שאלה :

Sagit3

New member
שאלה :

האם עריכת 'גורל הגר"א' עלולה להיות מסוכנת, ולגרום לפגיעה על ידי מזיקים שונים? (בדומה לנאמר על שאלה חלום). אם לא כן, מדוע נוהגים להמליץ על טבילה במקוה לפני עריכת הגורל? מהם הסכנות הקימות בשאלת חלום? בעבר ערכתי טקס שאלת חלום ונענתי מספר פעמים. מספר פעמים אחר לא נענתי, בשל עוונותי או בשל זלזול בהכנות. בשני מקרים אחרים, נראה לי כאילו נעניתי על ידי גורם אחר, שהסתלבט עלי. קיימת כמובן האפשרות, שמדובר ב'מענה פסיכולוגי', והכל הגיע מהתת מודע שלי, אבל לא נראה לי כך כי אינני סובלת מבעיה של דמיונות. התחושה שלי היא שנעניתי על ידי מזיקים, ולכן הפסקתי עם זה. מה לגבי גורל הגר"א בנושא? האם אני מסכנת את עצמי במזיקים בעת עריכת טקס זה? תודה רבה, שגית.

א77

New member
גורל הגר"א הינו דבר מקודש

עושים אותו רק בלית ברירה. ו... במשנה בתחילת ברכות אמר רבי גמליאל 'לא כל הרוצה ליטול את השם יבוא ויטול'. מיכיון שהנושא מקודש, אדם שאינו ראוי, אדם שאינו די נשגב ברוחניות, אם מתעסק בדברים הגדולים ממידתו, הרי הם מסוכנים עבורו. בגמרא מסופר על ארבעה שנכנסו לפרד"ס ורק האחד מהם שהוא רבי עקיבא יצא בשלום. איני רוצה לבאר כרגע את הגמרא. זה דיי ארוך, אבל ברור שזה לא לכל אדם... וחוץ מזה, טבילה במקווה היא תוספת טהרה. יש המקפידים כל יום על טבילה במקוה. וכאלה יש עשרות אלפים. לפני שנגשים לכזה דבר, יש לגשת בדחילו ורחימו ובטהרה.

איתמר770

New member
תזהרי ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

ישנם תחומים ביהדות, שהעיסוק בהם מסוכן. נכון שהגר"א עשה גורל כזה, ועל סמך גורל הגר"א קבע ר' אריה לוין את שמות הרוגי "שיירת הל"ה " - אבל - אלו דברים שמסוכן להתעסק בהם, מכמה סיבות: 1. את לא יודעת אם התוצאות שאת מקבלת מגיעות מהטוב או מהרע. 2. את יכולה להשתעבד לפתרונות קסם כאלו. בקיצור, שומר נפשו ירחק.

Sagit3

New member
האם,

תוצאות יכולות להגיע מהרע באמצעות ספר תהילים?

תשובות

אין להשתמש שלא לצורך מיוחד בפתיחת ספר תנ"ך (גורל הגר"א). לעומת זאת כאשר יש צורך אמיתי הדבר הזה יכול להועיל. כאשר הדבר נעשה שלא לצורך, אזי אין נזקים כמובן, אך התשובה שמקבלים אינה משמעותית.

איתמר770

New member
כן.

בגלל שאת, ככל הידוע לי - ואני מתנצל אם אני טועה, לא שייכת לחכמי הדור. ובעצם, רמתך הרוחנית לא מספיק גבוהה. (אם היא היתה מספיק גבוהה, אל היית צריכה דברים כאלו) ולכן- בטוח שתצא לך תוצאה מסויימת מדפדוף בספר תהלים. ורב הסיכויים שזו תהיה תוצאה של הסתברות סטטיסטית שתפתחי דווקא בעמוד מסויים- ואין שום הגיון להאמין שזה מכוון מלמעלה. ועל פי זה לקבוע מה לעשות בחיים ? נכון שספר תהלים הוא דבר נשגב, אבל היצר הרע/השטן משתמש גם בזה בשביל להטעות אותנו ולהפריע למהלך חיינו. התורה אסרה כל סוג של ניחוש לגבי העתיד או כל סוג של קבלת החלטות שלא על פי השכל הישר ולעתים הרגש. רש"י כותב בפירוש של "לא תנחשו" שהכוונה להגיד "אם החתול יילל, סימן שצריך ללבוש מעיל". ואילו להחליט על סמך נתונים "מעונן היום אז אני אקח מעיל" זה מותר וצריך.

למעלה