שאלה

HaRmosh

New member
בתור סטודנט ל-B.Tech, אני

רוצה להגיד לך שכרגע אמרת שטות מוחלטת. BA באוניברסיטה הפתוחה, שהושג מצפייה בקלטות או לא יודע מה, טוב יותר מתואר 4 שנתי, שכולל סמסטר של התמחות בתעשייה ? אגב, סמסטר ההתמחות הזה הוא ההבדל היחיד ביננו ל-B.Sc, שם לומדים עוד כמה קורסי בחירה במקום התחמחות ומחזיקים מעצמם מלכים. מה גם שבמצב הקיים היום רובנו לא מוצאים מקום להתמחות בו, ולכן משלימים את הנקודות שנותנת ההתמחות בקורסים נוספים - ויוצא שלומדים בעצם 8 סמסטרים מלאים בדיוק כמו B.Sc. להבא, כדאי שתחשוב פעמיים לפני קביעות כאלו נמהרות...

vinney

Well-known member
אוי וי

תשמע תראה אני מודע לזה שאתה לא יודע על מה אתה מדבר כי בחיים לא התעסקת עם האוניברסיטה הפתוחה, אז כמו שנאמר, תשתוק, תראה חכם יותר.

HaRmosh

New member
וזאת תשובה של מישהו

שכנראה אין לו מה להגיד. אז עדיף שלא תרשום שטויות ותנסה להיראות חכם.

vinney

Well-known member
טוב, תקשיב

אם אתה רוצה, אז אני אעשה לך איזה סקר השוואתי. אני עובד בתור מתכנת בכיר בחברה די גדולה, בצוות של כמה מתכנתים, עם תוארים מכל מיני אוניברסיטאות בארץ. אז דבר ראשון, בחברה נתקלתי בהרבה מתכנתים, לאף אחד מהם לא היה תואר BTECH. דבר שני, כל שכבת הגיל שלי יושבים על משרות סטודנט, גם אלה שכבר סיימו את לימודי הBSC שלהם (באר שבע וטכניון מיוצגים) דבר שלישי, אני קיבלתי בחודשיים האחרונים מספר הצעות עבודה מאוד מפתות בלי שהייתי צריך להתאמץ אפילו. וכן, אני עוד לא סיימתי BA באו"פ, יש לי עוד קורס או שניים. אז אם כבר, דברי במספרים גברת. עד שאתה תגיע לרמת נסיון שלי, תצטרך לעבוד 4 שנים אחרי סיום התואר שלך, אם מישהו בכלל יתן לך הזדמנות, 4 שנים שאני עשיתי במקביל לתואר. ומבחינת ה"קלטות", אני לא יודע באיזה מתנ"ס אתה לומד, אבל בכל האוניברסיטאות בארץ, כל הסטודנטים למדעי המחשב מתכוננים למבחנים לפי ספרים של או"פ, אני כבר הפסקתי לספור לכמה חברים שלי הלוותי את הספרים שלי באינפי, אוטומטים, מבני נתונים, ושאר ספרי לימוד המצוינים שאני מקבל חינם.

HaRmosh

New member
מכל השורות שזרקת פה,

לא הבנתי עדיין איך קבעת שאיכות התואר יותר טובה. לפי הספרים ? גם אנחנו לומדים עם ספרים של האו"פ ב"מתנ"ס". נו ? מה זה אומר ? אגב, רוב המרצים אצלנו, שמלמדים כולם בטכניון סולדים לרוב מהספרים, וממליצים כשאפשר על ספרות חלופית, באנגלית בד"כ (כן, למדנו במתנ"ס גם כמה קורסים באנגלית עם המורה חנה). עוד מדד דבילי שלך הוא זה שלא נתקלת במתכנת עם ביטק. נו באמת ! מעניין אותי אם נתקלת או לא ?? מה זה אומר ?? כלום חוץ מזה שלא נתקלת בכאלו. דבר אחרון, לא הבנתי בדיוק על מי אתה מנסה לעשות רושם עם הנסיון שלך, הרי כל אחד שיוצא מלימודים צריך לצבור נסיון, אין קשקר לביטק או לא. זה שנתנו לך לעבוד במקביל לתואר - זאת בעיה (כן, בעיה) שלהם. לא הייתי לוקח לעבודה סטודנט במשך הלימודים לעבודה רצינית בתחום שלו, ועובדה ששום חברה מוכרת שמכבדת את עצמה לא עושה את זה כיום. שורה תחתונה - הדברים שלך ריקים מתוכן ונובעים מהנסיון הספציפי שלך.

selalerer

New member
ממה שאני שמעתי התואר BA

במדעי המחשב של האו"פ הוא היוקרתי ביותר בישראל, וממיינים בחברות מכבדים אותו.

