שאלה

שאלה

שלום, אני חילות, אבל מאמינה באלוהים... בחודש האחרון אני מרגישה שכלום לא הולך לי בכל התחום, בעבודה , בבית, הרכב כל הזמן מתקלקל (ממש כאילו שיש עלי עין רעה) מה עושים, איך מחזירים את החיים למסלול תקין?

SupermanZW

Well-known member
תגובה

לדעתי את פשוט עוברת תקופה קשה והדבר גורם לך להאמין באמונה טפלה (עין רעה) ומוריד לך את הבטחון בעצמך, כולם עוברים לפעמים תקופות קשות בחיים ובדרך כלל גם יוצאים מהן, אני בטוח שגם התקופה הקשה שלך תעבור אם רק תחזרי להיות בטוחה בעצמך ותפסיקי להאמין בעין רעה, הפחד מעין רעה אינו מסיע לך אלא רק מפריע לתפקודך ומוריד את בטחונך. המשיכי בחייך כרגיל והיי בטוחה בעצמך. כל טוב ובהצלחה.

סופרמן....

חבל שוב שאינך מציין שזו דעתך האישית שאינה "דעת תורה" ואינה מגובה בכלום !!. ול"הורים של בר"... אכן, יש מושג של "עין הרע" ובגמרא גם כתוב ש-90% מהטמונים בבית הקברות מתו בעטיו של "עין הרע" ורק 10% במוות "טבעי". איני יכול לומר לך ווירטואלית אם אכן יש עלייך עין הרע - סביר להניח שכן. אבל בין כך ובין כך העיצה הבטוחה היא שלא "לתת לו". לא להראות לעין הרע שהוא מנצח, להלחם, להתגבר ולשרוד. יש מומחים לבדיקת והסרת עין הרע, יש להזהר משרלטנים שכל ידיעתם והשכלתם היא עניין ספירת הכסף... וה' יעזור לך לצאת ממצבך במהרה וללא צער ונזק.

SupermanZW

Well-known member
תגובה

המילה הראשונה בתגובה שכתבתי לה היתה המילה "לדעתי" ובמשפט זה ציינתי מה אני חושב על מצבה, והעצה שנתתי לה תעזור לה להתגבר ולנצח, וגם מה שכתבת "העיצה הבטוחה היא שלא "לתת לו". לא להראות לעין הרע שהוא מנצח, להלחם, להתגבר ולשרוד." דומה מאוד למה שאני הצעתי לה לעשות, אלא שציינתי שעליה לא להאמין בעין הרע, כי עצם האמונה בכוחה של "עין הרע" גורמת לאדם להאמין שלא יצליח לנצח אותה וכך הוא מכשיל את עצמו באופן לא מודע, מי שלא מאמין בעין הרע ממילא לא חושב שעין הרע יכולה לנצח אותו ולכן לא יאבד את בטחונו בעצמו וילחם לשיפור המצב יתגבר וישרוד, בדיוק כפי שציינת. האם יתכן כי אדם שלא מאמין בעין הרע יכנע לכוח שאינו מאמין בקיומו? גם אני עברתי בחיי מצבים דומים לזה שציינה ויצאתי מהם בדיוק באופן בו כתבתי שהיא תצא, ולכן גם כתבתי שאני בטוח שהיא תתגבר על מצבה אם תהיה בטוחה בעצמה ותמשיך כרגיל, כאשר לא נכנעים למצב מתגברים עליו. רבי נחמן מברסלב היה אומר: "אין יאוש בעולם כלל", כאשר אדם בטוח בעצמו הוא לא מתייאש ומתגבר על כל צרותיו.

asaf2000

New member
סופרמן

מכיוון שזה פורום לשאול את הרב אז הכותבים יחשבו שזו תשובה מרב או אדם דתי לכן זה לא משנה שכתבת "לדעתי" כי לא מכירים אותך... ובכלל הפורום נועד למתן תשובות הלכתיות ולפי דעת תורה ולא לפי דעה של זה או אחר ובמיוחד של זה או אחר שלא דתיים.

asaf2000

New member
אני חשבתי דווקא על

לא לכתוב בכלל דבר שהוא לא הלכה מפורשת או שקשורה בהבעת דעה אישית.

SupermanZW

Well-known member
רק ניסיתי לעזור

יש הלכה מפורשת מה צריך אדם לעשות כאשר צרות פוקדות אותו? ואם כן אשמח לדעת אותה.

asaf2000

New member
אין הלכה מפורשת

אבל יש כזה דבר שנקרא "דעת תורה" ולא כל אחד יש לו שיקול דעת תורני בשביל זה יש פה את הרב נאמן למקורות.

