שאלה

adgordon

New member
סתם בשביל הידיעה...

מה מציינת הכוכבית האדומה ליד הכינוי שלך, כרית חביבה?

adgordon

New member
ועוד שאלונת שעלתה לי פתאום...

איפה ניתן לרכוש כוכבית שכזו? מאד מוצאת חן בעיני הכוכבית האדומה הקטנטנה הזו. ניתן לבחור בין כמה צבעים? ואם אני קונה יותר מכוכבית אחת יש הנחה? אני מאד אשמח אם תפני אותי למקום שבו ניתן לרכוש את הכוכביות המתוקות האלה. שלך בהכנעה אד גורדון

adgordon

New member
שאלה

הפרסומת שקופצת ומרצדדת מול עיני, כאשר אני מעיין בפורום, היא פרסומת זן?

zspirit

New member
היא כן

זן מצביע על המציאות, הפרסומת היא חלק מהמציאות, לכן זוהי פרסומת זן.

adgordon

New member
אבל לא ממש הבנתי...

מה הזן רוצה למכור ב"פרסומת זן" הזו? משום שזה נראה לי מאד מבלבל: יש שם משהו שקופץ כמו רובוט כלבי כלשהו ואומר לשחק אותה בדוגי סטייל. הבנתי מיד שכנראה מדובר בפרסומת לתנוחת ישיבה מדיטבית חשאית כלשהיא, שהחליטו לחשוף לציבור הרחב והכי טוב בענין הזה שגם יש פרס! מערכת קולנוע ביתי, משהו שאני מאד הייתי שמח לקבל. נכנסתי. בקיצור הייתי כלב שרץ לתפוס עצמות וקופץ מחישוקים על רקע דמויות משונות וכתוב רטרו. אני באת לא מבין את סוג המדיטציה הזו ואשמח להסברים, משום שאני מעונין להתקדם מהר ולהפוך לבודהא במהרה בימינו, אמן. אני הבנתי שיש גם ענין של ידע בתורה.בגלל היה שם חידון,ממש לא קשה, שאלו מי זה הנשיא האמריקאי וגם כאן נותנים פרס, וזו תופעה שאני שמח אליה ומעונין לעודד משום העבודה שאני אוהב פרסים. הפרס האחרון שזכיתי בו היה פוסטר של סרט בשם "מכונת הזמן". זה היה בחידון של כנס מד"ב בסינימטק. היה סבבה. בקיצור, מה שיפה בכל הענין זה גם שאפשרים לך זמן לחפש את התשובה, אין לחץ, יכולתי להכנס מיד לאתר של CNN ושם הראו תמונה ואמרו שזה הנשיא (גם התמונה הזו הייתה מאד משונה והיא העלתה לי חשדות משונות לגבי הכת הזו שלכם, הזן, כי הראו שם את הנשיא מחלק אוכל במטבח וזה נראה לי מאד משונה העיסוק הזו שלו, זה העלה בי חשדות אבל נעזוב את זה) בקיצור מיד חזרתי ועניתי כמובן כראוי ואני עכשיו מעומד לכרטיס ירוק ורוצים לתת לי לטוס לאמריקה! אני מבין שבטח מתכננים שם איזו שיחת דארמה חשאית ומעונינים לחשוף אותה גם לציבור הרחב. וזה ממש נהדר. אבל לפני שאני נוסע הייתי שמח אם אפשר היה להוסיף קצת יותר פרטים, כי זה יהיה קצת מבאס לטוס כל כך רחוק ולגלות שעבדו עליך. אבל בכל אופן לפי הפרסומת זן, הכת שלכם נראית ממש סבבה וכל הכבוד.

אינקה

New member
סיפור

אדם אחד שאל זן מאסטר מהו זן. מהו צבע הקיר? שאל המאסטר. "לבן" ענה באיש. "אתה בטוח?" שאל המאסטר "כן" ענה האיש. "זהו זן". ענה המאסטר. "אבל לא הבנתי" אמר האיש והמשיך להפציר במאסטר שיסביר לו. "הקיר לבן, מה אתה?" שאל המאסטר "אני?" שאל האיש, "איך זה קשור לקיר?" "לבן בא - לבן. אדום בא - אדום" אמר המאסטר והמשיך בדרכו. המשיך האיש להביט בקיר עד שהפך לבן.

adgordon

New member
אלא הוראות הפעלה מאד פשוטות...

