שאלה...

n u t

New member
שאלה...

לא בטוחה שזה המקום... אם לא אז אפשר להתעלם
יש לי מיון שלב ב' לקורס טייס בקרוב, יש שם בחינות על סימולטורים... אז חשבתי לפני זה להוריד/להשיג סימולטורים ולנסות קצת בבית... יש רעיונות למישהו לסימולטורים פשוטים יחסית? המון תודה מראש!

p i c k l e

New member
לדעתי...

לדעתי...וממה שאני הבנתי מאנשים זה בכלל לא סימולטור כזה אלא סתם חרטה כזה משולש מעופף אבל אם את רוצה משהו קרבי שולט ראליסטי וכ'ו...אז רק פאלקון... אני לא יודע בדיוק מאיפה אפשר להוריד אבל אני אם את רוצה האי סי קיו שלי זה 222153498 ואני אוכל לשלוח לך אותו ואין לי כל כך מושג מה הגודל אבל זה לא יותר גדול מאוד מאוד...

JuveFan

New member
p i c k l e צודק

זה לא משהו רציני בכלל. רק לראות איך השליטה שלך. גם בקורס טייס עצמו מתחילים הכשרה על מטוסי סנונית שאותם המדריך ממריא ומנחית והחניך רק צריך לתפקד כראוי בשמיים. המטרה היא רק לבדוק שליטה ותכנון קדימה.

ממש אבל ממש לא נכון...

לגבי הסימולטור: כאחד שעשה אותו ועבר אותו בהצלחה, אני באתי לשם עם כמעט שנה ותק בפלקון, וקודם לכן היה לי המון ותק בכוכב כחול ו-USAF. הדרך הכי טובה להתכונן לסימולטור הוא לתרגל שימוש בסטיק ורצוי, אם כי קצת קשה להשיג - במצערת. מי שבחיים לא נגע בסטיק ומצערת הוא בבעיה... יקח לו זמן להתרגל ובכל זאת לאנשים שמתורגלים בזה יהיה הרבה יותר קל. לי זה ממש היה חארטה - מבקשים דברים מאוד בסיסיים - שמירת מרחק, גובה, "ירי" (כשתגיע לשם תבין למה המרכאות) וכו', באמת תתרגל שימוש בסטיק ומצערת זה הכי יעזור לך... ובכל זאת אנשים - אסור ע"פ חוק לדבר על מה הולך במיונים לטיס אז בוא לא ננדב יותר מדי מידע... ולגבי הטיסות בסנונית בקורס טיס - תפקידן לבדוק הרבה, אבל הרבה יותר מ"רק שליטה ותכנון קדימה"... וגם כאן עדיף לא לפרט.

Pilon

New member
שמע חמוד...

לא יודע מה הלעיטו אותך במיונים. אין בין המיונים לבין בטחון שדה או משהו אחר המשתמע מדבריך, דבר וחצי דבר. בעידן בו ניתן להוריד מהאינטרנט תצלומי לווין של כל בסיסי חיל-האוויר, לדעת איפה נמצאת כל טייסת ומה המספר שכתוב על כל זנב מטוס, הפחד שלך מפני ש " אסור עפ"י חוק " ...מיותר. לא כל דבר קדוש, לא כל דבר הוא "ביטחוני " בארץ הביטחונית הזו. באותה הרוח- לא תתקשה למצוא מידע רב כמעט על כל יחידה מובחרת ידועה של צה"ל ממקורות גלויים לחלוטין. לצערינו, בשם הסודיות, הוסתרו פרשיות רקובות רבות בארץ והתגלו לאחר שנים בגלל התעקשות התקשורת. אם לא היית צעיר הייתי ודאי מתעצבן על שכתבת, אך במקרה זה פשוט גיחכתי ( בלי להעליב ). נכון , יש דברים שהשתיקה יפה להם...לא במקרה הזה.

שמע חמודי...

