שאלה

רשף כשף

New member
שאלה

אתם בטח זוכרים אותי עם הבלנו שלי, אבל אם לא אני אזכיר לכם. קניתי סוזוקי בלנו שנת 2000 אוטומטית לפני כחודש, עברה בדיקה והכל היה בסדר, כולל אחריות בכתב מהסוחר על גיר, הגה ושות'. בשבוע האחרון היו בעיות בהתנעה, והמתדלקת הנחמדה עזרה לי וגילתה שחסרים מים במצבר (לא היו כמעט מים) ומילאה לי בשני הצדדים של המצבר (את המים המיוחדים האלה...) בקיצר, זה היה ביום שישי והיום שוב האוטו לא התניע אלא לאחר שלושה נסיונות. בדקתי וראיתי שהמצבר "מבעבע" דרך הפקקים האלה (שפותחים אותם עם מטבע...) מישהו אמר לי שזה אומר שהמצבר הולך להיגמר, אבל אני לא ממש סומכת על המילה שלו ונראה לי שאני אלך למוסך ביום שישי. בכל מקרה יש לי כמה שאלות: א. מה דעתכם? נראה לכם שזו בעיה במצבר? ב. אם כן, מה כדאי לעשות? לחכות שהמצבר ייגמר ואז לקנות חדש? (ראיתי שהיה פה שירשור על מצברים ואי רוצה גם עיצה איפה כדאי להחליף מצבר ברחובות). האמת לא ממש בא לי לחכות עד שאני אתקע באיזה מקום, מעדיפה להחליף כבר עכשיו. ג. מכירים מוסך נורמלי ברחובות שלא ישחט בחורה תמימה שבאה לבד ולא מבינה שום דבר במכוניות (כפי שכבר שמתם לב)?

Usagi

New member
חבוב תנסה להחליף מצבר

ואם הבעיה חוזרת אז תיגש למוסך סביר להניח שהמצבר סיים את חייב

Usagi

New member
סליחה שכחתי שאת בת - אגב רשף

איך הבלאנו? יחסית את מרוצה מהרכב?

yogm16

New member
תבדקי.....

על כל מצבר יש את התאריך יצור שלו, תבדקי אותו אם יש על המצבר כבר שנתיים שלוש אז פשוט תחליפי אותו בחדש. תשימי לב שעל המצבר שלך כתוב את המידה שלו לדוגמה: 60mAh אז תשימי לב שאת קונה את הנכון.

wil

New member
60mAh? מכונית צעצוע?

התכוונת 60Ah כמובן
יש לקנות מצבר באותה הקיבולת של המצבר הישן, לפחות. (ולא הרבה יותר - כלומר 60 במקום 55 זה סבבה, למשל)

רשף כשף

New member
תודה על התשובות

ולגבי מוסכים באזור רחובות... מישהו מכיר את "מצברי שנפ" בכניסה לגדרה מצד דרום?

רפי לין

New member
מצברי שנפ

מצברי שנפ הנם איכותיים ובעלי אחריות טובה. בברכה - רפי לין

דני ג

New member
מצבר מבעבע

פרושו שהוא מתחמם מאד ולרוב הסיבה לכך היא טעינת יתר של האלטרנטור ו/או צריכת זרם גבוהה מדי ועומס על המצבר. הפתרון הוא לבדוק האם האלטרנטור מטעין כפי שצריך והוא מיוצב. דני G.

רשף כשף

New member
שוב תודה

החלפתי מצבר והאוטו (בינתיים) נדלק יופי... אני חייבת לציין את השירות האדיב והמהיר של יוסי מלר ממצברי שנפ בדרום גדרה. אין לי מושג מה זה אלטרנטור, אבל הוא ביצע שתי בדיקות למצבר- האחת כשהאוטו מכובה, והשניה כשהוא עובד, ואמר שהמצבר נופל לחצי, יכול להיות שלאחר שעה מנוחה הוא יפול יותר. אמר שאני יכולה להישאר עם המצבר הישן או להחליף למצבר שנפ חדש כאשר הוא יבדוק את המצבר הישן אצלו לאחר כמה ימים, וגם ניתן להחזיר את הכסף והמצבר במקרה שהמצבר הישן בסדר. בנוסף, נתן לי שתי אפשרויות למצבר חדש- האחת עם אחריות לשנה והשניה ל20 חודש. לא כפה את דעתו ונתן לי לבחור בלי לחץ. אני יודעת שזה טיפשי, אבל המראה של המצבר החדש כל כך מצא חן בעיני (במיוחד הפקקים שלא צריך לפתוח עם מטבע), שאני חושבת שאני אשאר איתו בכל מקרה...

wil

New member
../images/Emo12.gifאסתטיקה במצברים... לאן הגענו...

לא נורא, העיקר שאת מרוצה ומצאת בעל מקצוע הוגן. אם העסק נגמר בסה"כ בהחלפת מצבר, שיחקת אותה, זה יותר זול ופחות כאב-ראש מהתקלות האחרות האפשריות (אלטרנטור למשל). אגב - אלטרנטור הוא מעין גנרטור חשמלי שמחובר ברצועה למנוע (בדומה למדחס המזגן), ותפקידו לטעון את המצבר כל זמן שהרכב מונע, ולספק חשמל לכל הצרכנים (מערכות המנוע השונות, וגם כל האביזרים כגון רדיו, אורות, דיבורית וכו' וכו').

רשף כשף

New member
הבעיה הייתה בהתנעה עצמה

ואם האלטרנטור צריך לספק חשמל רק כאשר הרכב מונע, הוא לא משפיע על ההתנעה, נכון?

wil

New member
אמת ויציב.

אלא אם כן, הוא לא מטעין כמו שצריך, ואז המצבר עלול להיות חלש בהתנעה הבאה. או לחלופין מטעין יותר מדי (טעינת יתר) וזה יכול להרוס מצבר די מהר.

למעלה