שאלה

nlanxner

New member
שאלה

שלום לכולם! רציתי קצת לספר על אוריה - היא למדה סוף סוף להרים את שתי הרגליים יחד ואז לדפוק אותם חזק על הרצפה, או על מי שלידה...רציתי לשאול אתכם איך כדאי ללמד אותה להתהפך? כשהיא בלי הנעליים היא כמעט מצליחה להתהפך מהגב לבטן, אבל עם הנעליים ממש קשה לה ואני גם לא יודעת איך לעזור לה. אשמח לשמוע טיפים. תודה!!

היי לך, כל הכבוד לאוריה

תזכירי לי בת כמה היא. מעבר לזה, אל תדאגי, כל ילד בקצב שלו. הנעליים זה לא מה שיעצור אותה. היא תתהפך איתן או בלעדיהן בכל מצב. מבטיחה לך. בכל מקרה,תמיד יותר קל להתהפך קודם מהבטן לגב, אז נסי קודם את התנוחה הזו. הניחי לה את היד בתנוחה כזו בגובה החזה, כשהראש שלה נשען קצת על הכתף ולאט לאט היא "תיפול" לצד הנגדי. אז היא תקלוט את התנוחה ותוכל לעשות בעצמה את זה. בכל מקרה, אל תאיצי בה, היא תגיע לזה. בטח יתנו לך פה עוד עצות. בהצלחה.

nlanxner

New member
תודה!

אוריה כמעט בת 4 חודשים. אולי זה קצת מוקדם מידי לצפות ממנה להתהפך? זה לא שאני לחוצה אבל יהיה נחמד לראות שלמרות הנעליים היא מתפתחת כמו כל ילד אחר. בכל אופן, תודה על הרעיונות שלך ושל אהאב. ננסה לעבוד על זה.

Adoushi

New member
עכשיו את תקבלי ממנה הרבה

מכות שתחליפי לה חיתולים
(את יכולה לרפד את הבר) בנוגע להתהפכות, אל תדאגי..זה יגיע. אנחנו עזרנו ללידיא להתהפך בזה ששמנו אותה על משטח רך (על המיטה הזוגית למשל) ואני הייתי שוכב לצידה ומשקלי היה מטה את המזרון ועוזר לה להתהפך. שלך, איהאב

לדעתי, אי אפשר ללמד....

כל מה שמגיע אצל הילדים מבחינת ההתפתחות לדעתי, אי אפשר להתערב בו כי אם היא לא "מוכנה" להתהפכות, אז זה יגיע בשלב מאוחר יותר, וכשזה יגיע ב"ה היא תעבור את כל המכשולים של הנעליים או מה שיעבור בדרכה. לדעתי, סבלנות היא מילת המפתח. מחכים לעידכונים! אורית

kashke

New member
מרשים לי להציץ ולהתערב? ../images/Emo9.gif

אפשר לעזור להתפתחות ולקדם ו"ללמד" את רפרטואר התנועות הנדרשות להתהפכות. תשאלו את אמא של כדור מה לימדו אותו?

רחליקה1

New member
אמא של אוריה

מזכירה לך שמתן בת 4 חודשים, התהפכה רק בשבוע שעבר ומאז לא מפסיקה. עם הנעליים קל להם להתהפך קודם כל מהגב לבטן!!! שזה הפוך מתינוק ללא נעליים, שימי לב. למתן לא עזרנו. היא החלה גם כן בהנפת הרגליים למעלה ואח"כ פשוט התהפכה. בהצלחה, נשיקות.

היום קרה משהו שעזר לי להתחיל

לגבש דיעה בעיניין. לעיניין ההתהפכות. לפי מה שידוע לי במהלך החודש החמישי זה יותר נורמלי להתהפך משר בחודש הרביעי. את יכולה לנסות לגרות אותה להגיע למקום שהיא כמעט מגיעה אליו וזה אולי יעזור לה. כשהיא על הגב לדפוק לצידה עם רעשן ושהיא תנסה להגיע אליו. אושרי התחיל להתהפך באופן קבוע מהבטן לגב באמצע החודש החמישי ואחרי כשבוע התהפך חופשי לשני הכיוונים. (הוא ישן על הגב ועל הצד). הוא עשה את הכל בפעמים הראשונות כאשר הוא היה בלי הנעליים. כך שאולי עוד המלצה היא להוריד את הנעליים בזמן שאוריה עירנית. או למשל לעשות "תרגילים" על הבטן לפני אמבטיה כי אח"כ כבר עייפים מידי ולא תמיד יש כח לנסות. כפי שאת כבר יודעת אושרי לא מתיישב. כשמושיבים אותו הוא יושב לכמה זמן שהוא רוצה, ומשחק ומבסוט. וכאן יש לי בעיה. הוא כבר בן 8.5 חודשים. נראה לי שזו היתה טעות להושיב אותו. עכשיו הוא מתעצל לנסות להתיישב. אני מרגישה שהוא דילג על התיישבות ושזה לא אמור להיות ככה בישבילו. כל כך שמחתי שהו התיישב זקוף ולא נתתי לו לנסות לבד. זה לא טוב. היום החלטתי לנסות לתת לו להתבכיין יותר מהרגיל. שינסה לבד. יצאתי מהסלון ובאמת אחרי ההתבכיינות הרגילה הוא עשה דבר מקסים. הוא לקח עוגיה שהיתה לו ביד וכל פעם זרק אותה רחוק וניסה להגיע אליה. - זה ממצב ישיבה. מה שמדהים הוא שהוא זרק המון פעמים וכל פעם טיפה יותר רחוק. ממש השתוממתי. אח"כ נזרקה לו העוגיה לצד וקצת אחורנית. הוא ממש התעצבן אבל בסוף מצא דרך להגיע גם לזה. בפעם השנייה שהוא זרק אחרוה והצידה הוא כבר הגיע יותר מהר. פעם אחת הוא זרק ממש רחוק ואז נאלץ להישכב לבד ולהתהפך כמה פעמים. זה היה מקסים. כך שכל היום חשבתי על זה ולא רק היום, אבל ניסיתי גם לחשוב לעצמי מה לעשות. ונראה לי שאושרי נותן לי סימן להניח לו. שהוא כבר ילמד לבד ובקצב שלו. אני צריכה לתת לו זמן להיות לבד בשעות שמתאימות לו לעבוד קשה וכך הוא שמח ומתפתח. לא נראה לי הגיוני שהוא לא יעמוד או יזחל או ילך. אני צריכה לתת לו זמן. זה שהיום הוא זרק לעצמו בדיוק כזה דברים כדי להגיע אליהם זו ממש הוכחה שהוא גאון
כמו כל המתוקים שלנו. אני גם מציעה לך בחום לרפד את הבר. לפני שתפצעו, במיוחד הבת הגדולה. קניתי לפני כמה ימים מן "משטח" לאמבטיה. כזה שקונים בחניות בניין לפי מטר. זה שמורכב מרצועות ריפוד דקות כאלו, נגד החלקה. (מתי שהוא אני אשים תמונות לפיתוח). ליפפתי את זה על הבר ומעל שמתי ריפוד שמיועד לרצועת בטיחות לילדים- כך שאת הריפוד אני אוכל לכבס בקלות. לילה טוב

למעלה