שאלה

חן123

New member
שאלה

הי, אני חברה לשעבר בפורום (למי שלא מכיר) אבל שואלת עבור חברה. יש לי חברה, עם 2 ילדים, בעיקרון ללא בעיות פוריות. עקב דימום אחרי יחסים היא פנתה לבדיקות. ב u.s. נמצא שחלה שמאלית מוגדלת (נפח 35.6) והממצא הבא: בתוכו החזר עכור עם החזרים אקוגניים ומחיצות בגודל כולל של 42*36*45 בתוכו לא הודגמה זירמה HCL? אדנומטריומה? כמובן שזה סינית מצויה בשבילה, וחצי סינית גם לי. אשמח להסברים מה בעצם אומרים לנו, מה המשמעות של שחלה מוגדלת, וכל מנה שיוכל להאיר את עיננו תודה, חן

חן123

New member
אה, עוד דבר

שלחו אותה הבייתה בלי שום טיפול, לבוא שוב עוד חודש. ניראה לכן סביר?

טלי אבג

New member
אנסה לענות לפי ידיעתי........

לחברה שלך יש ציסטה, בשחלה השמאלית. גודל כזה של ציסטה,בד"כ לא נורא, ויכול להעלם. ולכן שלחו אותה לבדיקה חוזרת בעוד חודש. כדי לבדוק האם גדל או נספג. אני חושבת שמומלץ לשתות הרבה. (בכל מקרה זה לא יזיק במזג אויר הזה) מקוה שלא קישקשתי, בהצלחה!!!!!!!!

shilat

New member
חן, חשוב מאוד !!!!

שמעתי על מקרה בו דימום אחרי יחסים הסתבר (שם - מאוחר מידי) על סרטן בצוואר הרחם (מסוג שהיה קשה מאוד לגלותו). יתכן שענין כן ציסטה לא ציסטה גורר את תשומת לב הרופאים ולא מתבצעת שלילת סרטן צוואר הרחם. צריך מאוד להיזהר איתו כי הוא נדיר וקשה לגילוי. שווה "נדנוד" לרופאים בענין הזה. אני כמובן לא מתכוונת להפחיד, אבל עדיף לדעת על האפשרות ולשלול אותה מאשר לשבת בשקט.

shilat

New member
לא חייב להיות קשור. יתכן שקיימות

שתי בעיות. הענין עם סרטן צוואר הרחם הוא שיש לו כל מיני סוגים, כאשר הקשה והחמור ביותר מבין כולם הוא משהו שנקרא כמו "וילו".... משהו, שהוא הערמומי מכולם. אסור להזניח את זה. אני כמובן לא רופאה ואין לי ידיעות בתחום, אבל זה מסוג הדברים שכדאי להעביר הלאה, על מנת ללמוד מנסיון כל כך רע של מי שעברה את זה.

מם 1971

New member
בדיקת pap היא לא הדבר הכי אמין

מנסיון. לפני מספר שנים, בעקבות דימומים מצוואר הרחם עשיתי מספר בדיקות pap שיצאו תקינות. רק לאחר בדיקת קולפוסקופיה שבודקת את צוואר הרחם התגלו אצלי ממצאים טרום סרטניים (cin) שהוסרו בניתוח לייזר. יחד עם זאת, לדימום יכולות להיות הרבה סיבות (רובן לא מסוכנות) ולכן חברתך צריכה לגשת לבירור מקיף.

shilat

New member
לא רק זה ! הבדיקה הזו עשויה להניב

תוצאות כאילו יש "רק" דלקת, שממצאיה מבלבלים עם ממצאי סרטן צוואר הרחם. יש בדיקת "קונוס" שאפשר לעשות, ודברים אחרים. חייבת לעבור בירור מקיף ודחוף ! אם הסרטן הזה מתפשט במעלה הרחם - אין מנוס אלא מכריתתו.

blessed

New member
מנסה לענות

קודם כל זה שלא הודגמה זרימה זה טוב זרימה היא אחד הסממנים של גידול. זה לא אומר שאם יש זרימה אז זה ממאיר, אבל אם אין זרימה זה סימן טוב. לגבי השחלה המוגדלת נראה לי שזה נובע פשוט מהעובדה שיש ציסטה בפנים. מה שנשמע לי מוזר ונראה לי שווה בירור זה שבתוך הציסטה יש החזר עכור. בכל מקרה היא צריכה לעקוב ואם תוך חודש חודשיים הציסטה לא נעלמת מעצמה יהיה צורך בהמשך בירור.

למעלה