ואני מברך על כך. תמיד העדפתי דברים פשוטים וקלים על פני תוכניות מסובכת שדורשות מאמצים מיותרים. אלא שלצערי נתקלתי בבעיה קלה בתפעול המוצר. לגמרי במקרה נתקלתי אתמול בחדר המדרגות בשכן שלי, האדון חיים, איש רב פעלים, אדם משכמו ומעלה. אבל מה קצת עצבני ואולי טיפה אלים. בקיצור (אני אוהב לקצר - זה יפה נכון?) הפעלתי את השיטה שלכם. אלימות באה - אלימות. שחררו אותי רק היום (מבית החולים, חיים מסתבר שולט בשיטה הרבה יותר מוצלחת בענינים האלה) וחשבתי לעצמי שבטח עשיתי משהו לא טוב או שאולי אני לא מספיק מתורגל וצריך להשתדל יותר כלומר, אלימות באה - רצח בעינים. אבל משום מה יש לי תחושה שיתכן ויש פה משהו אחר שלא ממש הבנתי אותו. אני מאד אשמח על תשובתך המהירה מכוון שכמו שכבר ציינתי אני מתכוון להפוך לבודהא עוד במהרה בימינו, אמן ואני גם צריך לבקר היום בביטוח לאומי ושם הם קירות בצבעים מאד אטומים ולא הייתי רוצה להפוך לאטום בעצמי. שלך בהוקרה אד גורדון

darmha

New member
אד היקר - אוהב מאוד את הכתיבה

קודם כל המשך ככה. אני צוחק כשאני קורא את הודעותך. אז תודה. לשאלתך: נראה שאצה רצה לך הדרך בנושא, נפלא. אז הינה קיצור דרך מיידי: לעולם לא תוכל להפוך לבודהא. למה? כי אתה כבר עכשיו בודהא. אם תיגש לנושא כאל משהו שנמצא מעבר לפינה, רק עוד מדיטציה אחת, רק תובנה אחת, רק עוד פוליש קטן למראה ואני בודהא. זה תמיד ישאר מחוץ לטווח השגתך. אבל אם תיגש לענין מתוך הבנה שאתה כבר בודהא, אז אתה בדרך הנכונה להבין את הזן. כלומר להתעורר למי שאתה. תלמיד זן ברמה גבוהה רק שומע את המילים האלו ומתעורר. ככל שרמתו יורדת נדרש ממנו יותר תרגול של הנקודה הזאת. בסוף הדרך מאסטר הזן הוא בן אדם כמוני כמוך וגם בודהא. ואז הוא יודע שהוא היה בודהא מהרגע הראשון. אז איך אתה גם בן אדם וגם בודהא? איך אתה מוצא הארה והופך למאסטר של הדרך הגדולה? פשוט תניח את כל הרעיונות והדיעות, במיוחד רעיונות לגבי הארה, ואז, לבד, תראה שאתה בודהא. וכל מה שאתה רואה מסביבך הוא אמת. כל מה שאתה שומע הוא האמת. כל מה שאתה מרגיש הוא האמת. ואתה רואה כיצד אמת זו משתנה ומתפקדת מרגע לרגע לרגע. זה הכל. בעניין השכן שלך - הוא המאסטר שלך. מה למדת?

אינקה

New member
לבן בא - לבן

אדון חיים בא - אדון חיים. איש עצבני ואלים - פרשנות אישית מיותרת. לא בהוראות. נא לדלג. אלימות באה - אלימות לא באה כשאין פרשנות אישית מיותרת בעיניים שמרגיזה את אדון חיים. בית חולים בא - בית חולים לא בא אם אין התעקשות להשאר במקום כשאלימות באה. רצח בעיניים בא - רצח בעיניים לא בא אם אין השתדלות לנצח את אדון חיים. רצון להפוך לבודהא בא - רצון. צבע אטום בא - אטום. בהוקרה - הוקרה. צמא? לך שתה תה. ;)

adgordon

New member
למה יש לי הרושם...

