שאלה!

Dark Viper

New member
שאלה!

אמממ אני בצבא עכשיו,ויש לי פצע ברגל שכבר חודש ומשהו לא מתרפא לי,הלכתי לרופא בצבא והוא אמר שיכול להיות שיש לי סכרת,עשו לי בדיקות דם ואני מחכה לתשובות,זה הגיוני שבגיל כזה תופיעה סכרת? ככה סתם

evgeniy2

New member
לדעתי ממש לא ../images/Emo10.gif

לדעתי אין שום קשר לסוכרת ופצע שלא מתרפא,(רק אם יש לך כבר סוכרת אז כן) גם לי פעם היה פצע שלא התרפא הרבה זמן, ולא היה שום דבר. אך יכול להיות מישהו במשפחה עם סוכרת ? תנסה לעשות בדיקת סוכר.

לזר

New member
סוכרת אפשר לזהות בכל גיל

ולרב היא היתה כבר טרם זיהוי. אני קבלתי טייפ 1 בגיל 33 מעבר לגיל הסטטיסטיקה שהיה נהוג בזמנו לציין.

Timewalker

New member
סוכרת בכל גיל

סוכרת אפשר לגלות בכל גיל. אמנם אתה בן 19 וזה קצת מאוחר (לסוכרת נעורים - TYPE1), אך יש אנשים שהם חולי סוכרת במשך שנים מבלי לדעת. ובקשר לצבא... אני דוגמה מצויינת לגילוי סוכרת בצבא (גיל 21). אגב, לא חסרים חיילים שמגלים אצלם סוכרת. כשגילו לי היו איתי במרפאה עוד כמה חיילים שגילו להם במקביל. אני מקווה שלא תתגלה סוכרת אצלך. המשך שרות נעים...

seeyou

New member
ייתכן שהסכרת אצלך מגיל צעיר יותר

פשוט-לא גילו אותה או הזניחו אותה... עוד אפשרות שהיא פרצה בעיקבות טראומה בזמן שרות הצבאי-ואתה צריך לקבל נכות... לא מזניחים את הטיפול בסכרת! האם יש במשפחה שלך-ההוריים-שסובלים מאותה מחלה? יוסי

Dark Viper

New member
אז ככה

אצלי במשפחה אין אף אחד שיש לו סוכרת,השאלה שלי היא כזאת אם במקרה ומגלים לי סוכרת איך זה משפיע על הצבא מורידים לי לפרופיל 24 זמני או 21? או שאני נשאר כמו שאני עכשיו??

לזר

New member
הכל תלוי בך

עבור טייפ 1 תירד בפרופיל ותזדקק לאינסולין - הזרקה בהתחלה. אתה יכול בקלות להשתחרר, אם זה רצונך. אם תרצה להמשיך לשרת, תצטרך לנמק זאת ואולי גם לחתום על מסמכים. אני לא חושב שקבלת סוכרת, אבל אתה יכול כבר מחר בבוקר למצוא מכשיר מדידה ביתי לבדיקת רמת הסוכר. דקור עצמך בעדינות פעם אחת וספר לנו מה ראית. שבת שלום

Timewalker

New member
סוכרת בצבא

עפ"י ניסיוני האישי מורידים לך את הפרופיל ל 24 למשך 6 חודשים ורואים איך אתה מסתדר. אם שתה TYPE1 (סוכרת נעורים) אז תקבל פרופיל 21 (ראיתי כאן בפורום שחולי סוכרת מקבלים פרופיל 30 - אולי זה משהו חדש). כעקרון זו בעיה די גדולה בשביל הצבא "להחזיק" אותך אצלם - מבחינת ביטוחים, טיפולים רפואיים ותזונה (לפחות בתקופתי - לפני 7 שנים) אבל יכול להיות שתוכל להתנדב לשירות.

Dark Viper

New member
עוד שאלה...

אני עדיין לא מבין איך הרופא חושב שיש לי סוכרת,רק מלהסתכל על הפצע שלי וזה שאמרתי לו שהפצע לא הבריא חודש,מה הקשר בין סוכרת לבין פצעים ברגל שלא מגלידים,כי גם חבר שלי שאל חובש קרבי בפלוגה שלו הוא אמר לו שרוב הסיכויים שאם יש פצע ברגל שלא מגליד זה בגלל סוכרת,כי אמממ הם טיפה הלחיצו אותי

amitp

New member
תרגע...

