שאלה...

hashy

New member
כשניסיתי להיכנס להיריון הפסקתי את

התרופות, למרות שלא הייתי חייבת ליתר בטחון. אחרי זה ראיתי שהתופעות מופיעות לי רק סביב המחזור ורק ניתוקים אז לא המשכתי לקחת אותה תקופה מאד ארוכה עד שהיה לי התקף גדול (עם התעלפות) וחזרתי אליהן. בסופו של דבר התגרשתי ולא ילדתי אז לא יודעת לשתף אותך בהמשך... הריון ותרופות זה בד"כ זה תלוי בסוג התרופה וברמת האפילפסיה. לא כל תרופה מזיקה. איזה תרופה אישתך לוקחת?

qt1

New member
אני נטלתי באישור נוירולוג...

תרופות בזמן הריון , ממליצה לכם לפנות לאפילפטולוג לפני שאתם מחליטים אם להתחיל בהריון , כפי שכתבה hashy ישנן תרופות שעלולות להזיק לעובר וישנן שלא , יש כאן בתפוז את פורום תרופות , ניתן להתייעץ גם שם לפחות בהתחלה. אני בתביעת רשלנות רפואית כנגד הנוירולוג שהמליץ לי על נטילת התרופות בזמן הריון וכנגד ביה"ח עצמו על שלא ערך בדיקות שהיה אמור לערוך. אני מעדיפה לא להוסיף בשלב זה, רק ממליצה לפנות לשם קבלת חוות דעת מומחה לפני שמתחילים בתהליך של הריון. בהצלחה

שנתיים לפני הלידה לפנות לאפליפטולוג

חשוב מאד כשנתיים לפני הלידה המתוכננת לפנות לנירולוג המתמחה באפילפסיה של מבוגרים. חשוב לדעת שיש תרופות שמזיקות לעובר, יש תרופות שפחות . פעמים רבות יש נסיון נוסף לפני כניסה להריון להפחית תרופות , בכל מקרה חשוב מאד להתייעץ עם האפיליפטולוג לפחות שנה לפני הכניסה להריון.

השולצים

New member
שלום לך

מצטערת שאני עונה כל כך באיחור, בזמן האחרון כמעט ולא יוצא לי להגיע למחשב. אז ככה, אני חולת אפילפסיה כבר כ- 10 שנים אם כי מאוזנת וכבר מספר שנים לא היה לי התקף. ילדתי לפני כ- 10 חודשים את האושר של חיי. בזמן ההריון הייתי במעקב צמוד של נויירולוג. כשהחלטנו שאנחנו רוצים להיכנס להריון הגעתי אליו להתייעצות והוא הסביר לי שיש תרופות שונות שפוגעות יותר או פחות בעובר. במקרה שלי (אני לוקחת טגרטול שלדעתי זה כמו הטריל) התרופה לא פוגעת בעובר. בכל מקרה עדיף לקחת תרופות מאשר לקבל התקף בזמן הריון, דבר שיכול לפגוע בעובר יותר מהתרופות. במהלך ההריון המשכתי את המעקב אצל הנויירולוג תוך מעקב צמוד אחרי רמת התרופה בגוף. בגלל שבזמן ההריון משקל הגוף עולה גם מינון התרופות שלי עלה בהדרגה, ושוב אני מדגישה שהכל תחת מעקב צמוד של הנויירולוג המדהים שלי שעשה עבורי מעל ומעבר. לשמחתי הרבה עברתי את ההריון בשלום וללא כל התקף (למרות הלידה הקשה ביותר שהיתה לי ללא קשר לאפילפסיה עם רעלת הריון ולידה מוקדמת בחודש שביעי כולל סיבוכים והגעה אפילו עד טיפול נמרץ). למרות כל מה שעברתי לא היו לי התקפים בזמן ההריון או אחריו, ושוב אני זוקפת זאת לזכותו של הנויירולוג המדהים שלי (ד"ר חן מרב מקופ"ח כללית שמקבל המרפאת פינסקר בראשל"צ). אשמח לעזור לך ולייעץ לך באופן יותר אישי, את מוזמנת לפנות אליי במסרים בכל שאלה. בכל מקרה שיהיה לך המון המון בהצלחה.

השולצים

New member
ועוד משהו

מקווה שתיראי את זה למרות שההודעה כבר לא קופצת. יש בבי"ח אסף הרופא (ובטח גם בעוד בתי חולים) מרכז טרטולוגי. נחשפתי אליו בזמן ההריון ומאז אני עושה בו שימוש רב. זהו מרכז לייעוץ תרופתי בו את מפרטת ממה את סובלת ואיזה תרופות את לוקחת והוא יכול לתת לך תשובות גם לגבי הריון וגם לגבי תרופות נוספות אותם את לוקחת - האם הם יכולים לגרום לתגובות בין תרופתיות. מאד מאד חשוב לנו, כל חולי האפילפסיה, המטופלים בתרופות באופן קבוע, לבדוק כל תרופה נוספת שאנחנו לוקחים האם היא יכולה להשפיע על התרופות הקבועות שלנו ולפגוע ביעילותם. מומלץ בחום!!!

hashy

New member
הי. מקווה שתראי את זה בקרוב

איך מגיעים למרכז הטרטולוגי? צריך אישור מקו"פ או שפשוט מתקשרים? תודה

למעלה