שאלה

גוהר

New member
שאלה

איך מתחילים להופיע? האם להכין כראוגרפיה מראש או לאלתר? איך מכירים אנשים ואיך מכירים אותך ? וכו'.. אשמח לכל טיפ, תגובה וסיפורים מנסיון...

yaelbelly

New member
ידידתי

אחרי ההודעה המתחננת שלך, הייתי חייבת להגיב, יש לי כל כך הרבה לספר לך על ההתחלה, כל כך הרבה יש לי לשתף, ליעץ ולגלות לך שעבורי כל רגע בריקוד הוא התחלה חדשה ומרגשת... האם את תלמידתה של מירי אלון? אם כך זה מוסיף נופח מעניין עוד יותר לריקוד... מבטיחה להגיב ביתר פירוט בפורום ואפשר גם בדרכים אחרות. ספרי לי אם את תלמידתה של מירי,ייתכן ואנחנו מכירות. טיפ אחד קטנטן להתחלה - להצהיר לעצמך על עיסוקך... לי לקח ש- נ -י - ם להגיד "אני רקדנית בטן" ולקח לי עוד יותר ש-נ-י-ם להגיד שאני מלמדת, תודיעי לעצמך חגיגית שזו הדרך, הצהרות לפעמים פותחות כל כך הרבה דלתות. לילה טוב בנתיים איחולי סוף שבוע של ריקודים יעל

עצות ו"הנחיות"../images/Emo50.gif

הציגי עצמך בכל מקום, מבלי להתבייש, ואף בגאווה רבה כרקדנית בטן. יום אחד, ואני בטוחה שבקרוב - תקבלי הזמנה... עצה אחת כדי לצאת לדרך: עקבי אחר פרסומים על אירועים באזור מגורייך. נסי ליזום וליצור קשר עם מארגני האירוע. תוכלי להציע הופעה בחינם, והם - מצדם יציעו את המקום, הקהל, מערכת ההגברה, האווירה - כל מה שיש בארוע ממילא. רמזי להם (ברמז עבה) ששניכם תרוויחו מן העניין. את - את הפרסום, והם - יזכו למופע מלבב ונפלא. ובאשר לריקוד - כמה עצות, לפחות להתחלה: בחרי מגוון של שירים שאת מאוד אוהבת לרקוד, ופשוט נהנית מכל צליל שלהם. ריקדי אותם שוב ושוב בבית - ככל שתעשי זאת - הריקוד ילך וישתבח מרגע לרגע, ואת תלמדי את השיר, על כל ההפתעות שיש בו. 2. עקרונית, אל תבני כוריאוגרפיה. אינך יודעת מי הקהל שלך ומה באמת מדליק ומזרים אותו עד לרגע הפיצוצי של המפגש ביניכם. את גם עלולה להיראות כמי "שמתרגלת" תנועות באופן מכאני/מנסה לזכור מה בא אחרי מה, או "אוי, מה צריך לעשות עכשיו..." חשוב מאוד לתכנן את תחילת ההופעה: עם צעיף, או אביזר כלשהו או בלי, כיצד בדיוק "תיכנסי" - השניות הראשונות של ההופעה/הכניסה צריכות להיות מרשימות במיוחד, שכן זה בדיוק הזמן לצוד את תשומת לבו של הקהל. (אח"כ הוא ממילה שבוי בקסמך, וכולם נופלים שדודים לרגלייך...) כדאי לבחור שיר מדליק "שידליק" אותם עוד לפני שתכנסי. 3. קחי אתך חברה טובה שתעזור לך להתארגן, שתגיד לך כמה את יפה ומקסימה ונהדרת, ואיזו רקדנית מדהימה את (רק פשוט לא שמת לב). ליווי כזה הוא נכס ואוצר של ממש. בהתרגשות ובלחץ אנחנו לא מצליחות פתאום לענוד את העגיל, או לרכוס משהו בבגד - וחבל לבזבז את האנרגיה שיש לשמרה להופעה. דאגי שהיא תהיה במקום מסוים בקהל, כך שתוכלי ליצור איתה קשר עין בזמן ההופעה, ולזכות ממנה לעידוד ולתמיכה בזמן ההופעה. להופעה הראשונה שלי לקחתי את אישי הטוב, שהחזיק לי את היד, ליטף את שיערי ולחש באוזני איזו רקדנית נפלאה מאין כמוני אני, ובשנייה שהוזמנתי לבמה, הוא אמר: "Go get them, baby" 4. כל רקדנית - מנוסה או בראשית דרכה - יודעת שהיא מופיעה לקהל (ולא לעצמה). מהשנייה שאת נכנסת - הקפידי לחייך (אפילו חיוך מאולץ - you fake it - you make it) "דברי" אל הקהל בעיניים, בחיוך ובריקוד. רקדי למענו ובשבילו. יש נטייה (מהפחד) להשפיל עיניים או להתבונן בגופך ובתנועותייך. השתדלי להימנע מכך. על רקדניות כאלה אומרים ש"הן רוקדות לעצמן..." ודאי שאת מדברת עם כולם (כשהם מפוזרים מלפנים מאחור ומשאר הצדדים...) זה גם יאפשר לך "לסקור" את הקהל וללמוד במהירות בפני מי את עומדת... אופס - רוקדת. 5. נשמי! אל תשכחי לנשום... נצלי את הרגעים הקטנים כשאת מפנה את גבך אל הקהל בריקוד, ונשפי חזק. זה מאוד משחרר ומרפה, והריקוד יותר זורם. זה גם יסייע לך להיות נינוחה יותר. 6. ארזי לך תיק נוח ומאורגן, שמכיל את כל מה שאת זקוקה לו (האיפור, התכשיטים, פריטי לבוש) - הכול מכול - אפילו פריטים שאינך בטוחה שתצטרכי להם. (מ'כפת לך - את לא סוחבת אותם על הגב...) וכמובן - הדיסקים ובל תשכחי להכין לדיסק גיבוי לעולם אין לדעת... 7. מי יתן ותצליחי עד מאוד. תבורכי. ספרי לי על ההופעה הקרובה (היא מחכה לך מאחורי הפינה)

גוהר

New member
אני אצל אצל מירי אלון כבר

שנה רביעית ואין רגע משעמם...

באלאדיה

New member
טיפים

יש לנו מצבור של טיפים להופעה ראשונה (תחת קישור מאמרים-> עצות שנאספו בפורום->טיפים של חברות הפורום להופעה הראשונה), והיה גם דיון שלם על כוריאוגרפיה או אלתור (כנראה שזה סובייקטיבי, לכל אחת מתאים משהו אחר), אבל מה שבאמת חסר לנו זה מימד הפרסום - איך רקדנית צעירה יכולה לפרסם את עצמה? אז קיבלנו כאן עצה טובה - להתחבר עם בעלי אולמות. עוד רעיונות?

למעלה