שאלה

אופטימה

New member
שאלה

כשהייתי ילדה בבית הספר, הייתי מסוגלת להתרכז ולקלוט רק מה שמעניין אותי. הציונים היו בהתאם. באמנות וספרות למשל, הייתי מעולה, כי זה עניין אותי וכל אינפורמציה בנושא היתה מחלחלת אלי בקלות. בכל מה שלא עניין אותי, או נגע לי (תנ"ך, למשל) הייתי פשוט "הולכת לאיבוד" ולא מצליחה להפנים. גם היום זה ככה. האם זה נחשב לבעיה בריכוז - או שזאת "דפקה" פרטית שלי? אשמח לשמוע דעות.

אני אנסה לענות לך

אני חושבת שזה לא קשור לבעית ריכוז, גם אני הייתי כזאת, כל מה שעניין אותי ללמוד היו לי ציונים גבוהים והצלחתי ללמוד, כל מה שלא עניין אותי לא השקעתי וכך נראו גם ציוני. אני רואה את אותו הדבר אצל ילדי. גיא אוהב מאוד חשבון מדעים... ושונא תנ"ך וככה הציונים שלו. יובל אוהבת תנ"ך ושונאת אנגלית וככה זה גם מתבטא אצלה. אני מאמינה שמקצוע שאוהבים משקיעים מאוד ורוצים לדעת עליו יותר ויותר. מה שלא אוהבים או מתחברים זה מאולץ יותר ונעשה בדרך כלל בחוסר רצון אלה רק מתוך חובה. אלונה

שביק

New member
לאופטימה היקרה, אנסה לענות לך

לדעתי שווה לעבור מקצועי אמין. לעתים אנו לא משקיעים בלמידה, במקצוע אשר קשה לנו איתו. אנו אומרים, לא אוהבת ללמוד תנ"ך או מתימטיקה, לא משום שאין אנו אוהבים, אלא משום שקשה לנו. רצוי לאבחן נכון ואז גם לטפל נכון עפ"י הצורך. בהצלחה

הלנה

New member
הי אופטימה

לדעתי, הלא מומחית, אם יש נושאים שהצלחת להתרכז בהם ולהגיע להישגים, כנראה שזאת לא בעיה של קשר וריכוז.לדעתי זה דבר די נפוץ שמה שמעניין, יותר משקיעים בו ומצליחים בו. נכון שיש אנשים שגם מתאמצים ומצליחים בדברים שלא מעניינים אותם, אבל זאת בעיה שלהם.

mickya

New member
כנראה הבעיה היא של המורים

התנך הוא ספר מקסים , ואפשר תמיד לעשות השלכה למציאות העכשוית. יש בו הכל: מוסר השכל, זוגיות, חוכמת חיים, פוליטיקה, תחמונים ועוד...,כאשר הייתי מורה לילדים בחינוך המיוחד שבכלל לא אהבו ללמוד, שעורי התנך היו מאד פופולריים אצלי, המחשות בכל התחומים. הילדים הבינו וזכרו. כדי להתגבר על המכשול, הקשיבי בכיתה לספור ועשי השלכה לחיי יומיום כך תקרבי אליך את החומר והאסוציאציה תעזור לך להבין ולזכור. חשוב שכל לימוד יהיה משמעותי אחרת חבל על הזמן. היות ולימוד תנך הוא כורח המציאות ויש בגרויות אמצי לעצמך את השיטה ותראי שזה כיף ומדהים.

mickya

New member
אופס... ההצתה מאוחרת, הפסדת..

אם הייתי מורה שלך בעבר היית נגנבת על שעורי תנך. חבל.... הפסדת בגדוללללל...

הלנה

New member
ערן השנה מאד אוהב שיעורי תנך

ומאד מצליח. הוא זוכר הכל, כולל האינטונציה שבה המורה הסבירה פסוקים מסוימים. ביו שנים שהוא ממש לא אהב תנך. לכן אני מסכימה עם מיקי שהרבה זה בזכות המורים.

mazy

New member
גם אני חושבת כך

אני מאד אוהבת תנ"ך ואוהבת מאד ללמד תנ"ך. אם המורה אוהבת את המקצוע שהיא מלמדת, התלמידים מרגישים בכך. אצלי בכיתות שחינכתי, תמיד ביקשו עוד שיעורי תנ"ך (על חשבון דברים אחרים). אני מסכימה עם מיקי שאם הלימוד נעשה בדרך חווייתית, מלווה באמצעי המחשה, ויש השלכות לחיי היום-יום, התלמידים נהנים ללמוד וגם זוכרים את הסיפורים ואת מוסר ההשכל הטמון בהם.

mazy

New member
אגב, אלונה, בקשר למפגש...

אולי צריך להכין כרזות, מדבקות, דפי משימות...
(מזמן לא הכנתי כאלה)

mazy

New member
מה פתאום..../images/Emo12.gif

היום יש כבר עונשים יותר יצירתיים

לי זה לא משנה אם אני אוהבת או לא..

כי בעוד שבוע יש לי בגרות בתנ"ך!!! אז אין לי כל כך ברירה אלא פשוט לשבת וללמוד..
פלפלת

אופטימה נשמה שום דפקה אחותי.

לפי דעתי זה יכול לקרות לכל אחד בלי שום קשר לטוראט. גם אני תמיד אהבתי למשל מחשבים בבית ספר וספרות והסטוריה והיתי יותר מתעניינת ומרוכזת. כשהגיע מתמטיקה ותנ"ך היתי מרחפת או קמה ויוצאת מהכיתה כי זה שמעם אותי נורא זה טבעי מאוד לפי דעתי. את לא דפוקה לא היית ולא תהיי.

למעלה