שאלה

aviz17

New member
שאלה

אם המנוע שלי צריך אוקטן 96 ואני שם לו 95 זה יכול להרוס משהו? כי חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאם שמים 95 כדי שהעופרת לא תפגע בממיר הקטליטי אז אין סיבה שזה יזיק.

tzvika pick

New member
כן. זה בהחלט יכול להזיק.

שימוש חד פעמי בבנזין עם אוקטן 95 לא יגרום לנזק מצטבר (אבל עלול לגרום לרכב להחנק), אולם שימוש ממושך בדלק כזה יגרום לבלאי מואץ של המנוע. המנוע זקוק לעופרת כדי לפעול בצורה חלקה, ובמכוניות חדישות יחסית (מודל 94 ומעלה אם אני לא טועה) משתמשים בדלק נטול עופרת כדי למנוע את סתימת מזרקי הדלק. ובכלל, אני לא מבין מה הרעיון? ליטר 96 וליטר 95 עולים כמעט אותו דבר..

wil

New member
סוגי דלק

1. במכוניות עם ממיר קטליטי (בד"כ שנת 1994 ומעלה) - אך ורק 95 נטול עופרת. שימוש בדלק עם עופרת יגרום לסתימת הממיר תוך 10 דקות - ממיר חדש עולה הרבה מאוד כסף. 2. במכוניות ישנות, העופרת דרושה לשימון השסתומים. זו אחת הסיבות שהיא נמצאת שם מלכתחילה. שימוש חד-פעמי בדלק נטול עופרת לא יגרום נזק - ויש הנוהגים למלא לסירוגין, פעם אחת עם עופרת ופעם אחת בלי. 3. בחלק מהרכבים סביב שנת 90-93 (לבדוק ספציפית לגבי הרכב שלך!!) אין צורך בעופרת לשם שימון השסתומים, ומצד שני אין ממיר - כלומר מותר למלא איזה דלק שרוצים (רק לא כדאי סולר...) - רצוי למלא את הנטול עופרת, הוא זול באגורה וגם פחות מזהם.

למעלה