שאלה

Daffynes

New member
שאלה

מה זה dic ? תןדה

sbenzvi

New member
DIC

Disseminated Intravascular Coagulation נדמה לי שבעברית נהוג לומר דמם תוך כלי מפושט... אבל אל תתפסו אותי במילה. בכל אופן - בקצרה ועל קצה המזלג ממש (כי בכל אופן יש לי מחר מבחן וזה אומר שאני צריכה לקום מוקדם בבוקר) - יש להבין שבגופינו יש פקטורים שמעודדים את קרישת הדם ויש כאלו שמפרקים קרישים. יש איזון בסך הכל בין הדברים באנשים בריאים. ובאשר ל- DIC... שניה למה שאסביר... עשו את זה קודם לפני, תקראו כאן ואני אתארגן לשינה. ואולי בהמשך אסביר על נובו 7...

amitp

New member
ואולי אני בכל זאת

אסביר קצת בעברית... הרעיון הוא באמת של חוסר איזון בין מה שגורם לקרישת הדם למה שגורם לפירוק קרישי הדם - באיזורים מסויימים בגוף החולה מתרחש תהליך קרישתי מוגבר (שעשוי לגרום לטרומבוסים למיניהם), מה שאומר שבאיזורים אחרים יש עכשיו חוסר בגורמי קרישה (הם מנוצלים לקרישה המוגברת) ושם יש דווקא נטייה מוגברת לדימום...

Denial

New member
כשמדברים על DIC בהקשר של טראומה

בדרך כלל מדובר על מצב של הלם עמוק מאד. לפי ה PHTLS, סגירה של ספינקטרים (שסגורים?!) בצד ה פוסט-קפילרי גורמת ל pooling משמע- הצטברות של דם סטטי במרווח הבין תאי. אז מתחיל תהליך של קרישה (בעקבות שפעול של גורמי קרישה שונים במגע עם הסביבה החוץ- כילית) ובמקביל תהליך של המסת הקרישים. לאחר זמן מה, הגוף "ממצה" את כל הגורמים נוגדי הקרישה ומתחילה קרישה תוך כילית מפושטת - DIC חשוב להדגיש שזהו ההסבר ע"פ ה PHTLS. ההסבר אינו נכון ב 100% (אפילו לא קרוב לזה) אבל לרדת לרמת המנגנונים הפתו-פיזיולוגים של הלם ומיקרוסירקולציה זה לא לכאן :) שיהיה בכיף

למעלה