שאלה..

lital_helmer

New member
שאלה..

מה פירוש הFSH וה-LH בבדיקת פרופיל הורמונלי? אולי מישהו יודע בין איזה ערכים זו הנורמה?

רועיבת

New member
למעלה בסרגל של הפורום

יש הסבר מפורט (תסתכלי תחת "הורמונים" אם אני לא טועה). לגבי הערכים - עליך להסתכל בסקאלה של המעבדה הספציפית. למיטב ידיעתי אם אני לא טועה מקובל לחשוב שFSH מ-8.5 נחשב גבוה, אבל אינו בלתי אפשרי. אני חושבת שמ-15 כבר עושים בעיות להתיחל טיפול IVF - אבל לגבי המספרים חכי שמבינות גדולות ממני יעזרו לך...

lital_helmer

New member
ניסיתי להסתכל אבל הסקאלה לא

מובנת... אולי בכל זאת?

tutiki

New member
../images/Emo32.gif מחכה למחזור - הצילו!

רקע: התחלתי בטיפול IVF ראשון. הפרוטוקול הוא פרוטוקול שמתחיל בגלולות (מהיום ה- 4 למחזור). ביום ה- 10 לגלולות קיבלתי זריקת דקא ארוך (זה היה ביום ג' לפני 9 ימים) והמשכתי עם הגלולות עוד כמה ימים עד יום שבת. אני מחכה לבוא המכשפה כדי שאוכל להתחיל בזריקות ההורמונים, ולמרות שעברו כבר 5 ימים מסיום הגלולות - עדיין לא קיבלתי... האם יכול להיות שזריקת הדקא כבר פועלת וכבר גורמת למכשפה שלא להגיע למרות הגלולות? האם זה קרה למישהי? האם זה נורמלי לא לקבל 5 ימים אחרי הפסקת הגלולות? אני ממש בלחץ כבר... ואם המחזור לא יגיע? מה עושים אז? דיברתי עם הרופא שלי, הוא אמר שנחכה עוד יום יומיים - ואז נראה מה עושים, אבל אני ממש לחוצה! אם מישהי יודעת - בבקשה תענו לי!

שלי שלי1

New member
גם אצלי המחזור התעכב אחרי

זריקת הדקפפטיל הארוך. כמוך גם אני חיכיתי כדי להתחיל טיפול, והמכשפה הגיע רק 5-6 ימים אחרי היום שהייתי צריכה לקבל..... צריך סבלנות, והכי חשוב: בהצלחה

נועם@בת

New member
זריקת הדקה יוצרה בבית החרושת מרפי

כלומר "כל מה שיכול להשתבש- ישתבש"
. כן, אחרי דקה, במיוחד דקה ארוך הוסת יכולה לקבל כל מיני גרסאות. היא יכולה להקדים או לאחר, הדימום יכול לקטון או לגדול. הכל צפוי ואין מה לדאוג. נועם

Yosepha

New member
גם אצלי המחזור התעכב פעם בדיוק

ככה, גם אני נכנסתי ללחץ, גם הרופא שלי אמר לי לחכות עוד יומיים שלושה, בסוף זה היה ארבעה, אבל קבלתי מחזור והתחלתי את הטיפול. אז אל תלחצי! בהצלחה, יוספה

tutiki

New member
תודה על ההרגעה, ועדכון:

אז קודם כל תודה
לכל הבנות שהרגיעו אותי, ואכן ביום שישי בצהריים, אחרי שיחת טלפון נוספת עם הרופא ה"גברת" החליטה סופסוף להופיע, מלווה בכאבי בטן וגב חזקים... חיסלתי נורופן בכמויות וישנתי כל השישבת... והיום - איזה כיף, אני מתחילה להזריק - ואני מתכוונת להנות מכל דקירה כי זה הטיפול האחרון! יש לי הרגשה טובה שהפעם "זה זה"!

נועם@בת

New member
אלו הורמוני הביוץ

FSH ו LH אלו ההורמונים האחראים על ייצור הביציות, הסבר מפורט יותר תמצאי בשאלות הנפוצות (סרגל כחול למעלה) תחת קטגורית הורמונים. ערכי FSH ביחידות של לאומית- מתחת ל6 מצויין, 6-9 טוב, 9-10 סביר, 10-13 רזרווה שחלתית נמוכה, מעל 13 קשה מאוד לגרום להשריית ביוץ. ככל שהגיל עולה, ערכי FSH עולים. לאשה מעל גיל 35 19 FSH ומעלה זה סף שמעליו לא מטפלים. לנשים צעירות יותר הסף גדול יותר. בהצלחה נועם

lital_helmer

New member
דבר אחד לא הבנתי..(קראתי את המאמר)

האם ערכים אלה משתנים במהלך החודש? אם כן אז מתי הכי מדויק לערוך את הבדיקה ולדעת את המצב? אצלי נערכה הבדיקה סמוך לביוץ (כנראה) וערך הFSH היה 9.5...

נועם@בת

New member
את הבדיקה עושים ביום השלישי לוסת

זה היום בו הערכים נמצאים ברמה הכי נמוכה שלהם. FSH מתחיל לעות מהיום הרביעי-חמישי, LH נשאר קבוע עד יומיים לפני הביוץ, אז הוא נותן קפיצה גדולה. בדיקת FSH לקראת ביוץ היא חסרת משמעות, אלא אם כן יש לרופא סיבה מיוחדת לעקוב אחרי עלית הFSH במהלך המחזור (לא שאני יודעת על סיבה כזאת). בהצלחה נועם

למעלה