שאלה

salingre

New member
שאלה

איך אפשר לזהות את מין הנחש? [בואה רד טייל בן/בת שנה]

T0M3R

New member
פרוב זה

מעיין מקל קטן מבזל שמכניסים לפתח הביב של הנחשים. רק אנשים מוכשרים יכולים לעשות את זה. אם המקל נכנס עמוק זה נקבה נכנס קצת זה זכר

אתה קצת מתבלבל

אם הפרוב נכנס עמוק מדובר בזכר ואם הפרוב נכנס קצת מדובר בנקבה. לנקבה יש מעין כיס קטן לכיוון הזנב אבל שום דבר מעבר לזה, ולזכרים יש המיפינס שלשם נכנס הפרוב ולכן הוא נכנס עמוק יותר. בדרך כלל בבואות קונסטריקטור אפשר לבדוק את המין גם לפי הדורבנות. בזכרים הם הרבה יותר מפותחים מאשר אצל הנקבות.

הדורבנות שמופיעות אצל חלק ממיני

החנקים הם שרידי רגליים קדמונים. מדובר בשתי ציפורניים, אחת מכל צד של איבר המין (הקלואקה).

salingre

New member
האא אלו

והבואה הצעיר שלך איך בדקת ומצאת שזה זכר? ע"י הדורבנות או עם ה פרוב? ובדורבנות מה נחשב קטן ומה נחשב גדול? בתודה אורי

T0M3R

New member
אופס

תודה יונתן, באמת התבלבלתי. בקשר לדורבנות זה לא מדוייק, ראיתי נקבות עם דורבנות הרבה יותר מפותחות מאצל זכרים

איפה ראית נקבות עם דורבנות יותר

מפותחים מאלו של זכרים? אני מקווה שאתה לא מדבר על השוואה בין נקבה באורך שני מטרים לזכר באורך 50 ס"מ. את הנחשים שלי בדקתי בעזרת פרוב כדי להיות בטוח, מבט על הדורבנות זו דרך מהירה אבל לא בטוחה במאה אחוז להבדיל בין זכרים לנקבות. יש זכרים שמסיבה זו או אחרת חסרים להם הדורבנות ולכן זה יכול להטעות.

T0M3R

New member
לא משנה

זה בכל מקרה לא רלוונטי כי זה לא בטוח ב 100% ככה שזה לא משנה.

salingre

New member
תומר משווה בין...

נקבות לזכריים שמסיבה זו או אחרת אין להם דורבנות... תומר נראה לי שיונתן היתכוון להשוואה בין זכר נורמלי ולנקבה נורמלית...

ההשוואה תמיד צריכה להעשות בין שני

נחשים בוגרים. אחרת זה כמו להגיד שנחש מלך קליפורניה יותר גדול מבואה קונסטריקטור בגלל שיש לך נחש לך קליפורניה של 100ס"מ ובואה של 50 ס"מ.

T0M3R

New member
הבנתי אבל שוב זה לא משנה כלום

כי הבדיקה בעזרת הדורבנות לא בטוחה ב100% ככה שאין פה וויכוח..

למעלה