שאלה...

crusher

New member
שאלה...

יש אפשרות לעסוק באומנות לחימה רק כמה חודשים? אני מתעניין בסוגים השונים של הגנה עצמית, ורציתי לדעת אם אפשר ללכת לשיעורי הגנה עצמית למשך 4 חודשים? מה בעצם עדיף, ללכת לנסות איזשהי אומנות לחימה פשוטה (אני צריך משהו פשוט כי אין לי בכלל רקע בדברים האלה) למשך 4 חודשים או ללכת ללמוד הגנה עצמית? מישהו יכול לעזור לי?

איקידו

New member
מה יקרה אחרי ארבעה חודשים?

למה להפסיק אחרי 4 חודשים? היה פה אחד שכתב הרבה על אמנות לחימה יעילה אבל חסמו אותו... אולי קריאה בחומר הרב שמרוכז באתר הזה תעזור לך להבין קצת ולהחליט.

crusher

New member
אז ככה

אני רוצה להתעסק קצת באומנות לחימה למשך 4 חודשים כי במשך ה4 חודשים האלה אני לא אתאמן בחדר כושר (עד עכשיו התאמנתי בחדר כושר) ואני רוצה להעסיק את עצמי בפעילות ספורטיבית כזו... אחרי ה4 חודשים אני אתגייס אז אני מאמין שלא יהיה לי זמן לזה... ואם יהיה לי זמן אני מאמין שאני אשקיע אותו בחידוש המנוי לחדר הכושר... הבנת? אז דבר ראשון חשבתי על הגנה עצמית, כי זה לא קשה ללמוד... אז אם מישהו יכול להמליץ לי על משהו שיתאים לתנאים שלי...

nage

New member
יש סופי שבוע

וחוץ מזה הצבא נגמר מתישהו, תודה לאל, ואז אפשר לחזור ולהתאמן.

איקידו

New member
תשובה סנובית אבל זו התשובה שלי

אם תלמיד היה מגיע אלי בגישה כזו לא הייתי מקבל אותו אפילו לשיעור נסיון. להסביר את עצמי? או שעכשיו אני אקבל מבול של האשמות בדבר היותי מתנשא או מתיימר... כדאי שתבין שעבור הרבה מורים והרבה מתאמנים, אמנות לחימה היא דרך חיים ובשום אופן לא קורס אינסטנט או הזדמנות לעשות כמה שקלים על תלמיד זמני. לכן רצוי שתמצא דרך לשלב בין הדברים שאתה אוהב. אתה צעיר לפני גיוס ובוודאי אחרי שתבוא במגע עם אמנות לחימה שתאהב ושתתאים לך אצל מורה שמתאים לך תשנה את הגישה שלך. אאחל לך הצלחה וגיוס ושרות בטוח בצה"ל.

crane

New member
זאב, אני לא מסכים עם גישתך

כתבת: אתה צעיר לפני גיוס ובוודאי אחרי שתבוא במגע עם אמנות לחימה שתאהב ושתתאים לך אצל מורה שמתאים לך תשנה את הגישה שלך. איך זה יקרה אם כל המורים יחזיקו בגישתך ויסרבו ללמד אותו? עלינו לזכור שאנשים שלא נתקלו מעודם באומנויות לחימה (שזה רוב האנשים) רואים את הדברים בצורה קצת שונה מאיתנו.

איקידו

New member
אתה צודק

ובכל זאת לא כל המורים מחזיקים בגישה שלי ומין הסתם לא כל דבר שהוא כתב הוא סופי. יתכן שישנה את גישתו תוך קריאת התגובות הללו. וייתכן במידה שווה שהוא ימצא בקלות מקום שיקבלו כחניך באופן זמני. אגב אין לזה קשר לגיל (למרות מה שכתבתי) אלא לגישה ולראיית עולם. אני לא אומר שדרכי היא הנכונה. אני רק מציין את הגישה שלי.

neko

New member
../images/Emo45.gif אכן... לא חסרים ד"א המון

תלמידים שהתחילו להתאמן בכוונה לעשות "חודש-חודשיים" ונשארו לשנים רבות, ולעומתם היו רבים שבאו חדורי מוטיבציה ורצון, אך נשרו עוד לפני תום החודש הראשון. בדומה להכרות עם בחורה, אני לא חושב שאדם צריך להגדיר לעצמו עוד לפני שיצא לדייט ראשון עמה, שהוא מתכוון להיות איתה לעד, או שהוא מתכוון לזרוק אותה אחרי חודש. שתי הקיצוניות לא הגיוניות, והחיים מושכים אותנו לכיוונים שונים ומשונים...

