שאלה

amitdd

New member
שאלה

לכל מי שמבין: היום התאמנתי את אימון הכתפיים שלי כרגיל-אכלתי טוב לפני , ישנתי טוב ובכל זאת קרה לי משהו שלא קרה לי אף פעם - הרמתי פחות מבאימון הקודם(עד עכשיו אני מתאמן כחצי שנה והשתפרתי כל אימון). זה כמובן מאד עיצבן אותי וחשבתי על כמה סיבות: 1.שבוע שעבר פיספסתי את האימון הזה(ז"א שבועיים לא התאמנתי על כתפיים) 2.התכנית הפסיקה ´לפעול´ (לא נראה לי כי באזורים אחרים אני מתקדם) 3.באמצע האימון קפץ אלי חבר להביא משהו(אני מתאמן בבית) והוציא אותי קצת מריכוז. מה אתם חושבים? תודה רבה מראש עמית

razieli2

New member
תגובה לשאלה

כמה פעמים אתה מתאמןבשבוע? אם נניח אתה מתאמן 2 בשבוע , צמצם את האימונים לחצי ובחצי מהזמן תלך לבריכה ותשחה(לפחות 2 ק"מ) דוגמא: פעם בשבוע עבודה בחדר כושר לפחות שעה וחצי פעם שניה בשבוע עבודה בבריכה. מאמן כושר מוסמך. תואר ראשון בוינגייט

amitdd

New member
תודה-לא ציפיתי לתגובה כזאת

בקשר לתגובה- זה חייב להיות שחייה או כל פעילות אירובית אחרת?(אין לי אפשרות לשחות)-או שהכוונה לפעילות של סיבולת שריר? ומה זה יתן לי-שיפוח בנפח או בכח?(המטרה שלי היא כח מקסימלי) שוב תודה עמית

razieli2

New member
אין בעיה

אני ממליץ לך על שחייה בנוסף לחדר הכושר אם תשחה לפחות פעמיים בשבוע תהיה לך סיבולת ואז החדר כושר יהפוך למשחק. יאיר

אלי ו.

New member
יכולות להיות הרבה סיבות

- יש ימים בהם אנחנו פשוט חלשים יותר, וקשה למצוא את הסיבה, אימון אחד אינו אינדיקציה לכלום. ולא הייתי משנה תכנית על סמך אימון אחד. - אולי לא אכלת לא ישנת טוב לפני האימון - לפעמים תכנית מפסיקה לפעול בחלקים מסוימים - אולי עבדת קשה באימון הקודם, או באותו אימון על שרירי הכתף באופן לא ישיר (לחיצות חזה לדוגמא) - האם אתה בהרזיה? אם כן יכול להיות שהגזמת ואבדת מסת שריר וצריך לאכול יותר.

amitdd

New member
תודה ועוד שאלה(לא ממש קשורה)

מכל הסיבות שהזכרת הכי הגיונית הסיבה שזה סתם מקרי(זה שפיספסתי אימון אחד של כתפיים לא אמור להשפיע?). ועוד שאלה: מה ההבדל בין דחיקת חזה עם משקולות כאשר בתחילת התנועה המשקולות מקבילות לגוף לבין דחיקה שבה המשקולות מאונכות לגוף בתיחלת התנועה(חזרה)?

razieli2

New member
גוף כמו שלי (יאיר ל)

אם תעבור בכל מכשירי הכושר שקיימים בחדר הכושר כל אחד מהם לפחות 5 דקות לא משנה על איזה שריר זה עובד אתה תראה תוך שלושה חודשים תראה כמוני................... כמה מתח אתה עושה?

אלי ו.

