטה לחלונות זה אולי טוב, אבל ברגע שמשמעותי לך ביצועים ותאימות לאחור - NET מת. ברור שצריך לדעת APIים כדי להבין טוב יותר, אבל הדגש הוא על יותר, קודם כל צריך להבין עקרונות, ואת זה צריך לעשות עם MFC. הרי אתה לא תתחיל לבנות בנין מבחירת החול שתשים מתחת לבלטות, אתה תעדיף לבחור את הקבלן קודם, לא? בסוף, כן, תתעסק גם עם החול, אבל בסוף...

gmorphus

New member
המממ....

ברור שאני לא מתכוון שהוא צריך לעבוד ממש עם הAPI. גם אני עובד עם MFC, ואני מתכנת בC++ ולא עובד לNET בגלל עניין הביצועים. אבל כמעט לכל הצרכים .NET מספיק מהיר. ואני מדבר על אפליקציות כמו browser, word, icq,internet sharing progs. וכו'. כל אלה היה לבנות כמו שצריך ב.NET ואני מבטיח לך שזה היה מצוין. כשתרצה לבנות בניין אתה לא תתחיל מבחירת החול (אהבתי את המטאפורה) אבל כתלמד איך בונים בניין באוניברסיטה (או איפה שלא לומדים דברים כאלה
) אתה כן תתחיל מללמוד באיזה חול כדאי להשתמש. הפואנטה שלי היא שכדאי לו, לדעתי, להשתפשף בAPI, לנסות לפתוח חלונות, ליצור כפתורים, לקבל הודעות, לבנות צייר בסיסי באמצעות הAPI וכו'. אז לעבור לMFC או כמו שאמרתי ל.NET (בשביל הפרוטוקול, אני לא תכנתתי אף פעם ב.NET). הוא לא חייב להשקיע בעניין הAPI שבועות. שילמד את זה 30 שעות, שיבין מה הולך שם (מנגנון ההודעות, OnPaint, Parent Notify, מחלקות של חלון וכו') וימשיך הלאה... זו דעתי בכל אופן.

DNile

New member
דימוי, לא מטאפורה..

וכשאתה תתחיל ללמוד ספרות, אתה לא תלמד קודם מה זה מטאפורה ודימוי, ומה ההבדל ביניהם, אתה קודם כל תלמד לקרוא ספר. בכל אופן, אני בספק עם תוכנה בעוצמה ובמורכבות של WORD או של IE אפשר לבנות ב.NET. סתכל על הביצועים המעפנים שלהם כשהם כתובים בC/C++.

gmorphus

New member
טוב נו, את שיעורי ספרות

סיימתי בתיכון... אני מכיר הרבה אפליקציות כבדות שנכתבו כמו שצריך בNET. ופועלות לא רע בכלל. אבל ממש אין לי כח להמשיך את הדיוק הזה. לי אישית לא ממש בא לעבור לNET. - אני אוהב לעשות את הדברים בעצמי ולא לסמוך על הסביבה שתנקה לי זיכרון או תספור לי references (כן אני יודע שזה דבילי) בכל מקרה, לגבי הנושא שלנו, אני חושב שלקרוא ספר יהיה להשתמש במחשב. עכשיו אתה רוצה ללמוד להיות סופר (לתכנת)? אז זה אחרי שלמדת לקרוא ספר (להשתמש במחשב), ועכשיו אתה צריך ללמוד קצת מה זה מטאפורה ודימוי לפני שתוכל לעשות משהו נורמלי

galh

New member
איזה אפקלציות?!

יש לך דוגמאות לאפלקציות כבדות שנכתבו ב- NET$? איפה קישורים לאתרים? האם הן רצות גם על לינוקס?

gmorphus

New member
אין לי קישורים בשבילך כי לא מדובר

באפליקציות אזרחיות... זה לא אופליקציות שיעמדו בעומס real time אבל הן כבדות ועובדות טוב. תקשיב, אין לי למה להכנס איתך לוויכוח על .NET מהסיבה הפשוטה, שאני לא תכננתי מעולם בNET. אז אני מציע ש let's call it the thread

selalerer

New member
../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif ../images/Emo32.gif

מה ההבדל בין מטאפורה לדימוי? זה לא רק לועזית?

nirtheking

New member
אז הנה קצת מהזיכרון שלי מהשנה ../images/Emo13.gif

מטאפורה - לקיחת שני מושגים מעולמות שונים ולחברם לביטוי למשל : "פריחה כלכלית" פריחה מעולם הבטוניקה, כלכלית מהעולם הפיננסי(או איך שלא קוראים לעולם הזה
) דימוי - שימוש ב-כ או במקף (לא זוכר את שאר ההגדרה
) דוגמא: אין דוגמא גם שכחתי

למעלה