שאלה...

fireman

New member
שאלה...

יש לי סרט שצילמתי במצלמה הדיגיטלית שלי....כהכרח הייתי חייב לצלם כשהמצלמה נטויה ב90 מעלות ממצב הצילום הרגיל.... עכשיו נדרש לי לסובב את הסרט עצמו כי הוא נראה "על הצד" איך אני עושה את זה?

אם יש חיבור למחשב- אז תוכנת עריכה

אם אין חיבור למחשב אולי באחד הפונקציות במצלמה ( אפקטים ) יש אפשרות לסובב במספר מעלות שרוצים.

fireman

New member
אין אפשרות כזאת במצלמה

ואין לי תוכנת עריכת וידאו מדובר בסרט במשקל של 10 מ"ב סה"כ ומאוד חשוב לי לסובב אותו... תוכנת עריכה וחיבורים למחשב אין לי זה סרט דיגיטלי שנמצא כבר במחשב וצולם במצלמה דיגיטלית....לא מדובר בסרט וידאו שצולם במצלמה רגילה. רעיונות? הצעות?

johnny g

New member
הפיכת הסרט

הפוך את הסרט לפורמט mpeg-1 באמצעות התוכנה החופשית TMPgnc אותה ניתן למצוא באינטרנט. לפני הרינדור בצע פקודת Rotate 90 אולם אז תאלץ לקבל פורמט מעט שונה לפריים שאותו צילמת. במקרה החמור ביותר, היה מומלץ כבר להפוך את הטלוויזיה ב-90 מעלות ולחסוך בזמן יקר...

fireman

New member
התוכנה הזאת כנראה חופשית

כי אי אפשר למצוא אותה בשום מקום.... אשמח אם מישהו יוכל לצרף קישור לאתר התוכנה.

dudil

New member
מצחיק

מה על איבוד האיכות? אתה אומר לו - קח וידאו ב-25 מגה ביית לשניה, דחוס אותו ל-1-3 מגה לשניה ואז מה? תחזיר אותו חזרה למצלמה? אם תוכנת עריכה מסוגלת לעשות את ההיפוך אתה צריך להעביר למחשב כ-UNCOMPRESSED לעשות את ההיפוך בתוכנה ואז להקליט שוב למצלמה.

fireman

New member
למה סיבכתם דבר כל כך פשוט

אני עדיין לא מבין אני רוצה לקחת את הקובץ הזה *.mpg ולסובב אותו 90 מעלות כמו שהוא. לא רוצה לדחוס, לא רוצה לשנות פורמט ולא רוצה להעביר אותו לקלטת שישאר במחשב as is בסה"כ לסובב. מישהו יכול לעזור לי בזה?

למעלה