DarkSwell

New member
אז ככה..

דבר ראשון מה זה משנה היכן לומדים על מנת לקבל תואר מטופש שנועד למטרה אחת בלבד וזה "פתיחת דלתות". לגבי האוניברסיטה הפתוחה, מנסיוני למדתי שמאוד מעריכים תואר זה וזאת מפני שכל הלמידה נעשית לבד מה שמוכיח על אותו אדם שיש לו יכולת ללמוד לבד לימודים ברמה אקדמאית. (בהנחה שמדובר על ציונים של 85 ומעלה). לי יש תואר ראשון בפיסיקה שעשיתי באוניברסיטת ת"א במסלול מיוחד החל מכיתה י בתיכון, האמת שאני בכלל לא עוסק בזה ואף פעם לא הצגתי את התואר בפני חברה שהייתי מועמד למשרה מסוימת אצלהם. לדעתי אוניברסיטת ת"א זה מוסד פלצני שרבים נוהרים לתפוס חלק מריחו. בקיצור התעודה של האדם היא היכולות שלו במקצוע בו הוא עוסק ולא איזו תעודה שהושגה בקלות או בקושי רב אך הושגה ובסופו של דבר אין שום יכולת, נתקלתי לא מעט בבעלי תואר שני בהנדסה אך תכלס בשטח פתרונות אין להם. יש להם יכולת ללמוד ולהצליח במיבחן, אך במציאות הדברים שונים. כמובן גם שיש גאונים שמשחקים בשני התפקידים, אך מעט. אני לא "שופט" מתכנת לפי הצגת תעודות ותארים!

vinney

Well-known member
יש משהו בדברייך, אבל לא בדיוק

בסופו של דבר בן אדם נמדד לפי הנסיון, אתה צודק בזה ב100%. הבעיה היא נקודת ההתחלה, כשאין לך נסיון, ואתה צריך לרכוש אותו. פה הכותרת של התעודה והציונים משחקים את התפקיד שלהם. מעבר לזה זה עניין של ידע שנשמר או לא נשמר, אני למדתי המון דברים באוניברסיטה, שברובם אני לא משתמש בעבודה, אבל כשאני פתאום נתקל במשהו שכן צריך בו את הידע הזה, אז עניין התואר הופך להיות חשוב גם. אני מכיר הרבה אנשים שעשו הסבה מתוארים אחרים (נתקלתי באנשי ביולוגיה, מנהל עסקים, פיזיקה וכו), שלא כולם יכלו להתמודד עם המשימות שלהם, כי היה חסר להם את הרקע התיאורטי. לדוגמא: זה מאוד מזיק למתכנת כשנותנים לו לפתור בעיה של חיפוש מחרוזות, והוא לא מכיר את האולגוריתמים הטריויאליים שעושים את זה, או לא מכיר את המושג "אוטומט", הוא יעשה את העבודה בסוף, אבל יקח לו פי שתיים או פי שלוש זמן. פה החשיבות יותר לתחום המקצועי של התואר, ולא למוסד, אבל עדיין, חשוב שיהיה את התואר כהשכלה.

