שאלה

שאלה

בס"ד האם כורדים הם מאותה משפחה של עיראקים? יש הבנתי שיש להם אותם מאכלים משותפים כמו קובה ואורז שהם מאוד אוהבים. תודה על התשובות מראש.

No name for now

New member
כורדים יש לא רק בעירק

גם בתורקיה וסוריה, והם מחשיבים את עצמם כלאום, לכן למשל יש מאבק של הכורדים בתורקיה לקבלת עצמאות. אני גם יודעת שכשאח של סבתא שלי רצה להתחתן עם כורדית (זה כבר היה בארץ) עשו לו בעיות במשפחה (אל דאגה הם התחתנו בסוף). לגבי הדמיון במאכלים, אני לא יודעת אולי במקומות בהם היתה קירבה גיאוגרפית בין עירקים לכורדים, היתה התערבבות או קשר תרבותי, בדיוק כמו שישראלים אוכלים חומוס ופלאפל ומכנים את זה אוכל ישראלי, ואומרים שהורה זה ריקוד ישראלי (למי שלא יודע הורה זה ריקוד רומני).

כורדים מוסלמים, כורדים יהודים ועראק

הכורדים המוסלמים נמצאיפם כיום בארבע מדינות במזרח התיכון - איראן, עיראק, תורכיה וסוריה. הכורדים אינם ערבים. שפתם כודית ותרבותם כורדית, הם לאום שונה מהערבים ותמיד שאפן לעצמאות לאומית. לאחר מלחמת העולם הראשונה דובר על הקמת מדינה כורדית עצמאית בחוזה סבר מ1920 בין המעצמות המנצחות לאימפרה הע'תמאנית המובסת. הסכם זה לא יצא לפועל מפני שנחתמו לאחר מכן הסכמים שביטלו אותו. לאחר מכן חולק המזרח התיכון בין בריטניה לצרפת לפי האינטרסים של כל אחת מהן כך שנוצר מצב שנולדה עיראק של היום ששלושים אחוזים ממנה הם כורדים וסוריה שגם שם יש מספר לא מבוטל של כורדים. התורכים לא מכירים בכורדים כמיעוט ומכנים אותם תורכים מעוותים. השפה הכורדית לא מוכרת על ידחי התורכים. באשר ליהודים הכורדים, הללו לא משתייכים לקהילת יהודי עיראק. הם לא מדברים ביהודית ערבית אלא בארמית ותרבותם ומנהגיהם שונים מיהודי עיראק.

כן אבל לא לזה התכוונתי ....

רציתי לדעת אם המנהגים ומאכלים (שאני יודעת שכן) הם תואמים העיראקים לכורדים. כי הבנתי שכורדים אוהבים מאוד אורז וגם המאכל שלנו העיקרי זה קובה.

יש גם מנהג לכורדים

שחבל מאוד ובאמת חבל מאוד שאין אותו לעיראקים. חגיגות הסהרנה החגיגות האלה מלכדות את כל הכורדים יחד עד כדי כך שאפילו אם לא תפגוש מכר או חבר או מישהו מהמשפחה שנה שלמה אז אתה תדע בוודאות שבחגיגות הסהרנה אתה פוגש אותם ואת כל היקרים לך,וככה יש לך יום שלם של איכות וכייף .

למעלה