שאלה

DAVID523

New member
שאלה

אם אני אומר למישהו אל תתן לי לחם ואח"כ אני כן אומר לו תתן לי לחם האם זו הפרת נדר?כלומר קודם היתכוונתי שהוא לא יתן לי לחם אח"כ שינית את הכוונה שלי.אז זו הפרת נדר? 2.אם אני אומר דבר שהוא חשש לנדר כמו אני אתן לך כסף ולא אני מבטיח שאתן לך כסף.אז האם גם על חשד לנדר צריך ליפנות לרב? 3.אם אני אומר לאדם חילוני בלי נדר והוא שואל אותי מה זה אז מה לומר לו? מחכה לתשובה אחים יקרים.

TsLiLuSHSH

New member
נצל"ש- שאלה לגבי קידושין ../images/Emo26.gif

1.גוי שקידש יהודיה. 2. ממזר שקידש ישראלית. 3.כהן שקידש גרושה. 4. יהודי שקידש אישה נשואה יהודיה. ארבעת המקרים הנ"ל הם מקרים של קידושין שנעשו באיסור. באילו מהמקרים יש צורך במתן גט (כלומר הקידושים תקפים), ובאילו מהם אין צורך בגט (כלומר הקידושין אינם תקפים) ? אני זקוקה כמובן גם לנימוק. תודה מראש!!

לגבי קידושין..

1. גוי אינו יכול לקדש ואין במעשיהו כלום. 3-2. חייבת בגט משום שהקידושין חלים גם אם הם באיסור. 4. אישה אינה יכולה להתקדש פעמיים ולכן השני אינו תופס.

TsLiLuSHSH

New member
תודה רבה רבה!! אבל ..........

לא הבנתי מדוע במקרים 2 ו-3 שציינתי הקידושין חלים. מהו הנימוק לכך ?? ה נ י מ ו ק ?

א77

New member
קידושין תופסים אך ורק בפנויה

משמעות הקידושין היינו. שאדם הופך את האשה כקודש המותרת רק לקודש ולא לזר. גבר המקדש אשה, הופכת האשה להיות אסורה על כולם ומותרת רק לו. כשגוי מבצע מעשה חיקוי לקידושין, אין בכך כלום. כי מעשהו זה, אינו מעשה קידושין כלל וכלל. אשה שבין כך נשואה, הרי אינה יכולה להיות נשואה ומקודשת לאחר, כי לפי שהסברנו, הקידושין הינם מעשה המתיר את האשה לאדם אחד ויחיד שהוא המקדש. וממילא, אם האשה נשואה כבר, הרי אין קידושין של אחר תופסים בה. קידושין תופסים אך ורק פנויה לקידושין. הכהן והממזר היהודי, הינם יהודים שמעשיהם מעשה לחלוטין. אלא שכהן אסור לקדש גרושה. הוא יכול אבל אסור... ואילו כהן גדול אינו יכול לשאת, כי אם בתולה... ממזר הינו יהודי אף הוא, שמעשהו מעשה. אלא שאסור לו לקדש את אותה בת ישראל... יום טוב.

TsLiLuSHSH

New member
הבנתי! רוב תודות לך! שאלה נוספת ,

כהן שנשא לאישה אישה לאחר שהיא עברה חליצה- מהו המעמד ההלכתי של נישואין אלה (האם הם תקפים או לא), ומהו דין הוולד ? אשמח לקבל תשובה.. הנושא מעניין..
בוקר נפלא !.

danielhope

New member
מחילה אם אינני טועה

הממזר חייב לגרש, אבל הכוהן אם אינו גירש נישואיו תקפים, הלא כן?

חייב לגרש

מכיוון שבכל רגע ורגע שהוא נשוי עם גרושה הוא עובר על איסור לאו מהתורה.

danielhope

New member
אני חושב שמבחינת הגינות

אין זה מן הרצוי לומר לחילוני שבלי נדר זה ללא הבטחה כי הוא יחשוב "כל הדתיים האלה לא רוצים לעמוד בהבטחות" אני חושב שמן הראוי להסביר שנדר זה מעבר להבטחה ושאם מבטיחים משהו זה יכול להחשב כנדר ואם לעתים קורה שאי אפשר לקיים אז זו עברה על התורה..

asaf2000

New member
הסבירו לי פעם

נגיד אתה אומר אני אלך לסופרמרקט בלי נדר אז לא צריך לומר כאן בלי נדר ואפילו אם לא תלך בסוף ומה שאנשים אומרים על כל דבר בלי נדר זה כאילו "אני לא מבטיח" אבל אם אומרים אני אתן 10 ש"ח לצדקה או אני אלך כל יום לשיעור תורה, כאן זה ענין של מצוה שאתה מקבל על עצמך לכן חייבים להגיד בלי נדר שאם תשכח או פעם לא תרצה ללכת לשיעור וכד' שלא יהיה כאילו הפרת נדר וצריך להגיד "בלי נדר" גם על מנהג או הנהגה טובה שאתה מקבל על עצמך.

danielhope

New member
נכון כל דבר למשל שהוא ספק מצווה

אם בא לך להניח בנוסף לזה שהנחת תפילין בשחרית, גם במנחה, ויש סיכוי שזה מצווה אך רוב ישראל פשוט לא נוהגים אז באמת יש לומר בלי נדר, אותו דבר, של רבינו תם וכו' אבל אני חושב שעל מצווה גמורה אין כל טעם לומר בלי נדר

למעלה