שאלה

lady polegra

New member
שאלה

בעקבות הדיון שהתחיל בשפיטת בזבוז הכסף שהשרים מרשים לעצמם ושעבר לדיון (ויכוח) על הצבא והצדק שבפעולתו. רציתי לשאול: מה דעתכם על הצבא באופן ככלי? רוצים להתגייס? לא רוצים? למה? מי שאכשיו חייל או כשבר עבר את זה , אתם חושבים שבזבזתם את הזמן שלכם? הייתם מעדיפים להתחמק? מה אתם חושבים שללכת לצבא זה חובה ? ומה אתם חושבים על אלא שמחליטים להשתמט עם או בלי סיבה? סתם מעניין... (יוסי אני ישמח לשמוע תגובה שלך גם)

השאלות האלה לא רלוונטיות במצב של

עכשיו, אי אפשר לחשוב על מי רוצה מה רוצה ומה כל אחד חושב. מדינת ישראל והאזרחים בה חייבים הגנה אינטנסיבית, אחרת הכל פה ייחרב. לכן צבא ההגנה שלנו חייב להתקיים וכך גם גיוס החובה. אבל משו אחד מטריד אותי בצבא... היחס אל החיילים (המתגייסים)...העובדה שאין להם זכויות...ושבממוצע הם מרוויחים משו כמו שקל ומשו לשעה, זה פשוט מחדל וזה מעצבן אותי, כי חלקם נותנים שעות רבות, מאמץ רב ומסכנים את חייהם. אני חושבת שזה שווה קצת יותר... יחס וגם תמורה...

lady polegra

New member
ממתי דעה של אנשים לא רלוונטית?

אז אולי פשוט כולם יסתמו , אף אחד לא יביע דעה ובסוף נשכח מה זה בכלל דעה ורק נהיה כמו רובוטים חסרי דעה... ואני מקווה רק שאת מבינה שכולם חייבים לפעמים לעשות דברים שהם לא מסכימים איתם. אבל אנחנו בכל מקרה מביעים דעה!

אל תכעסי עליי, אני לגמרי בעד חופש

ביטוי, אבל במקרה הזה, הדיעות באמת לא רלוונטיות, כי ככה או ככה חייב להיות פה צבא הגנה חזק למד' ישראל, אפילו אם מישו חושב אחרת. אחרת כולם פה ימותו ויהיה חורבן כללי וקטסטרופה. אם לדעת מישו מוות וחורבן כללי זה דבר טוב , הוא רשאי להתנגד לצה"ל, אני לא יכולה למנוע ממנו להביע את דעתו ואני גם לא רוצה למנוע. אבל זה לא באמת ישנה משהו, כי ככה או ככה במצב הקיים יהיה צבא וחייב צבא, וכל סבירה אחרת, פשוט לא רלוונטית וגם מיעוט גמור לדעתי(דעתי).

yossi iv

New member
זה לא שחור או לבן....

כלומר, זה לא שכולם יתגייסו או לא כולם יתגייסו. ברור לך שאם אין לך את הבחירה להתגייס לצבא או לא להתגייס, אין לך פשוט בחירה. ואז אם אין לך בחירה, זה מה שיקרה: אחרים יחליטו בשבילך, יקבעו מה תעשי,איך תעשי, ובד"כ לא יסבירו לך למה.. ושוב, לא משנה מהן הסיבות כי על זה תמיד אפשר להתדיין, אחד יגיד ככה השני יאמר ככה.. ובכל מקרה , אם לא תיישרי קו עם דעתו של "מי שבחר בשבילך" ,את בבעיה.. יש אנשים שלא מוכנים להפקיד את גורלם בידיים של אחרים,מכל מיני סיבות , ערכיות, מוסריות, לאומיות ,דתיות וכו.. לגבי נבואת החורבן והקטסטרופה שלך.. הלכת רחוק מידי. אין פשוט צורך במי שלא רוצה צבא .ישראל בכל אופן מדינת גרעין חזקה..חזקה מידי. לפי פירסומים זרים.. הקטסטרופות של הן בתחומים אחרים, בחינוך בתרבות בנהיגה.. ראי רשימה למעלה. הקטסטרופות הביטחוניות,סו קולד, הם פמפום של הפוליטיקאים, להנציח את העבר בו הם חיים."סבלנו בעבר, כניראה גם נסבול בעתיד.." כי בלי חזון,בלי ראייה עתידית, ובלי טיפת אומץ, זאת הקטסטרופה האמיתית.

אני לא חושבת שהלכתי רחוק מדיי....

אם אתה חושב כך אולי אתה לא מבין עד כמה המצב חמור ועד כמה השנאה עמוקה, מצד הערבים הרבה יותר מאשר מצדנו. אם לדעתך הקטסטרופות הן פימפום של הפוליטיקאים, ולא באמת מצב חירום, אז אולי תציע אלטרנטיבה, הרי הערבים עצמם , אולי שלא באשמתם, חיים באותו עבר, הרבה מהם לפחות... ולא בטוח שאפשר לתת יד נאורה ופיתרון מודרני לאנשים פרימיטיביים שבעמם יש הרבה ארגונים עוינים, והם מחפים עליהם. אף אחד מהם לא רוצה אותנו פה. הצבא אולי יחליט בשבילי, אבל בכל מסגרת צריך שיהיה מישהו שיכתיב את הכללים וינהל את הדברים... אחרת יהיה בלאגן. ומטבע הדברים זה יהיה תפקידם של האנשים הכריזמתיים והחזקים שמגיעים למסגרת הזאת...

lady polegra

New member
ליטלוש

אני לא כועסת .. כל אחד ודעותיו. אבל צריכה להיות דעה. גם אם היא לא משנה כלום. וניסיתי להגיב לך לפני כמה ימים מהעבודה וזה לא נשלח.. ובעיקרון גם לא הייתי פה כמעט. אז סורי שלא ניסיתי לבדוק. פשוט אחרי יום של 9 שעות לא רציתי להתקרב למחשב =/

SadClown

New member
אוקיי אממ...

אני רוצה להתגייס, למרות שבהתחלה הייתי בדילמה רצינית לגבי זה וממש ממש פחדתי אבל הבנתי שאני לא שונה מהשאר ושלמרות הקושי והסיכון בצבא הרבה אמרו לי שזו חוויה מדהימה. אבל אם זה היה בהתנדבות, אני לא בטוחה שהייתי מתגייסת. אני חושבת שבמדינה כמו שלנו זה טוב מאוד שהצבא הוא חובה. כי אם הוא היה רישות הרבה לא היו מתגיסים ובמדינה כמו שלנו לצבא יש חלק חשוב נורא, והוא עושה המון. אלה שמחליטים להישתמט, אני בעצמי כמעט החלטתי להשתמט ולבסוף התחרטתי, הבנתי שזה לא נכון, אז אני לא יכולה לשפוט אותם, כי לפעמים פשוט פוחדים יותר מידי,{זה לגבי אלה שאין להם סיבה מוצדקת}, ואלה שיש להם סיבה, אז זה בסדר... כי אם הם לא יכולים לתפקד כראוי בצבא, אז למה לגייס אותם סתם... זה רק יעשה להם רע.

אי אפשר להקפיץ מדף קודם??../images/Emo12.gif

למעלה