New member
פספוס אימון לא צריך להשפיע

להיפך, מדי פעם טוב לקחת מנוחה, לנקות את הראש ולתת לגוף להתאושש מלחץ שהצתבר משבועות וחודשים רצופים של אימון. השאלה בנושא סוג אחיזה שונה בלחיצות יד היא קלאסית לרמי, ואני בטוח שיהיה לו הסבר מלומד על ההבדלים. לדעתי ההבדל זניח, שריר החזה עובד בתנועה של "חיבוק עצים" האחיזה אולי משפיעה על הביומכניקה של פשיטת המרפק בתרגיל. לעומת זאת אם השאלה מה ההבדל בין לחיצה במוט למשקולות יד, אז התשובה שונה. משקולות יד מאפשרות טווח תנועה גדול יותר, איזון טוב יותר בין צד ימין לשמאל. עבודה קשה יותר של השרירים המיצבים. הבעיה העיקרית בעבודה עם משקולות יד היא הקושי להביא משקלים גבוהים למצב התחלה בצורה נוחה.

תשובה

אין אפשרות להתקדם ולהשתפר על קבוצת שרירים שעובדים עליה פעם בשבועיים, המינימום הוא 2 אימונים בשבוע של 9 סטים לפחות (מתוך הנחה שעובדים על קבוצה זו גם באימונים שמסייעים לשרירים אחרים). לגבי הריכוז - אימון צריך להיות ממוקד רציף ועצים (בהתאם ליכולות והמטרות), כל דבר אחר זה יפגע בקצב ההתקדמות. לתשומת ליבך

amitdd

New member
תודה וע&#

מה הכוונה שני אימונים בשבוע?להתאמן על כל קבוצת שרירים פעמיים בשבוע? זה לא קצת מוגזם? או שהכוונה לאימון אחד ישירות על קבוצת השרירים ואימון אחר שבו קבוצת השרירים תומכת?

מינימום

לפחות שני אימונים בשבוע על כל קבוצת שריר. 6 סטים לקבוצת שריר קטנה 9 סטים לקבוצת שריר גדולה פחות מזה אין אפשרות להתקדם !!!

amitdd

New member
אז למה כמעט בכל התכניות

עובדים על כל קבוצת שרירים רק פעם בשבוע?

תוכנית אימון

תוכניות אימון למטרות "ניפוח" או כוח פעם בשבוע לא מתאימות !!! מי שנותן לך תוכנית כזו - טועה !!! האפשרות היחידה שאני נותן אימון לקבוצת שרירים פעם בשבוע זה למטרת שימור וגם זה לא לאורך זמן ובצורה מאוד ספציפית.

amitdd

New member
אם ככה אז..

1.כרגע אני מתאמן על כל קבוצת שרירים פעם בשבוע ויוצע לי להתאמן 5 פעמים בשבוע כל פעם 45 דקות בממוצע(8-10 סטים קבוצת שרירים גדולה/6סטים קטנה/ 3-6 חזרות/2-3 דקות מנוחה) - אז אני צריך להכפיל את כממות האימונים? 2.בנוסף לאימונים של כח מקסימלי אני גם עושה 2-3 פעמים בשבוע אימון כזה: 22 שכבות סמיכה / 13 מתח / 60 בטן הכל כפול 4 (אם אני מצליח לבצע את הכמות הזאת בסט האחרון אני מוסיף חזרות באימון הבא- הוספתי את האימון הזה לפני כשבועיים) -האם אימון כזה בתוספת למה שהסברתי בסעיף הקודם זה מספיק כדי להתקדם? עוד פרטים עלי (אם צריך) 1.75 72 קילו אחוז שומן לא גבוה (רואים ריבועים בבטן) בן 16.5 המטרות שלי הם: כח מקסימלי, הכנה לצבא (רוצה לשרת ביחידה מובחרת-בשביל זה אני מתאמן סיבולת-אני מתכוון בעוד כחצי שנה לעשות פחות כח מקסימלי ויותר סיבולת), כדורסל(ז"א שיפור הניתור וכח מתפרץ) נ.ב 1.עד עכשיו התקדמתי לא רע עם פעם אחת בשבוע על כל קבוצת שרירים. 2.מאז שהתחלתי את האימון שהסברתי לך עליו בסעיף השני השרירים שלי התנפחו בצורה ניכרת(ואני עושה את זה רק שבועיים). תודה רבה עמית

למעלה