שאלה:

PreDirector

New member
שאלה:

ראיתי בהרבה כתבי יד מילים שישנם בהם אותיות ש או מכסות אות אחת או יותר או עוברות מתחת להם ,לדוגמה : האות ל שמכסה מלמעלה ו האותיות נ ו ת מלמטה , יש משמעות מיוחדת לדבר?

יש משמעות לאותיות שמכסות על אותיות

כמו גם לכיסוי קווים באותה אות. אפשרויות הפענוח רבות ובלי דוגמא קונקרטית חבל סתם לזרוק אפשרויות.

לימודי גרפולוגיה - מאת רמי

אנסה לסכם כאן את מקומות הלימוד הידועים לי. הידע שלי בנושא זה אינו מושלם, כך שגם אחרים מוזמנים להוסיף מידע. לפני שנגשים לבחירת בית הספר, רצוי להגדיר את המטרה שלשמה לומדים. יכולות להיות כמה מטרות: קורס העשרה לידע כללי. קורס העשרה בהקשר עם מקצוע אחר - למשל מורים לחינוך מיוחד או פסיכולוגים וגם אסטרולוגים יכולים לההנות מתובנה עמוקה יותר כאשר הם מסוגלים לנתח כתב יד. לימוד מקצוע משני - למי שיש כבר מקצוע אחר אבל משעמם לו. לימוד מקצוע ראשי. מקומות לימוד לפי סדר אקראי: המכללה למנהל - קורס של 3 שנים ושנת השלמה. אזור המרכז. המכללה של חנה קורן - קורס של 3 שנים ושנת פרקטיקה, אזור המרכז והצפון. המכללה של חיה בורנשטיין - קורס של שנתיים וחצי ועוד חצי שנה פרקטיקה. אזור המרכז. מכון נפתלי - אין לי פרטים על הקורס. רשום שהקורס בפריסה ארצית. מכללת הגליל המערבי - קורס של שנתיים. אזור הצפון. לימודי חוץ של אונ, תא - קורס של שני סימסטרים. מבוא בלבד. קורס של אברהם שטיינר - קורס של חצי שנה באזור המרכז. יתכן וקיים בעוד מקומות. לאחרונה נוספו קורסים מעניינים, בשטה ייחודית, שמעבירה הגרפולוגית המנוסה קרן רווה. הקורסים מתקיימים באיזור השרון, בקבוצות קטנות תוך הבטחה שכבר בתום קורס היסוד יוכלו התלמידים להפיק דו"ח גרפולוגי בסיסי. פרטים ניתן לקבל באתר שלה, וגם כאן בפורום שבו היא משתתפת. אני מודע לשתי מסגרות הבוחנות ונותנות תעודות סיום: האגודה הישראלית לגרפולוגיה מדעית - על מנת לגשת לבחינה שם יש להיות בעל תואר אקדמאי, לפחות 3 קורסים אקדמאיים בפסיכולוגיה וכמובן קורס רציני בגרפולוגיה. האגודה האמריקאית לגרפולוגיה (AAHA) - כאן הדרישה היא רק קורס רציני בגרפולוגיה. הבחינה היא באנגלית. לסיכום - לא קצר ולא זול, אבל מאד מעניין לדעתי.

למעלה