שמתחיל ללכת לנו קשה? האם נגזר עלי להתהלך בעולם הזה לנצח בלתי מובן? אדם לבדד ישכון מוקף בחומות עצמו? דהרמה היקר, אתה מזכיר לי את אבא שלי שתמיד טען שהמכונית שלו עובדת מצוין וכל מה שצריך לעשות זה רק לתקן אותה. (האמת בהתחלה הוא סיפר את החוכמה הזו לאמא שלי בקשר לילדים שלהם, אבל אז אני הגעתי אז הוא עבר למכוניות). בכל אופן לפני שהחלטתי להצטרף לכת שלכם, שאני עדין מאד מחבב, בדקתי קצת אצל הקולגות וכולם אמרו: בודהא = המואר, אדם שגילה את טבעו האמיתי וכ"ו וכ"ו שלל מילים נפלאות. בפשטות מה שאני רוצה להגיד זה: עד שלא הבנתי - זה אומר שלא הבנתי. תרגיל סמנטי לא יעזור לי בענין הזה, עייפתי מהם וזה באמת לא משכנע אותי שכולם אומרים לי שאני נפלא ושמח (לפעמים זה עולה לי קצת כסף), כשאני בעצם חתיכת חרא ועצוב. מה שנחשב בעיני זה שאני מרגיש נפלא ושמח. בכל אופן אנחנו נתפסים לאמירה זניחה ולא רצינית בהודעה, עיקר הבעיה שלי, כפי שהבין נכון אינקה, היא אכן אותה פרשנות של המציאות החמקמקה. מה שאני מבין ממך אינקה יקירי זה שהקורבן אשם. הרשה לי לצטט: "אלימות באה - אלימות לא באה כשאין פרשנות אישית מיותרת בעיניים שמרגיזה את אדון חיים". ובכן אחת הבעיות במקרי אונס היא אותה שאלה: האם האישה גרמה לאונס בדרך ההתנהגות שלה? הלבוש? וכ"ו. אני חושב שלא. ולכן אני שואל את השאלה שוב: אלימות באה - ? מה עושים? תורה שאיננה רלוונטית לחיי ומצוקות היום יום ומסממת את המאמינים שלה בקלישאות היא ביזבוז של זמן. (דרך אגב, הגישה של זה מגיע לי שייכת לקתולים). ואם אין תה? אז שתה קפה. ואם אין חלב? אז לך תקנה. שלך בהוקרה אד גורדון.

rastotman

New member
בחברה שלנו

שסובלת מעודף פסיכואנליזה- כמה שיותר. וחבל.

darmha

New member
בנושא האלימות

אלימות היא תגובה לסיטואציה. אין לה טבע משלה. השאלה היא האם כשהאלימות מופיעה אתה הולך אחריה? הולך אחריה = מתנהג באלימות. לאדם אחד הסטואציה תהיה אישה [במקרה אונס], לאדם אחר שכן. לאדם שלישי זר ולאדם אביעי דווקא מישהו מוכר [ילדים, אישה]. אם כן, אתה כמו הכלב שרודף אחרי העצם. וזה לא נפלא. כי אז התשוקות המחשבות והרגשות שלך מנהלים את חייך. הזן מלמד להיות כמו אריה. כשאתה זורק לאריה עצם הוא מביט לראות מאיפה באה העצם. לראות מאיפה באה האלימות אומר להתבונן במקור. להתבונן במקור אומר להשתחרר מהשליטה של מחשבות ורגשות. זהו גם תהליך של החלמה מתפישה מעוותת של המציאות. של עצמך. השלב הבא הוא להבין שמחשבות ורגשות לעולם לא מפסיקים. אבל מכיוון שהשתחררת יש לך את האפשרות להשתמש בהם במקום שהם ישלטו בך. לחיות כך, אומר שהאלימות כבר לא שולטת בך וגורמת לך להתנהג בחוסר שליטה. במאמר מוסגר נציין שישנן סיטואציות שהאלימות שלך היא הדבר הנכון. אולם הן באות לעיתים מאוד נדירות ואף פעם לא בשבילך.

למעלה