vinney

Well-known member
הבנתי אותך

אתה מגן על סטיגמא, בלי לדעת. ספרים באנגלית זה סטנדרט, הייתי מתפלא אם מישהו היה מנסה ללמד אותך משהו במדעי המחשב בעברית, אז מה. וכן, זה שלא נתקלתי באף אחד עם ביטק אומר שבחברה שאני עובד בה (והיא אחת הגדולות בארץ, מה לעשות) לא מעסיקים מתכנתים עם ביטק באותו סדר גודל כמו שמעסיקים מתכנתים עם תוארים אוניברסיטאים. מה לעשות, ממוצע מייצג. בעיה שלהם? רווח שלהם. סטודנט שיודע ללמוד לבד זה נכס, סטודנט שלא מסוגל להתקבל לאקדמיה - עול. אגב, אם תגיד שבאו"פ לומדים רק אלה שלא התקבלו לשום מקום אחר, שוב תתפס לסטיגמא, כי אני לא מכיר כמעט אנשים (מהחברים שלי לפחות) שלא היו מתקבלים לאוניברסיטאות "רגילות" (וזה כולל אותי, הלכתי ללמוד באו"פ מתוך בחירה, אחרי שכבר התקבלתי הן לטכניון והן לבאר שבע. ואתה יודע מה, הרווחתי), והצליחו לסיים את התואר באו"פ. המרצים של הטכניון סולדים מהספרים של או"פ כי זה לא ספרים שנועדו ללימוד על ידי מרצה, אלא ללימוד עצמי, ומומלצים ככאלה. אני יודע שבחלק מהמכללות מרצים מלמדים לפי הספרים האלה, אבל פה שוב, לסטודנטים שלומדים במקומות כאלה כל עזרה מבורכת. בכל מקרה, אתה ניגש לעניין בגישה של אנטי, אני נתקל בזה הרבה לגבי או"פ, רק שבמקרה שלך קצת קשה לי להפריך את הבורות שלך, חוץ מלשלוח אותך למרכזי מחקר ופיתוח של חברות היי טק מתקדמות, ושל צה"ל, ולבדוק מה היחס של בוגרי (ותלמידי !) או"פ שם מול בעלי תואר ביטק בפרט וכל תאר אקדמי אחר בכלל, אתה תופתע לגלות שיש שם הרבה יותר בוגרי או"פ מבוגרי כל אוניברסיטה אחרת. ולא, לא תמצא שם אף בוגר ביטק, באחריות. אז כמו שאמרתי, תואר אוניברסיטאי בכלל, ושל או"פ בפרט, הרבה יותר טוב מכל ה BTECHים ביחד. חוצמזה זה כבר הופך להיות ויכוח סרק, אני המלצתי על או"פ בהיבט של תוכנית המעברים, וזכותך לחשוב דברים אחרים. מה שכן, אני מצטער לנבא שתצטרך לעבוד קשה (אפילו בשוק המתעורר) כדי להוכיח את עצמך, הרבה יותר קשה מאחרים, זאת על אף שיכול להיות שהפוטנציאל שלך לא קטן, ואף יותר גדול מהם.

HaRmosh

New member
אכן גלשנו קצת הייתי אומר, אבל

לסיום אני רק רוצה להגיד שם המשפט "סטודנט שלא מסוגל להתקבל לאקדמיה - עול" כוון לסטודנטים במכללות, אתה טועה טעות חמורה - שכן רוב הסטודנטים אצלנו למדו שנה או יותר במקומות כמו הטכניון ואוניברסיטאות אחרות, ופשוט ראו שהסגנון, ולא הרמה, לא בשבילהם.

עופר ב.ה

New member
הערה קטנה

את הספרים אתה לא באמת "מקבל בחינם" - אתה משלם על כל קורס כ- 1700 ש"ח, ובמחיר הזה אתה מקבל גם את חומר הלימוד. שכר הלימוד הכולל הנחוץ לתואר גבוה בכמה אלפי שקלים מהשכ"ל באוניברסיטה רגילה. ניתן לומר שבסכום הזה אתה מקבל את הספרים, אבל זו תמימות לראות את הספרים כחינמיים.

vinney

Well-known member
זה לא נכון

שכ"ל של או"פ זהה לשכ"ל בכל אוניברסיטה אחרת (וכן, בדקתי). מכיוון שזו אניברסיטה ממשלתית, שכר הלימוד בה אחיד, זהה לשכר לימוד בכל אוניברסיטה אחרת, ונתון לפיקוח, זאת בניגוד לכל המכללות. תעשה את החישוב כמה עולה לעשות תואר באוניברסיטת תל אביב למשל (כ10000 לשנה) ותחשב מה סך הכל שתשקיע בקורסים של או"פ, אתה תגיע לסכומים דומים מאוד. באו"פ יש תוספות על הנחיה מוגברת וכו, אבל אותן לא חייבים לשלם, והן לא משפיעות על חומר הלימוד שנשלח.

the new L

New member
זה סתם לא נכון

קורס באוניברסיטה הפתוחה עולה 1600 ש"ח. בשביל תואר ראשון צריך בסביבות 20-22 קורסים, כאשר יש עיקרון שלאחר שלומדים 18 קורסים מקבלים 4 קורסים נוספים חינם. כלומר, משלמים בסה"כ 18*1600 ש"ח שזה יוצא 28,800 ש"ח, או במילים אחרות - התואר הזול ביותר בארץ.

