תרגע...
"כשנגיע לגשר נירה בו" - זאת אומרת בוא לא נאבחן לך סוכרת לפני שיש באמת את תוצאות הבדיקות. אם וכאשר, נסתדר. סוכרת זאת אחת האופציות שהרופא שלך בוחן כדי לבדוק מדוע הפצע לא נרפא. יכולות להיות עוד אפשרויות רבות אחרות (כמו למשל, סתם כדוגמא, שושנת יריחו (לישמנייה)). שאלה - כמה זמן אתה והפצע ביחד, איפה, מתי ואיך קיבלת אותו, איך הוא טופל עד עכשיו ועל ידי מי? בסוכרת לא מאוזנת (זאת אומרת לא מטופלת) יכולה להתפתח בעיה של פצעים שלא נרפאים בגלל בעיה עם אספקת הדם ואז לגוף קשה לרפא את עצמו. זאת לא בעיה שמתפתחת בתוך יום-יומיים, כך שקשה לי להאמין שהבעיה היא סוכרת וזה הסימפטום היחידי (ואני לא אתן כאן רשימת סימנים כי אם כן, מנסיון, אתה בוודאות תאבחן אצלך סוכרת...
). סוכרת TYPE I ("נעורים") יכולה להופיע באופן יחסית פתאומי (עניין של ימים). סוכרת TYPE II ("מבוגרים") מופיעה לאט יותר, אבל בדרך כלל מתגלה יחסית מאוחר ואז זה נראה פתאומי. שאלה נוספת - האם הרופא עשה לך בדיקת שתן בסטיק (זאת אומרת בדיקה שבה לוקחים את כוסית השתן שלך, מכניסים לתוכה מקלון מנייר עם ריבועים צבעוניים ובודקים את הצבעים אחר כך, בצבא בדרך כלל חובש עושה את זה)? לא שהבדיקה הזאת מדוייקת יותר מדי (היא לא, וגם ככה בדיקות שתן לגלוקוז מגלות סוכרת רק מעל ערכים יחסית גבוהים) אבל אם אתה מסתובב עם סוכרת לא מטופלת עם ערכי סוכר שמספיקים בשביל לגרום לבעיה כזאת ברגל הייתי מאמין שתצא חיובי בבדיקה, שהיתרון שלה הוא המהירות (היא נעשית במקום עם תוצאות תוך כמה דקות). העניין הוא שהבדיקה הזאת לא תשלול אצלך סוכרת, היא יכולה רק לאשר. ועכשיו צריך לחכות לתוצאות של בדיקות הדם. בינתיים תחשוב חיובי
, אל תדאג יותר מדי (גם אם אתה סוכרתי זה באמת לא סוף העולם), תדאג להיגיינה של הפצע ותרגיש טוב.