שאלה

שאלה

שלום לכם, אני רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות בנוגע לרשלנות רפואית בצבא , אני בעיקרון חיילת והשירות הרפואי הצבאי פשוט חסר תקנה והתייאשתי מכל המסגרת הרפואית הזאת שמתפקדת כמו רואת עולם שלישי, כמו כן, יש לי מס' בעיות רפואיות כגון: בעיות במחזור בעיות בבלוטת התריס לגבי הבעיה ה-1 שהזכרתי כפי שזה נשמע הוא אינו סדיר ואני רוצה לסדר את זה כי הוא מגיע פעם ב... לא ידוע .. וזה דיי מטריד אותי.. ולא קיבלתי טיפול הולם מרופאים בצריפין.. כנ"ל לגבי בלוטת התריס אך מאחר שאותה פתרתי בערך רופאת הנשים היא על סדר העדיפות וזה דיי דחוף עכשיו בגלל מקרים מרובים של רשלנות בקרב הרופאים בקרייה ובצריפין אני מאוד רוצה לפנות לרופאת נשים פרטית עם שירות הולם אך מאחר ואני חיילת זה מהווה קצת בעיה אבל לעזאזל אני ככה אמורה להזניח? נשאר לי עוד שנה ו-3 חודשים ובזמן זה אני אמורה לחכות לא לטפל עד שאני ייצא מהמסגרת וסוף סוף אזכה לשירות רפואי אזרחי? זה דיי חשוב לי ..אני יודעת שבצבא יש איסור על פנייה לרופא פרטי אך זה חוק יבש לא בודקים כ"כ השאלה שלי אם יש רופאים שמשתפים פעולה ? ואולי אני טועה וזה בעצם מותר? מה הייתם עושים במקומי? הספקתי גם להתלונן על חוסר האחראיות אך לשווא .. תודה לעונים מראש!

פניה לרופא פרטי...

פניה לרופא פרטי במהלך השירות בצבא אסורה, לכן לא תוכלי לפנות לרופא פרטי. אולם, תוכלי למצות הליכי תלונה בתוך המערכת הצבאית: כתבי מכתב למנהל המתקן הרפואי בצריפין, או פשוט נסי לפנות לחר"פ אחר. אפשרות נוספת היא לפנות לנציב קבילות חיילים. חוץ מזה תבדקי: נראה לי שיש מספר רופאות נשים פרטיות שמקבלות חיילות במרפאתן הפרטית , אם יש בידך טופס 103. והעצה הכי טובה: דברי עם החברות שלך, תראי מי מרוצה מרופא הנשים אליו היא הולכת במסגרת הצבא.

amitp

New member
מותר

יש נוהל מסודר לפיו רשאיות חיילות לפנות לרופאות נשים אזרחיות (ונדמה לי שקבעו אותו בדיוק בגלל סיפורים כאלה...). בכל מקרה, גשי למרפאת היחידה שלך כדי לברר את הנוהל המדוייק. עוד פרט קטן (אם לא תצליחי להסתדר באמצעות הנוהל הרגיל): אמנם אסור לקבל טיפול מרופא אזרחי במהלך השירות הצבאי, מותר להבדק. הבעיה: - המלצות רופא אזרחי (שלא במסגרת נוהל פנית חיילות לרופאי נשים בצבא) לא מחייבות את צה"ל - זה עולה הרבה כסף, כיוון שבמהלך השירות הצבאי את לא מבוטחת בביטוח בריאות אזרחי. תרגישי טוב!

למעלה