שאלה..

When I Die

New member
שאלה..

מישו יכול [לנסות ו..] לתת הסבר הגיוני, למוזיקה של סאונדגארדן?.. אין לי מושג איך להסביר את זה..

When I Die

New member
לא יודע..

איך להסביר את זה, יש להם במוזיקה, מוטיבים ממש מיוחדים.. אני אישית לא יודע להסביר את זה, אמרת שאולי, מישו פה יודע..

RaSTA La Vista

New member
מממ...

אולי אפשר להגדיר אותם כלהקת גראנג'? סתם.. אני מניח שאפשר לשמוע לבד מאיפה הגיעו אליהם כיווני המוזיקה. בגדול יש להם שילוב גדול במקצבים של פאנק, וסולמות של מטאל וטונים. כריס משנה את השירה שלו, אבל אפשר להגיד שהוא מושפע רבות מהספיד-מטאל. ג'ודאס פריסט ודומים. הרבה עוצמה, המון.. ליריקות גראנג'יות למדי. הרבה השפעות מהזרמים של תקופת הפרוגרסיב/פסיכודליה והמון גאוניות.

RaSTA La Vista

New member
אבל

אני מקווה שאתה לא חושב שאני מתכוון לכל הדיסקים והשירים שלהם. יש להם כלמיני זרמי מוזיקה וסאונדים יחודיים להם שחיברו מכלמיני ז'אנרים. יש להם גם השפעה מפאנק, אבל שוב, לא בכל השירים, רק בחלק, לרוב בדיסקים הישנים יותר.

dirty frank

New member
אולי...

אולי אתה מתכוון לגוון ה"זפלין" שיש להם? הם עושים גראנג' עם נגיעות קלות של לד זפלין לדעתי. כריס קורנל מושפע מאוד מהם הוא גם עושה קאברים שלהם בהופעות. ואולי פשוט הם "סתם" להקת גראנג' מעולה??

stone cold jane

New member
נראה לי שדווקא בלק סאבאת'

יותר מאשר זפלין... אני אוהבת את ה"גראנג'יות" שלהם, אני לא כל כך יודעת איך להגדיר את זה, בגלל זה אני קוראת לזה גראנג', הסאונד והקצב של כמו אופנוע שבדיוק מתניע, שומעים את זה טוב במיילמן הסגנון שירה של כריסי גם מאוד מושפע לדעתי מסגנון הבלוז, בכל מניי שירים, אבל פה אני מדברת כבר על ניואנסים קטנים בשירה, אני שמה לב לזה פשוט... אני מתה על הסאונד המלוכלך של הגיטרות גם :))

dirty frank

New member
ובדיוק בזה הם מזכירים לי את זפלין

בגלל הניחוח הבלוזי שעולה מהשירים שלהם. אין ספק שהם עושים גראנג' מעולה האמת ששיר הגראנג' הראשון ששמעתי היה Rust cage שלהם אי שם ב 91 כשהדיסק הזה יצא...ככה שהם בעצם הכניסו אותי לגראנג' אני בדיוק שומע ביצוע שלהם ל comunication breakdown של זפלין כריס אשכרה מגיע לרמות של רוברט פלנט בקול שלו שם פשוט מדהים

George W Bush

New member
אגב ראסטי קייג'

זה שיר מה-זה מ-ע-צ-ב-ן! לא יודע למה... אצל כל להקה יש לי שיר כזה שכאילו הוא חלק בלתי נפרד מהקטלוג שלה, אבל משום מה הוא פשוט עולה לי על העצבים. אצל סאונדגארדן זה ראסטי קייג'. (אולי זה הריף, אנאערף...). אצל אליס זה "גריינד", ואצל נירוונה זה "verse chorus verse". וחוץ מזה, לידיעתכם, ג'וני קאש (ענק הקאנטרי שמת לפני איזה חודשיים-שלושה) עשה קאבר לראסטי קייג'. זה יצא ממש מגוחך, זה נשמע כאילו מכריחים איש זקן וחביב לשיר שיר שמממש לא מתאים לו.... למרו תזאת, הוא עשה קאברים מצוינים (בהפקתו של ריק רובין!) ל- Hurt של Nine Inch Nails, ול- I Hung My Head של סטינג. מומלץ להוריד.

stone cold jane

New member
וואלה?

בראסטי אני אוהבת את הקטע שהם כזה מפסיקים ואז בא הקטע שזה יותר איטי, עם הגיטרות (כמו שלא ידעתי להגדיר מקודם, הקטע ה"גראנג'י"), אבל בדוגרי בדיסק (המ-ד-ה-י-ם) הזה יש שירים הרבה יותר טובים... ג'יין

prophet1

New member
חחחח יש לי בדיוק אותה בעיה

אני אומר שהסגנון שלהם "גאוני" ראיתי שכולם אומרים שהוא מושפע ממטאל ומלד זפלין אבל אני עדיין חושב שזה ייחודי מאוד (לפי דעתי אין צורך לצעוק :) ) אממ הם לא הכי אהובים עליי אבל הם כל כך טוביםםםם מאט קמרון בלי ספק המתופף הכי טוב שיש הוא פשוט מדהיםםםםםםםםם פשוט גאוני אין לי איך לתאר חחחח

George W Bush

New member
מאט קמרון??

דווקא הוא אחד המתופיים שאני הכי פחות אוהב. הוא פשוט לא אנרגטי. פשוט לא. יש ממש הרבה מתופפים לפניו.

למעלה