שאלה...

morp1

New member
שאלה...

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים, בפורומים אחרים לא ענו לי: האם יש אצל דגים מסויימים רכיבים אולטרה - סגוליים שמינים של דגים מסויימים מסוגלים לראות (או אולי כל הדגים), כמו שקורה בפרחים (דוגמת דבורים/ צרעות שמסוגלות לראות את האולטרה - סגול שיש בעלי הכותרת של פרחים מסויימים), או שאין שום קשר בין הדברים?

הליויתן

New member
שאלה מרתקתֲ!

שאלתי את עצמי לא פעם,במיוחד אחרי שרואים את צבעון פרידמן זו יכולה להיות הצעת מחקר מרתקת חלק מחברי פורום צלילה יצרו פנסי uv בכדי לראות "אחרת" בעזרתם יכול להיות שאספו כמה תובנות בדרך......... יופי של שאלה

morp1

New member
וואו...

תודה רבה על ההתיחסות שלך, בפורום צלילה אף אחד לא הגיב לשאלה וגם לא בביולוגיה/ מדעי החיים. די הופתעתי מהתגובה שלך, ציפיתי לתשובה חד משמעית של כן / לא. בכל מקרה אם העניין עדיין לא ידוע אני מקווה שמישהו יתעניין ויחליט לבדוק את זה. ושוב- תודה.

Stilletto

New member
morp 1

קיימת סברה שדיונונים וחסרי חוליות ניחנו בתכונה שהזכרת, לא ידוע על דגים, אבל צריך לבדוק, דברים מתגלגלים מהר בעולמנו ... סטיל...

הליויתן

New member
ראשית,יתכן ויש מי שיודע,זה לא אני

אבל גם אותי השאלה הטרידה בכל הקשור בלימודי הים הידע שלנו עדיין מוגבל מאד וחלקי. מכיוון שהצבעים האילו קימים,אני מניח שיש מי שמשתמש בהם,וגם מוציא אנרגיה בכדי ליצור אותם(הצבעון הוא דוגמא מצוינת,קימים גם אלמוגים לא מעטים בצבעי כחול והסגול) אילו הצבעים שחדירתם למיים היא העמוקה ביותר,ואפשר גם לראות אותם בעומקים גדולים,כך שאני מניח שיש יתרון לשימוש בהם. למה בעצםשאתה לא תבדוק את זה?

למעלה