שאלה...

סופרמן!

New member
שאלה...

במקום עבודתו של אבי הוחלט שצריך "שיתוף יומנים" ולכן הוחלט שצריך שרת EXCHANGE, והוטל עליו לברר את כל הפרטים הדרישות וכו'... מכיוון שהוא לא ממש איש מקצוע בתחום כמה שאלות... לחברה בת 20 משתמשים: איזה שרת צריך? כלומר מאפיינים טכנים... איזה תוכנות דרושות? כמה העלות של כל זה?(התקבלו הצעות עלות של התקנה ללא תחזוקה בהפרשים של אלפי דולרים). האם יש תחליפים לשרת EXCHANGE כאשר המטרה היא רק שיתוף יומנים דרך אאוטלוק, כרגע הם כנראה עובדים על POP3 אבל לא ממש הצלחתי לברר את זה עד הסוף. וכמובן שכל הערה בנושא תעזור...

noam01234

New member
SBS

חברה של 20 מחשבים מספיק לה SBS, שרת SBS שכולל 5 קליינטים עולה בערך 1100-1200 דולר, חוץ מזה אתה צריך עוד 15 CAL-ים כדי להשלים ל 20. ה SBS מכסה לך גם את מע' הפעלה וגם שרת Exchange ועוד מספר דברים נוספים. כדי לשתף יומנים לא צריך שרת Exchange, יש המון תוכנות בשוק שיודעות לשתף יומנים במחיר זעום של כ 20 דולר לרשיון אך בתוכנות האלו יש חסרון מסוים - קודם כל הדואר נשאר על תחנת העבודה, בשרת Exchange הוא נמצא על השרת ואפשר לבצע לו גיבוי, שנית - כדי לראות יומן של מישהו אחר אתה חייב שהמחשב שלו יהיה דלוק. יש גם תחליף ל Exchange ללינוקס שניתן להתחבר אליו עם אאוטלוק (עם קליינט של Exchange) עולה הרבה יותר זול מ SBS אבל לא הספקתי עדיין לבדוק את המוצר אז אני לא יכול להגיד עליו כלום.

snup

New member
רק עליך לזכור...

שבעתיד אם החברה תרצה להתרחב, אין הרחבה ל- SBS מעל 50 משתמשים כך שגם שיקול זה צריך לבוא בחשבון.

ezaton

New member
כמה דברים, ברשותך.

ראשית, הלינק הזה יכול להוביל אותך לחסכון גדול מאוד, אם אתה אכן נעול על מייקרוסופט. אמת שיש יתרונות למערכות שלהם, ובהן השילוב המובנה בתוך outlook, ברם, אתה צריך לזכור את הנקודות הבאות, בבואך להחליט שאתה רוצה לרכוש פתרון שלהם, ברמת שרת אירגוני, כדוגמת SBS או הפתרון שמוצע בלינק. 1. שרת exchange דורש מערכת חזקה. מדובר על שרתים בסדרי גודל של אי אלו אלפי דולארים (אני אישית לא מצאתי משהו *ראוי* בפחות מ 3000$ למחשב) 2. שרת ה exchange אינו שרת פשוט. תחזוקתו עולה בזמן או בכסף (או בשניהם), ותקלות בו יכולות להיות קשות מאוד לפתרון. עלות שירותי תמיכה עלולה להיות סעיף לא זול בעניין. 3. אם החלטת על SBS, אזי צריך לזכור שעלות רשיון למשתמש יחיד היא 120$ למשתמש (כפול מ- SBS2000). כלומר, עלות המערכת היא כמצויין מעלה, פלוס 120$ לכל משתמש במערכת, פחות 5 (כלומר, 15 כפול 120$) 4. עם היתרונות בצד החזקת דואר באופן מרוכז, באה המטלה הגדולה של גיבוי תקופתי כלשהו - בין אם לטייפ, לקובץ שאותו אפשר לצרוב בזמן כלשהו, או לדיסק הקשיח. גיבוי שיחזור, ללא תוכנה יעודית (כלי ה- brick level), לא יתאפשר לך עבור הודעות דואר או פגישות יחידות, אלא עבור כל מאגר הנתונים כולו. 5. פתרונות פשוטים מבוססי web לשיתוף יומנים (חסרון - לא משולב ב- outlook) זולים משמעותית (אם לא חינמיים), ודורשים חומרה בסדר גודל של פנטיום 2 ולעיתים אף פחות. אם תשקיע בשני דיסקים קשיחים גדולים, שיעבדו בתצורת mirror, אתה יכול לחסוך גם את כאב הלב אם קורס דיסק קשיח. חסרונות מערכת שאינה exchange: 1. תצטרך ללמוד אותה במידה מסויימת. אם אתה לא מכיר exchange, אזי גם אותו תצטרך ללמוד, בכל מקרה. 2. יקשה עליך לקבל עליה תמיכה בד"כ, אולם אם תקפיד על סעיף 1, לא תצטרך הרבה מזה. 3. אין אינטגרציה עם ה- outlook. 4. תצטרך לבחור מערכת כזאת. השפע גדול, ולא קל לבחור משהו מתאים. 5. יתכן ולא יהיה ממשק ניהול מרכזי לכל הדואר והיומנים, אבל גם כרגע אין. יתרונות (בתלות במערכת הנבחרת) עלות דרישות חומרה שוב עלות. הכל עניין של הגדרות. בגדול, אתה מדבר על עלות של אי אלו אלפי דולארים עבור שרת exchange או לחילופין, כחמישים שעות אדם עבור פתרון אלטרנטיבי. האם השילוב בתוך outlook שווה לך אלפי דולארים? את זה אתה תוכל לדעת. לא אני. לשם הגילוי הנאות: 1. אני איש יוניקס בעיקר, אך מתחזק גם שרתי exchange ו- AD לא מעט (כולל כמה דברים שאפשר לדבר עליהם על כוס בירה
) 2. אני תומך גדול בחיסכון בכסף. טרם הצלחתי להנביט את עץ הכסף שלי, ובינתיים, אני משקה וממתין. 3. אם ההבדל במחיר הוא אלפי דולארים, אני מוכן לוותר על ניהול מרכזי (אבל זה אני) 4. אני, בין השאר, נותן שירותים במערכות כאלו, אז יש לי קצת נסיון איתן. 5. ניסיתי להציג את הטוב ואת הרע. מראש, לידיעתך, אני משוחד כנגד exchange, אז אתה מוזמן לקחת את זה בערבון מוגבל. לא שאני לא חושב שזאת מערכת טובה, אבל אני חושב שלישם אותה עבור 20 משתמשים זה over-kill עצבני. ליל מנוחה.