א. אני לא מומחה לב"ש, ולא יודע מה הקריטריונים לקביעת סיווג ביטחוני כזה או אחר לנושאים כאלה או אחרים, אני יודע שנאמר לי במפורש בירפ"א שאין לדבר על המבדקים בפני אנשים אחרים... לוגיקה פשוטה אומרת שזה כדי שאנשים לא מתאימים מראש פשוט ידעו מה הולך וככה להכין את עצמם ובסוף לעבור למרות חוסר התאמה. בלי קשר, אני יודע שאם אמרו לי לא לדבר על המיונים אז לא צריך לדבר עליהם, זו עבירה על ב"ש. נכון, זה לא כמו לחשוף סודות גרעיניים אבל עדיין זו עבירה. אז נכון שאני לא לקחתי את זה לקיצוניות ואני מספר לחברים/משפחה בכלליות מה הולך שם אם הם רוצים לדעת אבל לבוא ולפרסם מהלכם של מבדקים בפורום ציבורי באינטרנט זה לא לעניין בכלל. ב. עד שאתה תהיה מומחה לקביעת הסיווג הביטחוני של צה"ל, אני לא חושב שהקביעה שלך שזה דבר שלא צריך מסווג ומוסתר בצורה כזו או אחרת, לא ממש משנה. זה שיש לך דיעה זה יפה - רוצה לשנות מדיניות? רוץ לכנסת. ודי לנפנף בגיל: "אם לא היית צעיר", אני גם מסכים איתך שלדעתי יש נושאים שכדאי קצת להרגיע את הלחץ של הב"ש עליהם, אבל בלי קשר - יש חוקים, וזה שאתה יותר מבוגר ממני לאו דווקא מקנה לך איזשהו ידע מיוחד במערכת הצבאית, אני מכיר מספיק אנשים מבוגרים ממני שאין להם מושג על הצבא - לא יודע אם אתה כזה, אבל הנפנוף בגיל שלך לא עושה עליי רושם. ג. זה שאתה יכול להוריד מסמכים/תצלומים מסווגים על צה"ל לא אומר שזה בסדר, ולא אומר שזה כדאי. שפעם אחת מחבלים יעשו שימוש במידע כזה באינטרנט כולם יקפצו ויגידו וואי זה לא בסדר, איך נתנו לזה לקרות... אבל עד אז - חפיף... הרי כולם יודעים/מכירים/שמעו...

Pilon

New member
משיח

אם לא הבהרתי את כוונתי אז הנה נסיון נוסף : נמאס לי שבשם הבטחון סוגרים פיות, מטייחים, מעגלים פינות, מקימים ועדות חקירה בבחינת " החתול שומר על השמנת " סוגרים מחסום המאוייש ע"י חיילי מילואים המתריעים על הסכנה המיידית בה המחסום נתון - רק אחרי שנהרגים בו עשרה חיילים...וכו,. נמאס כי - שירתתי ואני עדיין משרת ביחידה מובחרת במילואים. גם נושא בטחון המדינה מהצד האזרחי אינו זר לי ( וחשוב לי). עם חלוף השנים למדנו לא לקבל דברים כמובנים מאיליהם אלא לחקור, לשאול ולתקן. בדיוק מהסיבה שבטחון חבריי ובטחון המדינה בסופו של דבר חשובים לנו. האמן לי, כטייס אזרחי (שעבר תחת ידיו האמונות של מדריך בכיר בחיל-האוויר), מי שלא מתאים להיות טייס לא יהיה, ולא משנה מה הוא ידע או לא על המבדקים. דבריי לא כוונו ישירות אליך ולא כוונו לפגיעה אישית בך. כך לפחות קיבלתי את הרושם מתגובתך. קיבלת הוראה לא לדבר על נושא, קיבלת אותה ואני מכבד זאת. אדרבא, אני מאחל לך הצלחה בקורס והמשך טיסות וירטואליות מהנות על גבי הרשת. מקווה שנוכל לסגור בכך את הנושא. בברכה וידידות ניר

אין לך מה לאחל לי בהצלחה בקורס

הפילו אותי על שמיעה ברפואי :] וכל הטייסים האזרחיים הוירטואלים, למה בחרתם בטיסה אזרחית על פני קרבית?

Pilon

New member
טיסה אזרחית

שנים טסתי על סימולטורים "קרביים"...פאלקון F15 USAF USNF ועוד כמה סימולטורים ישנים ופרימטיבים. ככל שהסימולטור מתקרב לדבר האמיתי, כך האתגר עולה לרמה מרשימה ממש. לראייה, פורסם לא מזמן על צעיר כבן 16 כמדומני שניהל dogfight מול טייס F16 אמיתי וניצח אותו! האתגר לעומת זאת בטיסות אזרחיות מתבטאת בעבודה מול פקחים (ואטסים) ניווט ראייה, ניווט מכשירים ונהלים מדוייקים כמו גישות ILS הגעה ל"צמתים" וכו'. לגמרי לא פשוט, ולא פחות אתגר מסימולטור קרבי. אומנם אין לי הגדר מכשירים עדיין, אך הסימולטור האזרחי מהווה כלי מצויין ללימוד ותרגול הנושא.

TBH1

New member
על הדוגפייט

על הדוגפייט עם הטייס האמיתי קראת במקרה במעריב וזה היה משהו על חייל וירטואלי?

למעלה