שאלה:

beagle

New member
שאלה:

פעם בשבועיים אני מבשלת לאחותי ומשפחתה. ויש את הדברים הקבועים שהם אוהבים - לזניה, כדורי בשר ברוטב עגבניות, בצק עלים עם בשר ותפו``א. ירקות אני לא מכינה, כי הם בדר``כ לא משהו אחרי שמקפיאים אותם... אני מכינה להם רק אוכל שהולך להקפאה. ירקות הם מכינים לבד. ולפעמים אני מכינה עוף. בשתי גרסאות - או בשקית קוקי, או פשוט בסיר. ותמיד תמיד אני עושה את העוף בסיר עם רוטב עגבניות ויין, או רוטב עגבניות ובירה. והפעם, הפלא ופלא, הם רוצים עוף אחר. להלן הדרישות - שיהיה בסיר, שיהיה לו רוטב, שלא יהיה רוטב עגבניות, אבל עדיין משהו שיהיה אפשר לשפוך על אורז או איטריות.... אין מניעה לבירה או יין, אבל סתם בא גם לי לגוון... ולאחותי נמאס מזה שהילדים שלה חיים על עגבניות, כנראה. ;-) בכל מקרה - רעיונות?

ביגל, עשיתי פעם עוף בריזלינג

זה מאוד טעים אבל דורש הרבה מצרכים, לא יודעת אם זה מתאים לאורז אבל זה מאוד טעים. אם תרצי אשמח לכתוב לך את המתכון.

עוף בריזלינג

הערה: לא להיבהל מכמות היין שבמתכון, כידוע, האלכוהול מתנדף ונשאר רק הטעם שזה טעם גן עדן עלי אדמות. מצרכים: 1 עוף במשקל כ- 1.5 ק``ג מחולק ל- 8 (עדיף טרי) 6 כפות שמן זית 1 כוסית ברנדי 100 גרם חזה אווז מעושן, פרוס דק 2 בצלים בינוניים, פרוסים 5 שיני שום, מעוכות 2-3 גזרים, פרוסים 1 כרישה, מנוקה וחתוכה לפרוסות 2 סלסלות פיטריות שמפיניון קטנות 2 כוסות יין לבן חצי יבש אמרלד ריזלינג 2 גבעולי טרגון מלח לפי הטעם 1/4 כפית פלפל שחור 1/2 כפית פפריקה מתוקה לעיבוי הרוטב - 2 כפות קמח 2 כפות מים מלח ופלפל לפי הטעם פפריקה חריפה לפי הטעם 2 חלמונים (לא חובה) אופן ההכנה: שוטפים היטב את העוף ומייבשים במגבות נייר. מערבבים את השם המעוך עם מעט מלח ומורחים את המשחה על עור העוף. מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את חלקי העוף מכל הצדדים (שלב זה חשוב מאוד להצלחת המנה!). יוצקים את הברנדי על העוף, מציתים ומשלהבים (אפשר לוותר על שלב השילהוב). לאחר שהלהבה שוככת מוציאים את חלקי העוף לקערה. מטגנים בשומן שבסיר את פרוסות החזה והבצל. מוסיפים את הגזר, הכרישה והפטריות השלמות. מטגנים הכל יחד במשך כ- 5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים לסיר את היין וגבעול טרגון ומביאים לרתיחה קלה. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. מוסיפים לסיר את נתחי העוף. מתחילים עם הכרעיים ומבשלים אותם בתוך ציר היין. על להבה בינונית-נמוכה במשך כ- 10 דקות. אחר כך מוסיפים את יתר חלקי העוף ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה עוד כשעה. מפעם לפעם מרטיבים את חלקי העוף בנוזלי הבישול. סיום ההכנה: מוציאים את חלקי העוף ושומרים במקום חם. מערבבים את הקמח עם המים. מוסיפים לסיר ומבשלים תוך בחישה במשך כ- 5 דקות עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומתבלים במלח, בפלפל ובפלפל חריף לפי הטעם. אם רוצים - טורפים את החלמונים בקערה קטנה. מוסיפים להם 2 כפות מהרוטב. מערבבים היטב ומחזירים לרוטב תוך בחישה וללא בישול נוסף. שמים את העוף עם הרוב בכלי הגשה ומקשטים בגבעול טרגון. הערה: אם המנה הוכנה מראש, יש לחממה היטב לפני ההגשה, אך הוספת החלמונים צריכה להיעשות ברגע האחרון.

beagle

New member
וואו.

זה נשמע מדהים! אני לא חושבת שאכין את זה לאחותי. הם צריכין דברים שאפשר להוציא מהמקפיא ולחמם, הם לא יתחילו להתעסק עם חלמונים. אבל אני כן... 8-p

איך נשמע עוף באפונה? זה מאוד טעים

מצרכים: 6 כרעי עוף (או חלקים אחרים) 500 גרם אפונה קפואה 2 בצלים גדולים, קצוצים דק 1 כפית כורכום 1/2 כפית כמון 2 כפות אבקת מרק עוף 1 כוס מים אופן ההכנה: שוטפים את העוף היטב. מטגנים בסיר את הבצל עד שזה מזהיב. מוסיפים לסיר את העוף והתבלינים ואת המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים אפונה קפואה ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהעוף רך. במידה וצריך להוסיף עוד מים מוסיפים רק צריך לבדוק את התיבול. הערה: המתכון גנוב (-;

beagle

New member
איזה קטע!

האחיין שלי מת על אפונה. כשאני עושה את העוף בשקית קוקי, אני תמיד שמה אפונה, וגזר גמדי. אבל לא חשבתי לשים אותה בסיר 8-p

Iris G

New member
נופר30 תלמדי מ beagle

ותכיני לאחות ולאחיינים אוכל לשבוע. . .

אורקה

New member
עוץ בסלרי

ההכנות די רגילות אך הטעם של הסלרי עושה את זה, מילא העוף הרוטב על האורז, זה הלהיט. אני מטגנת בסיר את חלקי העוף (אצלנו אוהבים ירכיים) ללא שמן, (אין צורך העוף מפריש המון שומן) מוציאה את חלקי העוף ומטגנת בצל+ גבעולי סלרי קצוצים (רצוי הרבה, זה מה שעושה את הטעם) בשומן העוף עד הם נעשים שקופים.מסדרת מעל את חלקימ העוף ומוסיפה א. מרק, פלפל שחור,יין לבן, תבלין עוף, רוטב סויה, מעט דבש, ומעל (אם נשאר מקום בסיר) כמה תפ``א חתוכים לאורך, לפלחים, שופכת מעט מים חמים ומבשלת על אש נמוכה כשעה וחצי. תמיד אפשר גם להוסיף ירקות נוספים (גזר, קישוא...)

למעלה