שאלה...

Mister Pinto

New member
שאלה...

מישהו יכול בבקשההה להסביר לי סוף סוף מה זה מונולוג? פשוט למוחי המעווט והמקובץ אין מספיק מקום לאכסן זיכרון...

tommy walker

New member
מונולוג

מונולוג זה בעצם טקסט שכתוב כך שהוא נאמר ע"י בן אדם אחד בלבד. הוא יכול להאמר כלפי בן אדם אחר , או כלפי קבוצה של אנשים , או אפילו של אדם שמדבר אל עצמו , או אדם שמדבר אל הקהל שצופה בו (בהצגה או בסרט). בד"כ שורה אחת של טקסט כזה לא מספיקה כדי להיקרא מונולוג , אלא זה אמור להיות קטע טיפה יותר ארוך... אבל אין חוקים ממש מדויקים לגבי זה.... ככה שבאופן כללי זה ההסבר הכי מדויק אני חושב שניתן לתת למונח "מונולוג". מקווה שעזרתי לך! :)

Mister Pinto

New member
במילים הפשוטות,

מונולוג זה איזה קטע שקיים ומישהו או כמה אנשים צריכים שחק אותו? (לא בטוח...)

tommy walker

New member
לא

חשבתי שהבהרתי בהגדרה שלי שזה קטע שאך ורק בן אדם אחד עושה אותו. ברגע שיש בן אדם נוסף שיש לו טקסט והוא מדבר בקטע , אז זה כבר לא מונולוג אלא דיאלוג. מצד שני , יכול להיות איזה קטע מסוים של שחקן שמדבר רק הוא בלבד במשך כמה דקות טקסט מסוים , ואז זה נקרא מונולוג , ואז אחרי שהוא מסיים אז שחקנים אחרים יכולים גם לדבר ואז נגמר המונולוג.

*Dark Of Night*

New member
מונו= אחד. יחיד.

כלומר, מונולוג הוא קטע כתוב שמותאם (או במקרה של תאטרון משוחק ונאמר) ע"י בן אדם אחד. אל עצמו, אל הקהל... ההפך מדיאלוג= שיחה בין 2 או יותר אנשים. Dark

למעלה