שאלה

King of pain

New member
בדיקות ...

כל אחד צריך להתאים את כמות הבדיקות היומיות להרגליו , צרכיו ותחושותיו . אני , למשל , מזריק 4 פעמים ביום ( נובורפיד ולנטוס ) , מגדיר עצמי כמאוזן היטב ( HbA1C - 6.2 ) , וכמעט לא עושה בדיקות על בסיס יומי קבוע , אלא ביציאה מאתגרת מהשגרה , וכמה עקומות יומיות אקראיות טרם ביקור במרפאת הסוכרת . סדר היום שלי די קבוע , וגם הארוחות , כך שכל עוד אני לא במסגרת החלפת סוג אינסולין ואיזון מחדש , או יום שאינו שגרתי , אני מזריק כמות קבועה פחות או יותר , ולא רואה צורך מיוחד לבדוק כל הזמן את רמת הסוכר . כמובן שאין לאף אחד לראות באורח-חיים כזה כהמלצה שלי לטיפול בסוכרת - ברור שהבדיקות היומיות חשובות ביותר , במיוחד בשלבים הראשונים של גילוי הסוכרת , וכל עוד האיזון אינו אופטימלי , וכאשר אינך בטוח מספיק בתרגום הרגשותייך ותחושותייך לרמת הסוכר בגופך . אני כן מאמין שסוכרת היא מין מצב שנקלעת אליו , ועל מנת לחיות עימו בשלום ובשלווה ככל הניתן , עלייך לערוך בעצמך את כל המחקרים , ללמוד להכיר היטב את גופך , את מצבך ואת תגובותייך , ולדעת ולהיעזר בהמלצות הרופאים והחברים ובפלאי הטכנולוגיה כדי לטפל בעצמך בצורה המיטבית . הרבה בריאות , איזון ונחת , שבוע מצויין , ושבת פורחת ...
...

i l a n n a

New member
שאלה

אם אני מרגישה את הערכים שלי (גם נמוכים וגם גבוהים) ולאחרונה אני מאוזנת עדיין יש צורך לבדוק כל כמה שעות? מבחינתי זה די מיותר ומוגזם... שלא לדבר על מטרד!!!

לפי דעתי

לפי דעתי אם את מאוזנת את צריכה 2 פעמים לבדדוק בוקר ולפני השינה האמת אני בכלל לא מאוזנת ואני בודקת רק בבוקר יש לי כמה שאלות והם: מאיפה את ? כמה שנים יש לך סוכרת? את רוצה להתכתב איתי? יש לך איסיקיוו? אם כן מהו? ובת כמה את? אני מק!!ה מאוד שתרצי להנתכתב איתי ........ אההה ואיך קוראים לך? טוב בייייייייי

חמודה -תזהרי עם כאלה עיצות../images/Emo18.gif

בתור אחת שהגדירה את עצמה כ"יודעת הכל על הסוכרת" העיצה שנתת מאוד מסוכנת. ומכיוון שאת לא יודעת מה מצבה של אילנה. באופן כללי ההמלצה לבדיקות סוכר עולה על פעמיים ביום ונעה בן 4-8 פעמיים ביום. ואם את לא מאוזנת אז קצת קשה לי להבין איך את יודעת הכל- את יודעת הכל גם על הסיבוכים? אם את לא מאוזנת את גם עלולה לאבד את התחושה ולהגיע למצבי קצה (היפו,היפר בלי להרגיש).

אילנה

מה זה נקרא מאוזנת וגם מה זה נקרא לאחרונה? באופן כללי ההמלצה לבדיקות סוכר עולה על פעמיים ביום ונעה בן 4-8 פעמיים ביום. אני יודעת שזה קשה לביצוע ועם יד על הלב אני בטוחה שהרוב פה לא עושים זאת בטח לא לאורך זמן. אבל כן זה חשוב. עם הזמן נוטים לאבד את התחושות או לפרש לא נכון תחושות שאנחנו בטוחים שאנחו יודעים מה מקורם:בחילה עלולה להיות תופעה לוואי של היפו כמו גם של היפר כנ"ל כאב ראש, רעד הזעה טישטוש ועוד תחושות שונות. הבעיה שברגע שאנחנו מתחילים לותר לעצמנו אנחנו מפסיקים לבדוק בכלל השתדלי לבדוק כל עוד את יכולה, או למצוא איזו דרך ביניים שתאפשר לך לבדוק בלי להרגיש שזה מוגזם מיותר ומעיק.

נ.ב תסתכלי על ההודעה שלך מ26/12

האם באמת את מרגישה מצבי קצה שלא לדבר על שינויים פחות קיצוניים

i l a n n a

New member
אני מרגישה מצבים קיצוניים בד"כ

אבל תמיד יש יוצא מן הכלל... אמנם אני טריה בעסק (3 חודשים) אבל הספקתי להכנס לזה די חזק ומהר כי לא כ"כ היתה לי ברירה. במסגרת סדר היום העמוס שלי אין לי כ"כ זמן לבדוק 8 פעמים מה מצב הסוכר שלי לכן אני מסתמכת על ההרגשה הכללית שלי... רוב הזמן אני לא טועה. בסופש"ים אני משתדלת לבדוק יותר (5-6) פעמים ותמונת המצב מעודדת (בין 85 ל95) כך שאני מבינה שבמהלך השבוע זה אותו דבר... אותו מקרה עם ה27 שמדדתי היה די קיצוני וחד פעמי (עם יד על הלב, למי זה לא קרה? בעיקר בהתחלה?) ועובדה היא שיצאתי ממנו ומאז לא היו לי מקרים כאלו בכלל. דרך אגב, דיווח חפוז מאירועי הצבא שלי: אני נהנית!!! ממליצה לכולם להתנדב זה כיף היסטרי.. והמפקדים מפרגנים! האמת שאחת המפקדות שלי בקשה שאעביר להם הרצאה קצרה על הסכרת על מנת שכל מי שבמחלקה שלי יכיר את המצב בו אני נמצאת ויוכל לעזור לי במידה ואזדקק לעזרה....

למעלה