עופר ב.ה

New member
ראשית, עדכון בנוגע לשכ"ל

* השכר ללימוד בהנחייה רגילה הוא 1710 ש"ח (מחיר מעודכן לשנה"ל תשס"ד). 1710*18 = 30780. * דמי אבטחה וביטוח, שהינם חובה עבור כל קורס, 37 ש"ח. 37*22 = 814. * לחלק מהתארים, 22 קורסים לא מספיקים. מדובר בתארים שבהם כמות הקורסים המזכים ב- 6 נקודות זכות לא רבה. סה"כ זה יוצא כ- 2000 ש"ח יותר מאוניברסיטה רגילה. אני כמובן לא חושב שאלה שיקולים בבחירת אוניברסיטה, מדובר בעניין כמעט סמנטי, פשוט מעולם לא ראיתי את ספרי הלימוד כניתנים בחינם, אלא כחלק אינהרנטי מהתשלום. בדיוק כפי שסטודנט רגיל לא חושב לעצמו: "וואלה, אני משלם שכ"ל ומקבל הרצאות מפרופסורים נחשבים בחינם!".

Zack DA

New member
חבל ../images/Emo10.gif

ההודעה שלך מעידה על זה שאתה לא באמת מכיר את האו"פ.

zagzagzag

New member
אפיקי מעבר מהאו"פ

אפשר לקרוא על אפיקי מעבר כאן: http://www.openu.ac.il/afik/ כנראה שחלק מהדרישות השתנו מהפעם האחרונה שבדקת, למשל את"א דורשים היום ממוצע 90 כדי להתקבל למגמת מחשבים בפקולטה להנדסה (וזה בהחלט לא פשוט לקבל ציון מעל 90 בקורס כמו אינפי 1)

galh

New member
"מעבר בטוח"?! ../images/Emo12.gif

אני בספק. למיטב ידיעתי, המעבר לאוניברסיטה "רגילה" תלוי גם במספר הסטודנטים שלומדים באותה פקולטה באותה שנה וגם מספר הסטודנטים שרוצים לעבור לאותה פקולטה. אם יש 10 מקומות פנויים, ואתה עם ממוצע 85, אבל במקום ב- 11, אז לא תתקבל. אני אשמח אם תפנה אותי למקום שיאשר את קיומו של "המעבר הבטוח", אבל אני קצת פסימי לגבי זה.

vinney

Well-known member
בתגובה מעל לשלך יש קישור לאתר

אכן הנתונים שלי לגבי הציונים קצת לא היו מעודכנים, כאמור עברתי את השלב הזה לפני שנים. אבל המסלול קיים, בעיקר לטכניון, וכמובן רק למצטיינים. אלה שעומדים בתנאים, מתקבלים אוטומטית, בלי מכסות. אבל סביר להניח שהביקוש משפיע על התנאים, פעם זה היה ציון 80 ומעלה לכל הפקולטות, עכשיו, כאמור, כבר לא. דעתי האישית היא שאלה שעומדים בתנאים, כבר לא צריכים לעבור, אלא אם כן הם רוצים תואר בתחום שאו"פ לא נותנת (הנדסת חשמל למשל).

Zack DA

New member
תתפלא לשמוע, אבל לדעתי זה לא משנה.

אתה צריך פחות לחשוב על איך שהתואר נתפס בשוק (ברור שזה לא זניח לחלוטין), ויותר לחשוב על המקום שהכי מתאים לך ללמוד בו, להתפתח ממנו ולרכוש בו הרגלי עבודה טובים. תואר הוא מאוד חשוב, אבל בסופו של דבר, הוא לא תחליף לניסיון מעשי. עדיף שתתפתח בצורה הכי טובה, מאשר שתלך למקום שלא מתאים לך. האו"פ, למשל, מאוד התאימה לי. יש אנשים שלא אוהבים את דרך הלימוד שבה. הטכניון לעומת זאת, לא מתאים לסגנון הלימוד שלי, אבל יש הרבה אנשים שאוהבים מאוד ללמוד בו. כך שאפשר מהר מאוד להבין שמדבור בשאלה שהתשובה עליה סובייקטיבית, ואילו אתה מחפש איזו שהיא אמת מוחלטת שממילא לא קיימת.

למעלה