איקידו

New member
גישה של מתאמן חדש בדוג'ו

כאשר אדם ניגש ללמוד אמנות לחימה הוא לא צריך להיות נחוש ללמוד לעד וגם לא נחוש ללמוד זמן מוגבל אלא אם כן באמת אין לו ברירה. אכן מה ש NEKO מציין יש המני אנשים שבאי "לטעום" ונשארו שנים. בכל אופן לדעתי יש הבדל בין אדם שבא להתנסות באמנות לחימה לבין אדם שרוצה קצת אמנות לחימה לפני שהוא חוזר להקדיש את עצמו לבניין הגוף שלו בחדר כושר. משהו בזה צורם לי. אם זה לא מפריע לאחרים מה טוב...

nitzano

New member
רק לטעום

זאב אני חושב שזה מאד תלוי במה שבאים ללמוד . אינני מבין דבר באייקידו ,אבל כשאני התחלתי להתאמן (שינג אי צ'ואן) לא למדתי הרבה טכניקות ,קאטות וכו . למעשה ,התחלתי בעמידה משעממת למשך חצי שעה וטכניקה אחת ,כל זאת לחודש הראשון .בחודש השני למדתי עוד טכניקה .בשלישי חזרתי לטכניקה הראשונה . אם עידן היה מגיע לטעום 4 חודשי אימון אצל מורי הוא היה פורש הרבה לפני (כנראה) . אך ישנם סגנונות (איגרוף וכו) בהם לדעתי בהחלט יוכל להרוויח לא מעט גם מ-4 חודשים .ומי יודע אולי יתאהב וישאר .

crusher

New member
ok

עכשיו גם אני יכול להשתתף בדיון? תודה.. כמו שאמרת אני באמת מחפש את אותם סגנונות שב-4 חודשים יוכלו לעזור לי לשמור על כושר וגם ללמד אותי דבר או שניים על לחימה... אם אח"כ אני אוהב את זה, תאמין לי שאני אשאר... משהו שאני אוהב, אני גם מתמיד בו, והחדר כושר הוא העובדה הכי מוכחת לכך. התחלתי לפני שנה וחצי להתאמן בחדר כוח כי הייתי בכושר 0 ועכשיו אחרי שנה וחצי אני בכושר טוב מאד לעומת מה שהייתי. עצם זה שאהבתי את המקום ואת המדריכים ולא הייתה סביבה מחורבנת וכל זה, גרמו לי להשאר ולהתמיד בחדר כושר. ובגלל זה אני רוצה לחדש את המנוי עוד 4 חודשים כשאתגייס...

איקידו

New member
אה... כן גם אתה פה... סליחה

CRUSHER מה שלא יהיה אל תשים לב יותר מדי להתפלספויות שלנו פה. נסה כמה מקומות ובוודאי תמצא מקום בו תוכלל לעבוד אינטנסיבית על לחימה, הגנה עצמית וכו'. עשוי היות שימושי בזמן השרות הצבאי. כדאי שתציין את איזור מגוריך, כך יהיה קל יותר להפנות אותך. וחוצמזה, חדר כושר זה כיף. נהדר שמצאת מקום טוב.

crusher

New member
אממ

אוקי אז אני מחולון, עקרונית אני נייד... אין לי בעיה עם נסיעות וכמו שכבר ציינתי אני מחפש אומנות לחימה שבעזרתה אוכל לשמור על כושר וגם שתוכל ללמד אותי דבר או שניים על לחימה/הגנה עצמית... אז אם מישהו יכול להמליץ לי על מקומות.....

נסה נינג'טסו של ארגון הקבוצות

תכף יגיע נציג הארגון ויספק פרטים, אבל ארגון קבוצות נינג'יטסו שמים דגש חזק מאוד על כושר באימונים. כמו כן, לחימה משולבת או אגרוף תאילנדי הןא"ל שידוע לי שיש בהם דגש חזק הן על "קרביות" והן על סיבולת לב ראה/כושר. בבת ים אני יודע שחים גוזלי מלמד ג'יו ג'יטסו ברזילאי, שזה עבודת קרקע שגם היא טובענית מבחינת כושר (אם כי מסוג אחר), אולם לא יצא לי לראות אותו מאמן מעולם, כך שלא יודע אם להמליץ עליו או לא.

crusher

New member
לגבי לחימה משולבת

מישהו יכול לפרט על זה? זה נשמע לי מעניין... ואם מישהו יודע איפה מאמנים לחימה משולבת באיזור המרכז?

לחימה משולבת - פירוט../images/Emo152.gif

לחימה משולבת משלבת בן קראטה מגע מלא לאגרוף תאילנדי - בנוסף לומדים גם הגנה עצמית. לפי מה שהבנתי מהשרשור שלך לא חושב שיש לך מה לחפש בלחימה משולבת - משום ש ב 3-4 חודשים לא תשיג כלום אצלנו.... הלימודים אצלנו הם מאוד מורכבים משום שהם כוללים מספר שיטות.... ומי שלא מתכוון להתמיד פשוט זורק כספו לריק.... אתה מוזמן להכנס לאתר שלנו ראה מטה להתרשמות.... ואני מאחל לך בהצלחה.. יניב

crusher

New member
אמממ

תשמע, התכנון שלי זה 4 חודשים, אם אני אוהב את זה אין לי ספק שאני אמשיך גם אח"כ, פשוט רציתי לדעת אם ב4 חודשים אני אוכל להשיג את המטרות שלי...

למעלה