שאלה

ת ו ל ה

New member
שאלה

מישהי שמעה או התנסתה בהחזרת עוברים לאחר AHA - חיתוך במעטפת העובר כדי שסיכויי ההשתרשות יעלו? אני שמעתי על זה רק היום ושמעתי שד"ר זיידמן נוטה לעבוד בשיטה הזו. בכל אופו אשמח לתגובות

בולה101

New member
Assisted Hatching

ובעברית שחה - הנצה. וקצת הסברים: לביצית שנשאבה כמו גם לעובר שהתקבל ממנה יש מעטפת של חלבון וסוכר סביבם. כדי לעבור השרשה ברירית הרחם על העובר לבקוע מעטפת זו ולצאת ממנה. התהליך מכונה הנצת העובר מהמעטפת. ידוע כי אחת הסיבות לשיעור נמוך של הריונות בהפריה חוץ גופית היא כנראה אי יכולת העוברים לעבור הנצה.לכן, גרימת פתח מלאכותי במעטפה של העוברים קודם החזרתם לחלל הרחם (גם טריים וגם מוקפאים שהופשרו) עשוייה להעלות את שיעור ההשרשה ושיעור ההריונות. הצלחה זו נובעת ככל הנראה מהנצה חופשית יותר של העובר דרך הפתח המלאכותי שיצרו לו במעטפת. הפתח יכול להיעשות באמצעות המסה כימית מקומית של המעטפת ע"י קרע מכני של המעטפת או ע"י קרן לייזר. בהדסה עין כרם משתמשים במכשיר לייזר שפותח על ידם לפעולה הזו. לא מכירה את זיידמן בנושא אבל מקווה שעזרתי לך שיהיה בהצלחה

ת ו ל ה

New member
תודה

עזרת לי מאוד בהסבר , אני רק מתלבטת אם ללכת על ההליך הזה או לא , אולי את יודעת את הסטטיסטיקה או את הסיכון בזה?

need1

New member
הנצה

אנחנו מטופלים בתל השומר ומה שהוסבר לנו שזה מגדיל את הסיכויים. לגבי סיכונים : זה מגדיל את הסיכוי לתאומים זהים (משום מה הוא אמר לנו שזה הליך מקובל בדרך כלל אצל זוגות מבוגרים אבל אין לי מושג למה) בהצלחה

שווערצה

New member
אצל זוגות מבוגרים

זה הליך מקובל מכיוון שמעטפת הביצית המזדקנת קשה יותר מאשר מעטפת ביצית צעירה, וההנחה היא שדיקוק מעטפת הביצית או חירורה (תלוי בשיטה בה בוצע ה- AHA) יסייע להשתרשות העובר ברחם.

אני אמורה לעבור את זה בטיפול הנוכחי

ואני אצל זיידמן אני מאוד מקווה שזה אכן מגביר את ההשתרשות אחרי שאעבור את זה אוכל לתת לך יותר פרטים בהצלחה

ת ו ל ה

New member
סליחה על השאלה

זיידמן המליץ לכם לעבור את זה כי אתם מבוגרים או כי פשוט כל אחד יכול לעבור את התהליך?

אני לא מבוגרת עד כדי כך, רק בת 30

אבל היו לי מספיק כישלונות כדי שהוא יחליט לעזור לי בהשרשה ומקווה שהוא יצליח

טאניוש

New member
אצלינו זה עבד

בטיפול האחרון חלק מהעוברים שלי עברו את הטיפול הזה-וכוווולם נקלטו. לא יודעת האם בזכות זה...אבל זה קצת מעודד.

r o m i 1

New member
ואצלינו לא ../images/Emo10.gif

אבל ניסינו רק פעם אחת AHA בינתיים

למעלה