שאלה

JOE KALIBER

New member
שאלה

היו לי השנה הרבה בעיות אני בן 14 וחצי עולה לכיתה ט´, השנה היו לי הרבה בעיות, לא הצלחתי לסיים מבחנים בזמן, לא הצלחתי בהכתבות למרות שהתכוננתי, יש לי גם בעיה לעבד בראש את מהשמורה אומרת כי אני לא מצליח להתרכז... יכול להיות שזו דיסלקטציה מסויימת או משהו כזה?

m_katzmann

New member
נסה להתמקד ולפתור את הבעיות שלך

אם לא היית דיסלקטי עד עכשיו, אז מה קרה כאן לפתע. אני גם לא יודעת בדיוק מה דיסלקציה. זה מאוד נוח לקבע בן אדם במסגרת מסויימת. לפרוץ את אותה המסגרת זה הרבה יותר קשה. נראה לי שמשהו קרה בחייך שמשבש לך את הריכוז. אתה מרוכז במה שקרה ובהשלכות של מה שקרה ולכן אינך יכול כרגע להתמקד בלימודים. לפני מבחנים או הכתבות נסה להרגיע את עצמך. נסה להיזכר בדברים נעימים שקרו לך או שאתה רוצה שיקרו לך ואז תראה שלפתע כל מה ששכחת - חוזר אליך. מאיה

-Annie-

New member
ג´ו..

לא כל כך הסברת (אולי כי אינך יודע בדיוק) מה גורם להפרעות בריכוז. אולי משבר שעובר אלייך? לא כך נראה לי שזו דילסקציה, אבל ייתכן וזו הפרעת קשב וריכוז (לא שאני מבינה גדולה אבל הבנתי שיש בניהן הבדל..). בשיעורים, תנסה לכתוב את הדברים ככה אולי זה יכנס לך טוב יותר לראש. עיצה שלי - לך ליועצת של השכבה. היא אמורה לעשות לך איבחון טוב יותר ככל שתדייק יותר בפרטים שגורמים לבעיה, והיא אמורה להעניק לך את העזרה הדרושה לפתרון הבעיה. אם זה תוספת זמן בבחינות, או קבלת שיעורים פרטים או לא יודעת מה. הכי חשוב, ילד, אל תתבייש. זו בעיה שיש להרבה והודאה בה רק מראה עד כמה אתה חזק ומנסה להתקדם על אף הקשיים. המון המון המון בהצלחה לך אנני

בואה 2001

New member
תודה ../images/Emo13.gif

תודה על העצה.אגב- אני שמח על הגישה האימהית אבל אני לא ילד SORRY !

למעלה