שאלה

אינקה

New member
איך אתה מציע להעביר שפעת?

ליד הטלוויזיה?

multi

New member
שאלה

לפי מה שקראתי על זן והבנתי מהקריאה יש בזן איזה ניתוק של האדם מעצם ההתנסות והרגש בחיים מין הסתכלות אדישה שמונעת מהאדם להיות סוביקטיבי או להפגע ולתת לו ראיה פשוטה מבחוץ על החיים אבל למה לנו בעצם לא לחיות את החיים כמו שהם וכן לחוות ולהתנסות ולהסתכן בפגיעה וכישלון באותה מידה של הסיכוי להצלחה ושמחה? האם הבנתי לא נכון? ואם הבנתי, מהי המטרה בחיים ללא חיים שכאלה?

אינקה

New member
בדיוק הפוך :)

חיבור מלא אל החיים כל רגע ורגע מאפשר לאדם לחיות ולחוות את עצמו באופן אמיתי ועמוק לאין שיעור. המדיטציה ושאר התרגול מביאים לעירנות נינוחה ותגובה נכונה בכל מצב. אם כך, כיצד האדם יכול להיות אדיש ומתגונן מפני החיים? אבל זו הסכנה של הבנה מקריאה. למה שלא תתנסה ותחליט?

multi

New member
taoism

את מוזמנת לחפש חומר בנושא באינטרנט, לא חסר

אינקה

New member
לא עזרת לי

"אתה קשור למילים" לא ביקשתי להסתבך במילים ומחשבות, ביקשתי שתצביע לי על הטאו. הטאו הוא לפני המחשבה, אז איך תצביע לי עליו בלי מילים? איך תעזור לי?

multi

New member
כי ידעתי שזאת המלכודת שלך :)

אז לא רציתי בכלל להכנס אליה ולנסות להסביר כי בטוח תתחכמי לי כמו שאת עושה עכשיו :)

multi

New member
אני חושב שאת מבינה יותר ממני

אל תתני לי להשפיל את עצמי בידע הדל שלי

multi

New member
המטרה היא לימוד

אבל בשביל מה להתחיל לימוד בשגיאה מביכה, אם מראש ניתן לצפות אותה

multi

New member
ההתחכמות מטרתה לגרום למישהו לחשוב

לעומק על נושא שנראה לו ברור מאליו אתם אנשי הזן, יש לכם אובססיה על הגדרות וניסוחים :)

אינקה

New member
ממש לא לחשוב

לשמור על הכרה צלולה, ומתוך זה גם לנסות לסייע לאחרים. אז עם ההכרה שלך צלולה, איך תצביע לאחרים על מצב זה?

multi

New member
אין צורך להצביע

אם אני שמח, אנשים יוכלו לקלוט זאת לפי ההתנהגות שלי אם אני חכם, אנשים יוכלו לקלוט את זה לפי הדברים שאני אגיד אותו דבר לגביי הכרה צלולה

אינקה

New member
וכשמישהו מבקש ממך להצביע?

לא מדובר על לעשות רושם. מדובר על לתפקד בתוך מצב הכרה צלול - מתוך הטאו. מהי הפעולה הנכונה בכל מצב? כשאדם רעב - מה תעשה? תגיד לו שילך לחפש במקום אחר כי אינך רוצה ליפול במלכודת שלו ולהאכיל אותו? האם זו תגובה נכונה? ככשאדם צמא - מה תעשה? כשאדם שואל אותך מהו הטאו - האם מה שחשוב הוא שלא תיפול במלכודת? האם עליך מוטל לפרש את המניעים לשאלה שלו? אז אם ה"איזם" מסייע לך לתפקד נכון וצלול בכל מצב, זה מצויין.

multi

New member
תיאום ציפיות

אייני מתיימר לטעון להבנה מלאה של הטאו אמנם יכולתי לכתוב שאני לא יודע את התשובה או לחזור בעוד כמה זמן ולתת את התשובה אבל רציתי להמשיך את הדיון באותו אופי מתחכם שאת נוקטת בו רק לשם הכיף שבויכוח האם מוטל עלייך לפרש את המניעים לתגובה שלי? האם הרצון שלך לסייע לי להבין כרוך בתקיפת העמדה שלי או משיכה לעבר העמדה שלך? בכל מקרה, אני אכן חושב שה"איזם" שלי מסייע לי לתפקד נכון וצלול בכל מצב.

למעלה