"כשנגיע לגשר נירה בו" - זאת אומרת בוא לא נאבחן לך סוכרת לפני שיש באמת את תוצאות הבדיקות. אם וכאשר, נסתדר. סוכרת זאת אחת האופציות שהרופא שלך בוחן כדי לבדוק מדוע הפצע לא נרפא. יכולות להיות עוד אפשרויות רבות אחרות (כמו למשל, סתם כדוגמא, שושנת יריחו (לישמנייה)). שאלה - כמה זמן אתה והפצע ביחד, איפה, מתי ואיך קיבלת אותו, איך הוא טופל עד עכשיו ועל ידי מי? בסוכרת לא מאוזנת (זאת אומרת לא מטופלת) יכולה להתפתח בעיה של פצעים שלא נרפאים בגלל בעיה עם אספקת הדם ואז לגוף קשה לרפא את עצמו. זאת לא בעיה שמתפתחת בתוך יום-יומיים, כך שקשה לי להאמין שהבעיה היא סוכרת וזה הסימפטום היחידי (ואני לא אתן כאן רשימת סימנים כי אם כן, מנסיון, אתה בוודאות תאבחן אצלך סוכרת...
). סוכרת TYPE I ("נעורים") יכולה להופיע באופן יחסית פתאומי (עניין של ימים). סוכרת TYPE II ("מבוגרים") מופיעה לאט יותר, אבל בדרך כלל מתגלה יחסית מאוחר ואז זה נראה פתאומי. שאלה נוספת - האם הרופא עשה לך בדיקת שתן בסטיק (זאת אומרת בדיקה שבה לוקחים את כוסית השתן שלך, מכניסים לתוכה מקלון מנייר עם ריבועים צבעוניים ובודקים את הצבעים אחר כך, בצבא בדרך כלל חובש עושה את זה)? לא שהבדיקה הזאת מדוייקת יותר מדי (היא לא, וגם ככה בדיקות שתן לגלוקוז מגלות סוכרת רק מעל ערכים יחסית גבוהים) אבל אם אתה מסתובב עם סוכרת לא מטופלת עם ערכי סוכר שמספיקים בשביל לגרום לבעיה כזאת ברגל הייתי מאמין שתצא חיובי בבדיקה, שהיתרון שלה הוא המהירות (היא נעשית במקום עם תוצאות תוך כמה דקות). העניין הוא שהבדיקה הזאת לא תשלול אצלך סוכרת, היא יכולה רק לאשר. ועכשיו צריך לחכות לתוצאות של בדיקות הדם. בינתיים תחשוב חיובי
, אל תדאג יותר מדי (גם אם אתה סוכרתי זה באמת לא סוף העולם), תדאג להיגיינה של הפצע ותרגיש טוב.

Dark Viper

New member
אז ככה

לא עשו לי בדיקת שתן,דבר שני הפצע מלווה אותי כבר כמעט חודשיים...טיפלתי בו טיפול חיצוני של משחות וכל מיני דברים כאלו,והוא לא עבר,עכשיו הרופא הביא לי אנטיביוטיקה חזקה שטיפה עוזרת.... הפצע נמצא על הבוהן שלי וזה פצע כזה עם 2 התפרצויות כאלו,אחת לפעמים בצבע סגול וכל השאר אדום הפצע הזה בעיקרון היה לי כבר כמה פעמים ולקח לו איזה שבועיים ומשהו לעבור,אבל עכשיו הוא לא רוצה לעזוב אותי(אולי הוא אוהב אותי?)

Dark Viper

New member
הפצע הופיעה ככה פתאום

אין תמונה,זה היה מגעיל מידי בשביל לצלם

Dark Viper

New member
זה לא בדיוק שלפוחיות

זה התחיל בפצע אחד שהתחיל לגדול לי על הרגל...לאט לאט הוא התנפח לי וקיבל צבע סגול ,אחרי זה נהיה לי עוד פצע ממש לידו והפצעים האלו נפוחים וכל הזמן יוצא מהם מוגלה ודם זה נסיון לצייר את הפצע

amitp

New member
אני מציע לך

לגשת לרופא עור. כמו שאתה מבין קצת קשה לאבחן לפי הציור (המושקע, יש לציין
) שצירפת או בכלל דרך הרשת, אבל אם הפצע הזה חזר כבר כמה פעמים באותה האצבע, כל פעם עבר לאחר שבוע-שבועיים זה נשמע משהו אחר ולאו דווקא סוכרת.. חוץ מזה מכיוון שהדיון הזה גולש מעבר לנושא הפורום אני חושב שכדאי שנעביר אותו למסרים.

Dark Viper

New member
ניראה לי שעדיף שנחכה לתוצאות

ברגע שיהיו לי תוצאות אני יודיע לכם! ותודה רבה לכולכם!

למעלה