שאלה.......

ביליייי

New member
שאלה.......

סלחו לי על ה"בורות", אבל.... חוץ מפיברגלס...באיזה עוד חומרים משתמשים לבניית סירה?? ואיזה סוג יתאים לאיזה חומר?? תודה מראש..

ביליייי

New member
תיקון קצר...

הכוונה שלי לתחתית הסירה, לא לכולה... והתכוונתי לשאול איזה סוג של חומר יתאים לאיזו סירה? (סירת מרוץ - האם תחתית הסירה יהיה זהה למזל למפרשית??)

Alex33

New member
בן אדם שאל על תחתית...וסנדוויץ...

עושים לרוב רק מעל קו המים, שהרי עמידות הסנדוויץ בImpact של התנגשות אינה טובה ועל כן לא מקובלת ביאכטה לשימוש כללי. מתחת לקו המים יהיה רק פיברגלס ,ההולך ומתעבה לקראת הקיל ובחרטום ,ובסירות רבות חיזוקים באיזור השדרית והחרטום בסיבי קבלר.

zina71955

New member
ראה להלן, לא אכנס כאן לפרטים.

א. פיברגלס. כבר אמרת. יש שיטות שונות באמצעות תבניות זכר או נקבה. ב. עץ. עדיין בונים, בייחוד בים הבלטי ובניו זילנד, שלא לדבר על הגולטים התורכים והקייקות היווניות. ג. פלדה, לפעמים משולב עם פלדת אל חלד. ד. אלומיניום שעובר תהליך שיאפשר שרידותו בים. ה. סיבי פחם, כמו בפיברגלס. זו השיטה החדשנית והיקרה ביותר. ו. פרו סמנט. אני קורא לזה עבודת בניין. השלכת בטון על תבנית מרושתת של ברזל. זה לגבי גוף הספינה. בכל שיטה משולבים חומרים נוספים ושונים על פי הצורך המצאי והיכולת. כל ספינה יכולה להיבנות מכל חומר עם שינויים מתאימים בתכניות.

easy swissa

New member
סנדביץ'

בתהליך בנית כלי שייט חשוב שתווצר קשיחות רבה ככל האפשר, היום פותחו שיטות בניה בפיברגלס, משולב סיבי פחם עם קצף כשכבה אמצעית (כמו גלשן גלים) דבר המוסיף קשיחות עצומה. כמובן קיים החשש מדלמינציה של השכבות. בחברת x-yachts בונים בשיטה זו את כל הדגמים כבר שנים רבות ותפו תפו תפו... אין בעיות וזאת מפני שקונסטרוקצית הספינה, כלומר השידרית והצלעות עשויות מפלדה מגולוונת מחוסמת, אשר אליה מחברים את הקיל, את ההגה. את הונטות ואת המנוע, כך שבעצם כל העומסים נשענים על הפלדה. גם חברת סוואן מיצרת בשיטה דומה.

ddolphin

New member
שחכת פחיות בירה ... ../images/Emo3.gif , אחד

הגימיקים באוסטרליה, ליתר דיוק בדארווין שבצפון אוסטרליה. אני מקווה לארגן איזו תמונה של הסירות הללו, אני פספסתי את התחרות ביום אחד
. והאלומיניום בפחיות לא עבר תהליך שיאפשר שרידות בים...

למעלה