שאלה

• פותח הנושא snty
  • פורסם בתאריך

snty

New member
שאלה

בני בן 13 ונמצא כעת בתקופה של צמיחה מואצת מאד. הבעיה היא שלאחרונה יש לו המון "פספוסים" כלומר יש לי תחושה שבגלל שצמח במהירות רבה הוא לא מצליח לתכנן את הפעולות שלו ולכן קורים הפספוסים. לדוגמא נופל אוכל מהמזלג בדרך לפה, מתנגש בכל מיני דברים (או אנשים) ועוד. רציתי לשאול האם זה אכן בגלל הצמיחה או שצריך לחפש כיוונים אחרים לתופעות. אציין רק שהתופעות הן חדשות כלומר לא היו בעבר.

שריד

New member
חוץ מזה הכל טוב ? הוא בריא ?

אין איזה שאריות של מחלה (חס וחלילה) שיכולה להסביר ? האם יש נקודת שבר שבה הדברים קרו ? או שהם תהליך מזדחל שפתאום בולט ? על כל פנים אם יש לך חשש אני בודק איתו אם הוא שם לב לכך והאם קורים לו עוד דברים בתחומי חיים נוספים. ואם עדיין לא הייתי שקט הייתי הולך לרופא משפחה, וגם שואל אם יש טעם בהפניה לנוירולוג. כמובן שזהו המודל הרפואי שלא רוצה לפספס משהו רציני יותר ( ושוב חלילה וחס) שבת שלום שריד

יש איזו שהיא דיעה ...

שמתיחסת לסרבול שמופיע בתקופות גדילה (שמעתי את זה פעם מפיזיותרפיסטית שאני מעריכה) ... חוסר ההתאמה בין גדילה העצמות ללהתארכות מתואמת של השרירים, גורמת לשינויים ביומכאניים שגורמים לסרבול ! עם זאת מאחר ואין לדיעה זו אישוש מדעי, אני נוטה להסכים עם שריד שיש צורך לבצע אבחנה רפואית מתאימה כדי לשלול הפרעות שריר - שלד אחרות. בהצלחה.

meravido

New member
סליחה שאני מתפרצת אבל בדיוק ראיתי

תכנית בשבוע שעבר בבי.בי.סי. פריים או אולי זה היה יס פלוס - תכנית עודה על ילדים בתקופת המעבר הזו שבין ילדות לבגרות. הם עקבו אחרי כמה ילדים במשך כמה שנים מגיל 10-11 בערך ועד גיל 13-14. אחת הבנות היתה רקדנית בלט -ילדה שרוקדת מגיל 3 והתקבלה לבי"ס יוקרתי לריקוד ופשוט הפכה להיות מסורבלת כאילו אין קשר בין הרגליים למוח. הם ציינו שזו תופעה מוכרת וידועה של הגיל הזה.

למעלה