שאלה

Yarik N

New member
שאלה

שלום לכולם, חזרתי לפני כמה ימים מהרופאה לאחר בדיקות דם והיא הודיעה לי על התוצאות הנוראיות של הבדיקה: כולסטרול 399 טריגליצרידים 1018 (אם ככה כותבים את זה) היא אמרה שלא הכל קשור רק לתזונה כיוון שאי אפשר להגיע לכאלו ערכים רק עם מזון והרבה מזה גנטי (מה שנכון נכון..) היא גם נתנה לי תרופה שנקראת : בזפיברט 400 (bezafibrate 400) ואמרה כי התרופה הזו עלולה לפגוע בתפקודי הכבד() ולכן יש צורך לערוך בדיקה בעוד כחודש ולבדוק את ההשפעה, במידה ואין השפעה היא תוסיף לי עוד כדור. רציתי לשאול: מה ידוע לכם על התרופה? האם יש משהו טבעי חלופי? האם חייבים לדעתכם לקחת תרופות או שניתן לטפל בזה באופן טבעי גם? תודה מראש (וברור לי שכל עיצה שאקבל כאן היא באחריותי לבדוק אותה שוב עם רפא/ה או הומואופט/ית)

בקשר לכולסטרול וטריגליצרידים

שלום Yarik הערכים של 339-כולסטרול ו-1018-טריגליצרידים הם מאוד גבוהים ואי אפשר להגיע אילהם רק בגלל תזונה לקויה. זה כנראה גם סיבה פסיולוגית. התרופה Bezafibrate מורידה את רמת השומנים שבדם. היא יעילה במיוחד בלהוריד רמות של טריגליצרידים. לעיתים משתמשים בה גם להורדה של הכולסטרול. תופעות הלוואי הנפוצות הן די קלות כמו למשל: בכילות הקאות וחוסר תיאבון מסויים. לעיתים נדירות מאוד התרופה עלולה לגרום לפגיעה מסויימת בכבד. לכן למען הזהירות המירבית עושים בדיקות תיפקודי כבד. חוץ מזה שהבדיקות החדשיות נחוצות בהתחלה גם כדי להעריך עד כמה התרופה הצליחה להוריד את הטריגליצרידים והכולסטרול. טיפול טבעי חלופי אינו מומלץ במקרה זה. לא מישום שאין טיפול כזה אלא מישום שבמקרה כאן (היות והערכים מאוד גבוהים) תרומתו תהיה אפסית. בחלק מהמקרים אם באמת הערכים לא מאוד גבוהים אפשר להעזר בשום, למען עזרה קטנה בהורדת השומנים בדם. טיפול תזונתי נוסף, בהחלט מומלץ במקרה זה. ומומלץ להתיעץ עם דיאטנית בקשר לתזונה מתאימה. מנסיוני, תוספת של טחינה, שמן זית ודגי-ים צפוניים לתפריט היומי בהחלט מועיל. ובנוסף גם יין (במידה כמובן) יכול לעזור. אבל... בכל זאת, חובה להתיעץ גם עם דיאטנית. בברכה ישראל

ממתי

New member
ישראל, לדעתי גם אפשר להוסיף

את הניאצין 500 מ"ג. (למשל N.F.N של סולגאר) ידוע שניאצין בריכוד גבוה מסייע בהורדת רמות הKDL והטריגליצרידים. אולי את זוכר שמזמנו היה קיים תכשיר רפואי שהכיל ניאצין 500 מ"ג.

Yarik N

New member
ישראל ומתי תודה רבה!

את התרופה שהזכיר מתי עלי לבקר מהרופאה שלי?? כמו כן אחי אומר שקיבל סוג של אספירין כל בוקר למטרת דילול הדם בלבד, מה אתם אומרים על כך?

ממתי

New member
הניאצין 500 אינו תרופה.

זהו תוסף תזונה אשר אתה יכול להשיג אותו בכל בית מרקחת או בית טבע. המוצר שהזכרתי (של סולגאר) הוא דוגמא בלבד. יש עוד חברות לא פחות טובות שמשווקות את התוסף הזה כמו GNC, twin-lab, kal . רק שים לב שיהיה כתוב שזהו ניאצין שאינו גורם לתופעות של גלי חום.

למעלה