שאלה

ענתבר

New member
שאלה

יש לי מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה אותה ברצוני לקשט. לאחר שאעוגה מוכנה. מה עלי לעשות כדי להכינה לציפוי? אני מבינה שקרם שוקולד לא בא בחשבון. פה ההמלצה שלימדו אותי זה למרוח דולסה דה לצ'ה אני מעדיפה לחפש משהו אחר. אשמח אם תכתבו לי על שלבי הכנת העוגה לפני הציפויץ כולל יישור וכו... האם להרטיבה בפנים? או להשאירה כך?

ענת, את יכולה להרטיבה במה שאת

רוצה את יכולה לצפות בשוקולד ובקרם הדבר היחידי שחשוב להקפיד עליו זה שלא חשוב במה מצפים שלא יהיה נוזלי מידי כדי שלא ינזל מתחת לציפוי. זורקת לך רעיון יש עוד(מירבלי???) להכין גנאש, כלומר שוקולד מומס עם שמנת להקצפה, לקרר ולהקציף, להרטיב את העוגה עם ליקר טוב ולצפות.

ב ה י ר

New member
שאלה על גנאש

האם ניתן להשאיר את העוגה מחוץ למקרר כמה ימים מבלי שהקרם יתקלקל?

אני לא משאירה מעל יום יומיים, יש

כאלו שטוענים שציפויי העוגה בבצק סוכר יוצר שכבה שמגנה על העוגה, אני לא לוקחת צאנסים!.

ב ה י ר

New member
יש כמה אפשרויות:

בעיקרון יש לי מתכון של עוגת שוקולד שיוצאת לחה מבפנים כך שאין צורך להרטיבה גם לפניי הציפוי אני לא שמה כלום כי היא נישארת לחה ואם לא מרטיבה קצת עם מים בעזרת מברשת. אם אני מכינה עוגה אחרת שהיא פחות לחה אני מרטיבה עם ליקר מהול לרוב אני חותכת אותה לחצי ומורחת: ריבה, נוטלה, שוקולד השחר, ריבת חלב או את הקרם של פנינה המקורית (למרות שהוא פחות לטעמי)וגם מעל העוגה ובדפנות ורק אח"כ שמה את הבצק סוכר.

ענתבר

New member
זה המתכון - עם הקרם

לערבב או לערבל את כל החומרים יחד: 1 ו- 3/4 כוסות קמח תופח רבע כוס קקאו רבע כוס שוקולית 1 ו - 1/4 כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים 3 ביצים שלמות 3/4 כוס חלב לשמן תבנית 26 או 2 אינגליש ולתנור עד שהעוגה יבשה (לבדוק בעזרת קיסם). בינתיים לעשות קרם: להמיס בסיר קטן - 100 גר' שוקולד חלב 100 גר' שוקולד מריר 1 שמנת מתוקה כשהעוגה מוכנה להפריד מעט בעזרת סכין בינה לבין דפנות התבנית ולשפוך הקרם החם על העוגה החמה.(כך זה נכנס גם לרווח הדק שבין העוגה לתבנית ומרטיב את העוגה כולה).

ענתבר

New member
אם החלטתי ללכת על העוגה שלעיל

האם הקרם הזה לא נוזלי מידי כך שציפוי הסוכר לא יהיה יציב. אגב, זו עוגה מאוד טובה כך שלדעתי לא צריך להרטיבה. השאלה למה צריך לחצות ולמרוח קרם גם במרכז? במצב רגיל אני לא חוצה אותה. אלא מורחת הקרם רק מעל.

שתי אפשרויות

אפשרות אחת להשתמש עם הקרם כמו שהוא, למרוח שכבה דקה ולחכות שיתקרר ויתקשה עד לציפוי, אפשרות נוספת היא אחרי ההמסה להקציף את הקרם כך הוא יציב וקשה יותר. את בהחלט יכולה להשתמש עם המתכון הזה.

אני עובדת לפי ההסברים של פנינה

מפורום אוכל. אחרי שיש לך עוגה מוכנה חותכים אותה המרכזה (לרוחב) מרטיבים את החלק התחתון (הפתוח) בסירופ סוכר ומורחים בקרם. מניחים את החצי העליון של העוגה, וחוזרים על התהליך (הרטבה בסירופ סוכר ומריחה בקרם). הפעם מקפידים על מריחת הקרם בנדיבות, כמו כן מורחים גם את שולי העוגה. קרם שוקולד 100 גרם מרגרינה/חמאה 300 גרם אבקת סוכר 2 כפיות תמצית וניל 4 כפות קקאו מעורבב עם מים חמים עד קבלת מרקם קרם סירופ להרטבת העוגה 4 כפות סוכר בתוך כוס מים רותחים להוסיף 2 כפות ליקר לפי הטעם (אני מוסיפה ליקר שוקולד לבן)

למעלה