שאלה

shlomov2001

New member
שאלה

אני תמיד חושב, כשאני רואה איך כל כך הרבה אנשים טועים בהבנתם את המצב בעולם, למשל שכולם שונאים אותנו היהודים או למשל שיהודים מנסים לוותר על שטחי א"י, ואני חושב - כל הדברים האלה לא ייפתרו בכלל עד שנגיע לגאולה! כל העולם שנחשב "מתקדם" כביכול בעצם לא מגיע לשום מקום, וכל שיש יותר "קידמה" יש יותר יצרים, ואין מוסר, וכל העולם מנער מעל עצמו את האמת והטוב ונמשך לדברי חולין. הנקודה היא שלא משנה מה נעשה, הכל מתדרדר, ואמנם אנו יכולים להיות טובים בעצמנו אבל אי אפשר לחיות בלי לגעת אפילו קצת בצד הזה, וגם אם נמסים לא להתפס בו עדיין יש סכנה כזו. מישהו יכול להסביר לי איך לקבל את זה?

טעות במספר...

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו במקרה שנתקלת באימרה "זה טעות במספר..." או בכל דבר אחר שבקל לטעות... אז זה כבר יהיה חסר משמעות להמשיך (לדוגמא)לחייג לאותו המספר... אפילו לנסות עוד פעם אחת לחייג זה כבר חיסרון באמונה, אפילו בעצמו... ועל זה הדרך שרבינו הקדוש, ר' נחמן בן שמחה בן פיגא זיע"א, כתב והבהיר לנו בספר " שיחות הר"ן " שיחה נ"א:" העולם הזה אינו כלום רק למשך אל התכלית הנצחי...את זה תקבלו מאתי שלא להניח עצמו להעולם להטעות. שלא יטעה אותו העולם כי לא נמצא אחד שיהיה לו קץ וסוף טוב מן העולם...ואפילו אמות העולם צריכים לידע מזה. מאחר שאין העולם הזה כלום, מה צריכים לעשות...אך ישראל אין צריכים לזה. כי כבר הם יודעים מה לעשות על-ידי התורה...". העולם הזה הוא טעות במספר...אך יש מספר שרבינו אמר לנו "התכלית הנצחי"... אך פה בעולם הזה המספר הזה נראה כמו "בממתינה", ועל זה יש לנו למשוך עצמנו רק לזה התכלית הנצחי (עפ"י טפשות דעתי והבנתי המקולקלת) יה"ר שנזכה לאמונת חכמים באמת שבתוכה היא האמונה בעצמנו ולענווה אמיתית.

למעלה