שאלה

hopaheya

New member
שאלה

שלום. רציתי לשאול - אם אני רוצה לקבל טיפול שהוא גם טיפול תרופתי וגם טיפול פסיכוטרפי - אני לא חייב ללכת גם לפסיכולוג וגם לפסיכיאטר? כל פסיכולוג יכול לפנות לפסיכיאטר שירשום את התרופה והוא כבר יעביר את המרשם למטופל, או שאני צריך למצוא פסיכולוג ספציפי שמקושר עם פסיכיאטר? תודה רבה

nutmeg

New member
תשובה

כדי לקבל תרופות, חייבים ללכת לפסיכיאטר. אם רוצים המלצה מהפסיכולוג או שהפסיכולוג אליו אתה הולך נמצא בקשרי עבודה עם פסיכיאטר מסויים, הייתי ממליצה ללכת אל אותו פסיכיאטר שעובד עם הפסיכולוג. בכלל, כשמטופלים מכמה כוונים חשוב שלכל מי שמטפל בך יהיה קשר אחד עם השני. אי אפשר לחסוך את הביקור אצת הפסיכיאטר אם רוצים תרופות. הוא חייב לראות אותך במו עיניו, להעריך את מצבך ולרשום את התרופה. אין מצב שתקבל מרשם בלי שהרופא יראה אותך! ברגע שפנית אליו לקבל טיפול תרופתי יש לו אחריות לגבי מצבך הבריאותי כמו לכל רופא. מידי פעם תצטרכו להיפגש הוא ירצה לדעת אם התרופה יעילה, איך אתה מרגיש, האם המינון נכון לך וכו'.

יש גם שילוב בין הדברים

אני הייתי לא מזמן אצל פסיכיאטר שמטפל בפסיכותרפיה ועם זאת יש לו רשיון להתאים תרופות לאדם הסובל מבעיה כלשהי. חבל באמת להתפצל לשני מטפלים, שהרי גם עם הפסיכיאטר תצטרך לדבר על מנת שיבין באיזו בעיה מדובר וידע להתאים לך תרופות ללא "טלפונים שבורים" מצד המטפל הפסיכולוג.. ככה גם יהיה יותר קל לעקוב אחרי ההתפתחות שלך עקב אותם תרופות. הרבה בריאות.

hopaheya

New member
אני דווקא

אני דווקא מעדיף ללכת לפסיכולוג ולא פסיכיאטר - אבל באמת לא הייתי רוצה להתפצל לשניים.. אז פתרון (אלא אם כן זה ללכת לפסיכיאטר) אין? מוזר, דווקא בפורום וואלה אמרו לי שפסיכולוג יכול לפנות למישהו שהוא ירשום את המרשם בלי שהוא יראה את המטופל. אתן בטוחות בטוחות שזה לא ככה?

המ..

אני לא חושבת שרופאים יכולים לרשום מרשם לתרופות מבלי לראות את "החולה".. ולא חשוב אם זה רופא משפחה או פסיכיאטר.. מלבד זה, שכדי להתאים לך תרופה, הרופא (הפסיכיאטר) חייב לראות אותך לשמוע אותך, לדבר איתך.. כדי לדעת מה מתאים לך שהרי לפסיכולוג אין רשות להמליץ על תרופה או משהו כזה.. הוא בקיא רק בפסיכולוגיה.. תרופות זה התחום של הפסיכיאטר.. אולי תטלפן לפסיכולוג איתו אתה רוצה להפגש (במידה וכבר יש כזה..) ותשאל אותו את השאלה?

hopaheya

New member
גרא

כרגע אין לי מישהו ספציפי ואני לא כל כך רוצה סתם להתקשר לאיזה פסיכולוג ולשאול אותו? שאלה למנהל הפורום - אולי אתה יודע את זה, בתור פסיכולוג קליני?

nutmeg

New member
קצת סדר

1) אמנם יש פסיכיאטרים שלמדו גם פסיכותרפיה ויכולים לעשות את שני הדברים יחד (כלומר, גם טיפול בשיחות וגם לרשום תרופות) אלא שבממוצע, המחיר לפגישה עם רופא יקרה יותר מהמחיר של פגישה עם פסיכולוג. 2) עם פסיכולוג נפגשים אחת לשבוע (ולפעמים יותר) ואילו עם הפסיכיאטר נפגשים בתכיפות רק בהתחלה, אבל מהרגע שמצאת תרופה שעוזרת לך והתייצבת על מינון מתאים, פוגשים את הפסיכיאטר בתדירות של אחת לחודש. 3) לפסיכיאטר אפשר לגשת גם בקופת חולים וללא תשלום, לכן אין מניעה שתלך לשניהם. 4) אם חשוב לך ששני המטפלים יהיו בקשר, אין בעייה לסדר זאת. כל מה שצריך הוא לבקש שיתעדכנו ולתת לכל אחד את הפרטים של המטפל השני. 5) כמה דפים אחורה יש קישור שהביאה 'פומפיה' למאמר ב- ynet הסוקר את הטיפולים השונים כולל טיפים לגבי "איך לבחור מטפל". יכול להיות שתמצא בו שימוש.

למעלה