Guys33

New member
על איזה מערכת הייתה ממליץ ?

כאחד שמכיר הרבה מיקרוסופט ומעט יוניקס ראיתי הרבה מאוד פתרונות דואר יוניקס ולמען האמת קצת הלכתי לאיבוד (מה גם שהמנהל שלי הוא איש מיקרוספוט) ולכן דבקתי ב Exchange ואשמח להרחיב את ידיעותי תודה ויום טוב גיא

ronenb75

New member
אם אתה מחפש שרתי דואר

הפופולרים ביותר הם Qmail ו-Postfix. שני אלה נבנו על עקרונות קצת שונים. אני אישית אוהב את Qmail יותר. הוא נבנה בראיה של Security first. כלומר קצת פחות דגש על ביצועים ויותר על אבטחה של המערכת בכללותה. עד היום מאז הקמתה, מוצע פרס של בערך 500$ למי שיצליח לפרוץ את המערכת ופרס זה עד כמה שאני יודע עדיין לא נדרש מעולם.... Postfix נבנה יותר עבור ביצועים, ובעיקרון יש שטוענים שיותר נוח לקינפוג... לא יודע, עבדתי איתו מעט יחסית ולי נוח qmail

סופרמן!

New member
1) איזה לינק?

2) נניח(היפוטתי לחלוטין לדעתי) שהולכים על פתרון אלטרנטיבי, מה האפשרויות המומלצות ועם איזה קליינט עובדים(שהרי המטרה הסופית היא כמובן נוחות)? 3) דרישות חומרה? לא צריך פירוט ברמת מוצר זה או אחר... אבל איך המפרט אמור להיראות?

ezaton

New member
ובכן

הקליינט נשאר קליינט דואר רגיל. יכול להיות Outlook, או OE. הגישה ליומנים נעשית באמצעות web. החומרה הנדרשת עבור עשרים משתמשים: קח מחשב ישן כלשהו, יהי פנטיום 2 300 ומעלה, שים לו 128 מגה זיכרון, שני דיסקים קשיחים (למען ה- mirror), וקיבלת שרת מהוגן ומתאים. יתרונות בעניין: לינוקס יכול לעבור למחשב אחר באפס זמן. פשוט שמים בו את הדיסקים הקשיחים כמות שהם (כדאי ורצוי לשמור על אופי החיבור דומה, כלומר PM ישאר PM, ו- SM ישאר SM, אם אתה לא מרגיש צורך עז לעבוד עם SCSI). אם אתה רוצה שהדואר ישאר על השרת, תעבוד ב IMAP, ואם אתה רוצה שהם ימשיכו למשוך אותו אליהם, תעבוד ב POP3. שיתוף היומנים יכול להתבצע על כלי וובי כלשהו (אין לי שמות באופן מובהק). יש מדריכים פשוטים, והמון עזרה בקהילה לדברים שכאלו, כך שאני ממש לא מאמין שתהיה לך בעיה. חסינות לווירוסים, עבור השרת, פיירוול מובנה, מה אתה צריך יותר? נוחות שימוש? הכל עניין של הרגל. הרגילו אותך שיומנים באים ביחד עם דואר, אם כי בעבר זה לא היה כך, אז תתרגל אחרת (וזה לא מורכב במיוחד לשנות את ההרגל הספציפי הזה). חיסכון של אלפי דולארים זה עדיין חסכון. אם אתה ממש רוצה להשקיע, קנה איזה HP דסקטופ חדש, תן לו המון זיכרון (נגיד, רבע ג'יגה), ושני דיסקים קשיחים מהירים (IDE, כמובן), והופ, יש לך גם שירות למחשב למשך שלוש שנים.

ronenb75

New member
לחלוטין מסכים! ../images/Emo45.gif

להחזיק שרת Exchange בארגון רק כדי לנהל יומנים זה ממש טיפשות... אני נלחם על 4 הרגליים האחוריות שלי לא לעשות את זה בארגון שלנו, בעיקר משום שאני לא מוכן להשתמש בו כשרת דואר (לא כשיש לי Qmail + IMAP שעובד כמו מלך ונותן לי לישון בלילה טוב - להבדיל ממוצרי $M למניהם). והמחירים שצריך לשלם עבור התענוג המפוקפק של להתקין שרת שמראש ברור שהוא פשוט לא טוב.... ולמען הגילוי הנאות שלי: 1. גם אני איש יוניקס (לינוקס). 2. גם אני משוחד נגד Exchange ולמעשה כמעט כל מה שמיוצר ע"י מיקרוסופט. 3. גם אני ניהלתי בעבר שרתי exchange ו-AD. 4. אני מנהל היום הכל על שרת Linux כולל File Server, mail, PDC, backup, ולא מוכן לשמוע על שרתי מיקרוסופט.

למעלה