שלום לך
מצטערת שאני עונה כל כך באיחור, בזמן האחרון כמעט ולא יוצא לי להגיע למחשב. אז ככה, אני חולת אפילפסיה כבר כ- 10 שנים אם כי מאוזנת וכבר מספר שנים לא היה לי התקף. ילדתי לפני כ- 10 חודשים את האושר של חיי. בזמן ההריון הייתי במעקב צמוד של נויירולוג. כשהחלטנו שאנחנו רוצים להיכנס להריון הגעתי אליו להתייעצות והוא הסביר לי שיש תרופות שונות שפוגעות יותר או פחות בעובר. במקרה שלי (אני לוקחת טגרטול שלדעתי זה כמו הטריל) התרופה לא פוגעת בעובר. בכל מקרה עדיף לקחת תרופות מאשר לקבל התקף בזמן הריון, דבר שיכול לפגוע בעובר יותר מהתרופות. במהלך ההריון המשכתי את המעקב אצל הנויירולוג תוך מעקב צמוד אחרי רמת התרופה בגוף. בגלל שבזמן ההריון משקל הגוף עולה גם מינון התרופות שלי עלה בהדרגה, ושוב אני מדגישה שהכל תחת מעקב צמוד של הנויירולוג המדהים שלי שעשה עבורי מעל ומעבר. לשמחתי הרבה עברתי את ההריון בשלום וללא כל התקף (למרות הלידה הקשה ביותר שהיתה לי ללא קשר לאפילפסיה עם רעלת הריון ולידה מוקדמת בחודש שביעי כולל סיבוכים והגעה אפילו עד טיפול נמרץ). למרות כל מה שעברתי לא היו לי התקפים בזמן ההריון או אחריו, ושוב אני זוקפת זאת לזכותו של הנויירולוג המדהים שלי (ד"ר חן מרב מקופ"ח כללית שמקבל המרפאת פינסקר בראשל"צ). אשמח לעזור לך ולייעץ לך באופן יותר אישי, את מוזמנת לפנות אליי במסרים בכל שאלה. בכל מקרה שיהיה לך המון המון בהצלחה.