קודם כל תודה

אני דווקא שמחתי לקבל עצות גם ממי שלא מוסמך לכך באופן רשמי... כי כל חיזוק עוזר אם כי טוב שהובהר לי המצב, כי נכון הוא שאני לא מכירה את העומדים מאחורי הדברים... נכון שפניתי על מנת לקבל הכוונה מרב, אבל נחמד לקבל חיזוקים גם מבחוץ. תודה - רק בפעם הבאה תציין שדעתך אינה מקצועית. תודה, תודה לכולם

א77

New member
ולצערי...

אלו שיכולים לתת כאן פסיקה הלכתית ורבנית, נמנעים לא אחת מלעשות זאת, אך ורק בשל מעורבות והתערבות אנשים מבחוץ שעושים עצמם לפוסקי הלכות. מילא אנשים המביאים מקורות והחיים את התורה ואת ההלכה. אלא שיש אנשים שאינם מאמינים כלל בתורה ועכ"ז מגיבים הם כאן כאילו... ברצוני לומר לך, שאותם אנשים מטעים בדעת ההלכה לא אחת, גם אם הם יטענו כי הם יודעים את ההלכה למרות שאינם מקיימים אותה. הוכחנו לא אחת שהם מטעים. צר לי, אבל זה המצב. היי ברוכה ופסח כשר ושמח. לא כיוונתי חלילה לאסף, וודאי הבנת במי המדובר...

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

מה יהיה......
.

בצפון הארץ איני מכיר....

בירושלים יש אחד ממשפחת משי זהב, בבני ברק יש את הרב הרשקוביץ ואת הרב שנייבלג. מעבר לכך - צר לי אך איני מכיר. (סבתי ע"ה ידעה...).

א77

New member
אם הזכרת את הרב שנייבלג

שדרך אגב אחד מחתניו הינו כ"ק האדמו"ר מראחוב שליט"א, הרי שהרב שנייבלג קיבל זאת בירושה מחמיו הרב עבער וייס שניהל את שיכון ויז'ניץ מהקמתה. להרב עיבער וייס ז"ל יש בן בשם נחמן רוטנר - וייס שהוא גם עוסק בזה, ואומרים שבהצלחה. ולמה רוטנר. כי הרוטנר זהו שמו המקורי של עיבער וייס. הרב נחמן רוטנר זצ"ל האב"ד חליסה, היה אחיו של ר' עיבער וייס ז"ל. זה היה סתם כך כתוספת. וגם המלצה אישית, אפשר לנסות לבד לומר את תפילת ולחש החיד"א להורדת עין הרע. נדפס כמדומני בטעמי המנגים וגם בספר הקדוש עבודת הקודש להחיד"א.

11שוקי 1

New member
תשובה

זה שאת מאמינה זה לא קשור כי אם יש אלוקים ונתן תורה כמו שניתן להוכיח א,כ את צריכה לקים מה שאמר ואם לא אז לא.

לתשובה לתשובה

ראשית, מאוד קל להעביר ביקורת על דרך חיים של מישהו אחר בפרט שאתה לא מכיר אותי, את גישתי לחיים ולדת, למרות שזה בכללל לא מה ששאלתי או ביקשתי. לפחות אני כנה ולא מסתתרת בגלל שאני חילונית ולא מתביישת בכך. שנית, בגלל הביקרת שלך, אני מוצאת לנכון להגיד לך שאני יכולה להתווכח איתך שעות על נושא קיום מצוות של האלוקים. דרך החיים שאני בחרתי לעצמי לא היתה מתוך המסגרת שנולדתי עליה. סבי חרדי והורי לא וכנערה הקדשתי הרבה מחשבה על הדרך בה אני רוצה לחיות את חיי, והלחטתי (ולא מתוך נוחות אלא מתוך החלטה שזו הדרך הנכונה) לחיות כחילונית. אגב, עד נתינת התורה למשה היו יהודים שהאמינו באלוקים ללא מצוות מפורשות וללא פרשנויות אלו או אחרות למה שנאמר על ידי אלוקים או לא...זה לא עשה אותם יהודים פחות טובים, זה עדיף מאשר להסתתר מאחורי הדת ומצוות ולהיות אדם רע מהיסוד... כפי הנראה לא שמעת שאיש איש מאמונתו יחייה... כי אלוהים בוחן לב וכליות ויודע מי מאמין אמיתי או לא... אם הצוות ובלי... רק טוהר לב. ושיהיה לך חג שמח

למעלה