שאלה!

שאלה!

מי יכול לפרט לי איך מכשירים שיש מטבח לפסח?! (אני מקוה שלא צריך ניקוד להודעה הזו)

שפן1

New member
עירוי מכלי ראשון

ואח"כ מצפים בכסף, דודם מערים מים רותחים מאד עד שהם מבעבעים, וכדי לשמור על החום שמים אבן רותחת בפנים, ואז הם מבעבעים,ואח"כ שופכים מים קרים, ומצפים בנייר כסף.

קודם כל...

תודה! רק תסביר לי מה הפירוש אבן רותחת? ושמעתי שאת המים יש להוריד בידיים ולא במגב, ידוע לך?

1שאלתיאל

New member
יש היום בעיה

כי רוב השיש נעשה היום מעיסת מלט ושאר חומרים ומיבשים ומחליקים כך שמבחינה הלכתית יש לזה דין של כלי חרס שלא מועיל לו שום הגעלה ואי אפשר לסמוך על פסיקה כללית אלא כל שיש לגופו יש לשאול אצל רב

1שאלתיאל

New member
אם לא יכנס

כלל! מים בין נייר הכסף והשיש זה בסדר אבל במציאות נכנס על פי רוב מים לכן כדאי לשים עוד שכבה מתחת לנייר כסף אפילו של נייר או משהוא דומה הנימוק לבעית המים ארוך מדי ונוגע לדיני בליעה והבעיה מורכבת מעט לא מתאים לפורום

זה מועיל בתנאי

שאין רטיבות מתחת כי אז אם תניח סיר חם מעל המים יתחממו ויעבירו החמץ למעלה אל הניר כסף ולכן עדיף P.V.C אגב אתם כבר במטבח?

1שאלתיאל

New member
לכאורה

לא מרויחים מזה כלום באם יגיעו מים לשניהם וזה יבלע לכן כדאי עץ או פי וי סי כפי שקודמי הציע אני לא בטוח בזה כדאי שתשאל לבקיאים יותר

1שאלתיאל

New member
דרך אגב

מאד כדאי לעשות פה פינה קבועה בתקופה זאת על כל מיני בעיות שצצות לכבוד פסח חדשים לבקרים ורוב הדברים אנשים פשוט לא יודעים או לא שמים לב או שרגילים לעשות מה שאבא עשה למשל בשיש פעם זה היה ממש מאבן והגעילו וחסל היום זה בעיה יותר מורכבת

למעלה