שאלה...

נ ו ר מ ה

New member
שאלה...

האם אתם חושבים שעל בית ספר להקדיש זמן לאירועים כגון : יום הרצחו של גנדי, יום האיידס , החזרת השבויים , אסון הקולומביה ? וכמו כן, לאירועים בעלי פן דתי/לאומי כמו צום גדליה ויום ירושליים ? בבית הספר שבו אני לומדת , אף אחד מהמאורעות שציינתי לו ציונו באף מסגרת של שיעור, ואף לא בשיעורי חינוך . אני חושבת שיש טעות נוראית , האם אתם מסכימים איתי או שאתם חושבים שבית ספר נועד ללימודים נטו ?

icודליה

New member
../images/Emo110.gifובכן...

צריך. אנחנו למשל מקדישים יום שלם למשו אחד, או שלומדים שעה אחת על צומות/יום הקדיש הכללי לחללי השואה/יום השואה ועוד ועוד... לפחות שעה אחת צריך לדעתי כדי ללמוד על נושאים אקטואליים/לאומיים ואולי דתיים...בקשר לדתיים אני מתלבטת, כי אני דתיה...למשל לפעמים יצא לי לכתוב פה צום קל ולא ידעו על מה אני מדברת...צריך לפחות לציין את היום ולומר כמה מילים, לדעתי. לא עושים אצלכם טקסים ודברים כאלה

נ ו ר מ ה

New member
יש טקסים...

ליום השואה, יום רבין ויום הזיכרון. אבל כמו שאמרתי, אירועים פחות " מפורסמים " לא מוזכרים אפילו לא בשיעורי חינוך ובשיעור מורשת ( משהו חדש במערכת בבית הספר שלי )

אהמ..../images/Emo15.gif

טוב. לפי דעתי,צריך להקדיש לארועים כאלה,שעה,אם לא יום. לאסון הקולומביה,הצומות,יום הרצחו של גאנדי,יום האיידס,והחזרת השבויים- צריך לעשות שיעור אחד לפחות על זה! זה כמו שביום השואה מדברים על השואה, צריך גם על הדברים האלה. ועל המקרים שבהם נהרגו אנשים(רצח גאנדי,הקולומביה,רצח רבין וכו')צריך גם לעשות טקס לזכרם! ובקשר לארועים הדתיים,אני די מסכימה עם אודליה. אם הביצפר דתי,סביר להניח שיהיה לו הרבה יותר אכפת מצום כלשהוא מאשר ביצפר חילוני. אני דתיה,אז זה די ברור בשבילי שיהיה משו בביצפר שלי בצום כלשהוא, ובכל ארוע דתי אחר. ברור שביצפר לא נועד ל'לימודים נטו',וחוצמזה,המורות כל הזמן אומרות את זה אצלנו,"הביצפר נועד,דבר ראשון,לחינוך ולעשות אתכם בני-אדם" אז גם הנצחת דברים חשובים בהסטוריה יעשו אותנו בני-אדם לא?!

גם אצלינו לא מזכירים את אותם ימים

וזה חבל !! ממש הייתי רוצה שידברו על אירועים כאלו ....

איזו מן שאלה..

וודאי שעל ביה"ס להקדיש זמן לאירועים אלה. בעצם, תלוי באיזה בי"ס. בבתי הספר היסודיים, למשל, אי אפשר להקדיש זמן ליום האיידס או יום הרצחו של גנדי.. ז"א, זה לא יעניין ילדים בכיתה ו' בגרוש והם גם לא יבינו כלום. אבל בעניין החגים והמועדים, אז כן, מן הסתם. כל הקדשת זמן לאירועים מסויימים צריכים להיעשות בהתאמה למקום, לרגע.. אחרת זה סתם בזבז זמן, השקעה ומאמץ..
סיימתי את דבריי.

אם נקדיש לכל אירוע יום,

לא ישארו ימים ללמוד. [ממש באסה, הא?] לדעתי צריך לציין רק ימים בעלי חשיבות לאומית. יום הרצחו של גנדי, מועדים יהודיים, אסון הקולומביה, עסקת חילופי השבויים וכו' בהחלט נכללים בקטגוריה הזו. ובכלל, לא נראה לי דמוקרטי כ"כ לציין תחת כל עץ רענן את יום הרצחו של רבין, ומצד שני להתעלם בבוטות מגעילה מיום הרצחו של גנדי.

rAmikube

New member
ברור שכן

אצלנו כן עושים את זה, מדברים על דברים קצת יותר רציניים (כיתות גבוהות). לגבי סמים ואלכוהול - טחנו לנו את המוח בפרופסורים, הרצאות, מצגות והצגות לדבי זה. מי שהיה רואה מה שהראו לנו שנה שעברה- זה היה יותר מדי...אבל בסדר גמור! לגבי דת- כמעט ולא מדברים. למה צריך רק לימודים נטו?! את מפחידה...תגידי, מאיפה את רוצה שתלמדים ילמדו?! מהרחוב?! אם הם לא היו לומדים משהו קטן על סמים ואלכוהול אז מאיפה הם היו לומדים את זה?...יש שכבות שיש שעתיים חינוך בשבוע כי יש דברים חשובים.

רונקי

New member
בטח שכן

אומנם אולי לא להקדיש לכל פרט קטן אבל למשל יום הזכרון לאילן רמון, וימים דומים חובה לדעתי, לפחות להזכיר, להדליק נר,משהו.

למעלה