שאלה

MoshaniT

New member
?

אתם לא יודעים או שסתם לא בא לך לענות? שאלתי שאלה מטומטמת?

E GirL

New member
אין לי שמץ=\

אני רק יודעת שאל פי זה מיני אלבום,מן דמו כזה אני חושבת... ואל פי זה אלבום נורמלי. אבל זה לא נראה לי מה שרצית לדעת אז לא חשוב חחח

MoshaniT

New member
דווקא דיי קרוב

פשוט רציתי לדעת אם יש מילה בעברית שמתרגמת את זה... נגיד כשכתוב בטקסט באנגלית: the EP Shine (סתם דוגמא) איך אני אמורה לכתוב את זה בעברית? האי.פי shine?

grungegirl

New member
EP/LP

אז ככה: עד 3 שירים זה סינגל בערך 4-7 שירים זה EP, אכן מיני אלבום 8-12 שירים (בערך) זה LPת דיסק רגיל

George W Bush

New member
זה באמת תלוי-סגנון

מן הסתם, באלבומי פרוגרסיב מספר קטן יותר של קטעים יהיה אלבום. לכל סטייל יש ההדגות שלו אני מניח. יש גם לציין שזה גם תלוי בטכנולוגיה: לפני עידן הדיסקים כל תקליט ויניל הכיל רק איזה 40 דקות של מוזיקה מקסימום, ולכן 8-9 שירים באלבום נחשב אלבום מלא. כיום הסטנדרט לאלבום מלא הוא 12 שירים (שוב, מדובר על הכללות).

George W Bush

New member
עקרונית כן

למרות שצריך להדגיש ש"אלבום" זה לא רק פונקציה של אורך ושל מספר קטעים. אוספי ביסיידס למשל הם לא "אלבומים" במובן המלא. ההגדרות הן כללית כמו שציינת, אבל זה גמיש וצריך לבחון כל מקרה לגופו.

Escapist

New member
תשובה

EP - כמו שאמרו לך דיסק קצר (עד 7 שירים, לפעמים יש יותר) LP - דיסק בארוך מלא, והפרוש הוא Long Play לא ידוע לי הפרוש של האי פי.

RaSTA La Vista

New member
אני הבנתי משהו אחר..

אני כבר לא זוכר מאיפה המידע הזה, אבל ממה שהבנתי איפי, זה הקלטה נסיונית של שירים מובחרים מאלבום כלשהו ולכן לרוב זה מספר שירים מצומצם. האל.פי, זה הדיסק המלא שנושא את כל השירים השייכים לאלבום. אבל שוב- זו רק דעתי..

Escapist

New member
אין שום קשר.

ואני אקח לדוגמא את אליס, AIC הוציאו שני EPS Jar of Flies ו SAP משניהם לא יצא אף שיר ב שום LP - דיסק מלא. EP הוא בה"כ דיסק לא מלא (לאו דווקא במספר השירים, יותר לכיוון הזמן או מה שהלהקה מצפה מעצמה בדיסק מלא). פרט טריוויה קטן. Jar of Flies המדהים הוקלט בשבוע בלבד, באולפן בלונדון.

stone cold jane

New member
המממ באתר של טן קלאב

(או החוברת פרסומת שקיבל מי שמנוי) יש למכירה דיסקים (CD) תקליטים (LP) מישו מבין?

למעלה