שאלה

בן1234

New member
שאלה

סיימתי את לימודי התנ"ך.. ורציתי לשאול אם מותר לזרוק מחברת תנ"ך כמו כל מחברתץ אחרת או שצריך להביא אותה לגניזה או כל דבר אחר? תודה רבה

א77

New member
אסור.

וסתם עצה. איני יודע גילך, אבל חבל שאת מחברותיי לא שמרתי. כמה זה יפה להתבונן בהם אחרי שלושים שנה ויותר. ובפרט כשמדובר ממחברת קודש. בפורום מסויים שם אני משתתף. הציגה אחת מחברות הפורום [אינה דתיה], דף מחברת שאחיה כתה לפני כארבעים שנה. הבט איזה מתוק זה. עבר המון זמן מאז הוא כתב, הרבה פסחים עברו מאז, אך המחברת לא החמיצה.

בן1234

New member
תודה על הרעיון...

אבל אני בן 17.. המחברת שלי לא נראית כמו שלו, ואני לא חושב שאיכות הכתיבה או כתב היד שלי ישתנו ככה שאני לא מרגיש צורך לשמור מחברות מהיום. ושוב לשאלה שלי... אם אסור לזרוק, אז מה בדיוק לעשות איתן?

א77

New member
מחברת שכתוב שם דברי קודש

עליה להגנז. יש ארגון המטפל בגניזת תשמישי קדושה וכתבי קודש. איני יודע באיזה איזור הנך. ובכל מקרה, בבני ברק לדוגמא יש מרכזי גניזה במקומות מסויימים ברחובה של עיר. אני מאמין שזה קיים בהרבה מקומות. וודאי אסף חבר הפורום יוכל לספר יותר על מיקומם, ואולי יביא קישור מסויים. ובכל מקרה זה לא יכול להיות מושלך לאשפה.

asaf2000

New member
שימסור את זה לבית הכנסת

בד"כ ברוב בתי הכנסת יש פח לגניזה ואם לא אז שיתן את זה לגבאי בית הכנסת או לבית חב"ד הם כבר ידעו מה לעשות עם זה.

למעלה