שאלה

ל א ו

New member
חופית כנראה הם יתעלמו מהזקיק

הגדול של ה-26 ויעבדו עם השאר כנראה שבעוד יומיים באמת תהיה השאיבה. בהצלחה!

בוליקי

New member
קורה שהתאריך של השאיבה משתנה

בשביל זה מטרטרים אותך בלי הפסקה לUS ובדיקות דם
. הכל בשביל שתפיקי את המירב מהשאיבה הזו
. אצלי היתה תגובה איטית, שתפאום הפכה להתפרצות מהירה וכל הזמן שינו לי את הפרוטקול, ואת התאריך המשוער לשאיבה עצמה. אני יודעת שנורא קשה ככה לתכנן את סדר היום והשבוע שלך, אבל תזדייני בסבלנות, בסוף זה יהיה שווה את זה
.

dvoriz

New member
../images/Emo35.gifמנצל"ש לעוד שאלה../images/Emo35.gif

מה קורה אם יש זקיקים גדולים יותר מ21, ובכל זאת מחכים עוד עד לשאיבה,כדי שעוד זקיקים יתפתחו, האם הזקיק הגדול שהיה גם יחכה, או שיבייץ או שייעלם?

ל א ו

New member
או שיבייץ או שיהפוך לו לציסטה

ואז ישאבו גם אותו. לי קרה ככה בהפרייה ראשונה זקיק אחד שהגיע ונהפך עם הזמן לממצא ציסטי פשוט. ככה קראו לו ובזמן השאיבה שאבו גם אותו.

טאיה1

New member
מנסה להבין - סליחה על הבורות

אם זקיק אחד גדל מידי והופך לציסטה, עדיין יש אפשרות שזקיקים קטנים יותר יגדלו ויבייצו? הזקיק שהפך לציסטה לא הורס את כל הטיפול?

עינת ב6

New member
טאיה-ממש לא בורות../images/Emo142.gif

הי טאיה... זו ממש לא בורות חמודה. בכל אופן גם אם זקיק גודל והופך לציסטה אין מניעה בד"כ להמשיך בטיפול... הרבה פעמים ישאבו גם אותו ואם לא הוא פשוט יילך ויעלם עם הזמן או בהתערבות תרופתית...
שיהיה לך יום יפה מותק...

עינת ב6

New member
טאיה-ממש לא בורות../images/Emo142.gif

הי טאיה... זו ממש לא בורות חמודה. בכל אופן גם אם זקיק גודל והופך לציסטה אין מניעה בד"כ להמשיך בטיפול... הרבה פעמים ישאבו גם אותו ואם לא הוא פשוט יילך ויעלם עם הזמן או בהתערבות תרופתית...
שיהיה לך יום יפה מותק...

dvoriz

New member
עוד שאלה

אם היו לי 7 זקיקים, 6 זקיקים 22-20 ואחד 18, רק אחרי 3 ימים הייתה השאיבה, ובשאיבה היתה רק ביצית אחת, זה אומר שכל הגדולים בייצו, ורק הקטן גדל בינתיים ואותו מצאו? אם לקחתי צטרוטייד ואוביטרל, הביציות לא אמורות לבייץ לפני הזמן למרות שהן גדולות,לא? לא דווחו לי על שום ציסטות, אז איפה כולם? בייצו? האם כדאי לנסות ספונטני, אם הביציות בייצו, או שאין כבר סיכוי?

שווערצה

New member
לא

אם לקחת מעכבים, הגדולים לא בייצו לבד. יכול להיות שהם הפכו לציסטות שנשאבו, ולכן לא נמצאו בהם זקיקים. רופא חכם אמר לי לפני חודש ש"לכל ביצית יש את הפטנט שלה". יש בנות שמבייצות באופן טבעי כשהזקיק בגודל 18, ויש כאלו שמבייצות באופן טבעי כשהזקיק בגודל 26. צריך להבין את "הפטנט" של האשה הספציפית, ולתזמן את השאיבה לגדלים הרצויים לה. כלומר - אם את מבייצת בדרך כלל מוקדם יותר, ובהנחה שהזקיקים המשיכו לגדול עד השאיבה בקצב של 1-2 מ"מ ליום, הזקיקים שלך היו בזמן השאיבה, בגודל 24-28 לערך. בהחלט יתכן שזו הסיבה שלא מצאו בהם ביצית, ושאם היו שואבים אותן יומיים מוקדם יותר - היו יותר ביציות. זקיק אחד יכול להניב הריון. אם לא - אני בטוחה שיופקו לקחים לפעם הבאה...

דנה אא

New member
dvoriz , אם רוב הזקיקים היו

בגודל 20-22 למה לא קיבלת אויבטרל או פרגניל באותו יום והיית הולכת לשאיבה כעבור יומיים? למה חיכו עוד יום? מצד אחד לא כדאי שתתעצבני והתלבטתי אם לומר לך, מצד שני למה להשאר ראש קטן - כדאי לברר עם הרופאים ולהבין.

בייבי4

New member
לא כ"כ מבינה...ונצל"ש

מנסיון העבר שלי כשלקחתי גונל הוא יצר זקיק אחד מוביל והשאר היו יותר קטנים (רלוונטי להזרעה), עכשיו לIVF אני גם מתחילה עם גונל ואחרי 5 ימים עוברת למונגון. אני מפחדת שיווצר מצב שיש רק זקיק אחד גדול, והוא יהיה בפער מהאחרים . האם זה הגיוני? או שכמו שכתבו כאן יכולים לתת לו לגדול ומחכים בלי קשר עד שהשאר יגדלו? אם אני עם דכא הוא לא יכול לבייץ ולקלקל את הטיפול? באיזה גודל של זקיקים מקבלים כוריגון לשאיבה? האם מתייחסים לגדול או למרבית הזקיקים?

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. עכשיו מחכים שהזקיקים יגדלו, על הזקיק הגדול מוותרים. השאיבה תתבצע עוד השבוע, אז אין לך סיבה לדאוג. בהצלחה נועם בקשה טכנית קטנה, כדי שלא יגמרו לנו הדפים מהר מידי, אנחנו מעדיפות לא לפתוח יותר מהודעה חדשה אחת ביומיים שלושה, אלא לשרשר הודעות.

פּוֹנְג

New member
השאיבה לדעתי תהיה עוד יומיים או

שלושה. (אבל אני לא מומחית
) בדיקות הדם הם לדעת מה רמת ההורמונים. האם לא עשו לך עד עכשיו בדיקות דם?

למעלה