ginat!
לא השתמשתי בערכה,אך אם יורשה לי,אני מכיר בחורה שהשתמשה בה. חקרתי אותה כידיד חקירה צולבת,חקירה קשה,שבעקבותיה הבנתי שאכן לא מדובר ברמיה בשום מובן של המילה,מין הטעם הפשוט,שבשיטה שבה את מודעת למספר הקלוריות שאת מכניסה לפה,אין סיכוי לא לרדת במשקל! היתרון בהתקשרות עם החברות האלה הוא במימד הקבוצה,מימד חזק עם המון משמעות פסיכולוגית,שעובדת לטובת עושה הדיאטה.... השיטה מאד פשוטה ומבוססת בסה'כ על אכילת פחות קלוריות,זה הכל... לפני שנתיים קניתי ספר שנקרא "סופרים קלוריות",וירדתי ממשקל 90 ל 75 תוך 3 חודשים,שתי מידות למטה..... העניין הוא שפעמיים ירדתי,ופעמיים גם עליתי...... נשאלת השאלה,מה היה קורה לו הייתי נכנס למסגרת קבוצתית? האם הייתי אמור להיות קשור אליהם כל ימי חיי? באיזשהו שלב חייב הייתי "לחזור הביתה",ואז....מה היה קורה? הייתי חוזר שוב להיות לבד עם ההתמודדות מול השניצל בבגט! המסקנה היא אולי,לצערי,שגם החוויה של הקבוצה היא מוגבלת,וצריך לשקול טוב טוב,אם שווה להשקיע את הכסף במקום שבו כל המחקרים בעולם מותירים לעושה הדיאטה 5% של הצלחה,מול 95% של כישלון צורב! מכל מקום,לדעתי,שוב,אין המדובר כלל וכלל בחברה שיונקת כסף לחינם,גם אם מדובר באחוזי הצלחה מעטים כל כך,מכיוון שהם טורחים להודיע זאת לקהל שלהם,ואת זה גם שמעתי מאותה ידידה. אין מדובר כאן במיסטיקה,אלא כדברים בהוויתם,תאכל פחות,ודע מה אתה אוכל! עוזי שחף.