שאלה

שאלה

דבר ראשון תודה לכם דור וliqweed עזרתם לי מאוד . דבר שני יש לי עוד שאלה- אני יודע שמאוקטובר 02 חוייבו הקרנות הוותיקות להשקיע 93% (לפחות) מכספן באגח מיועד אבל ראיתי שפורסם בynet ששר האוצר חתם על כך שהחל מספטמבר הקרנות הוותיקות (או החדשות אני לא כ"כ זוכר כרגע) יחוייבו בהדרגה להשקיע רק 30% מכספן באגח המיועד והחל מ04 יוכלו לעשות זאת החדשות (או הוותיקות). מצד שני , ראיתי שבאתר של משרד האוצר פורסם שהחל מאוגוסט 03 התהליך שדיברתי עליו מקודם יחל . כך שבעצם אני קצת מבולבל ולכן אני שואל - מה המצב כיום מבחינת החוק עם האגח המיועד? לגבי הוותיקות והחדשות. מתי השינויים באמת יתחילו מעשית להכנס לתוקף?. אם מישהו יכול להאיר את עיניי בעניין אודה לו מאוד . (אשמח גם לקבל קישורים לאתרים שיסבירו לי הדבר באופן ברור ומפורט -אני חיפשתי אבל לא כ"כ הצלחתי כי כנראה אני לא יודע היכן בדיוק לחפש) בתודה רבה רועי

דור לוי

New member
נראה לך שמישהו יודע?

לפני שאתחיל לענות אתה מוזמן לצרף קישורים למה שמצאת. ייתכן שבהחלט נגלה סתירות טעויות וגם הסתרת מידע. רק עכשיו דיברו בחדשות בטלביזיה על כך שדו"ח וועדת קמא שהוקם בעקבות מחאת החד הוריות הוגש לפני כחודש, והוחבא במשרד האוצר. גם המשרדים הרלבנטיים לא קיבלו אותו, וודאי שהוא לא פורסם. הסיבה היא שהדו"ח סותר את מה שהאוצר רוצה להשיג... נראה לך שאני מגזים? אתה מוזמן לקרוא מבחר כתבות קטן בדף קישורי קהילת רפורמה כלכלית בנושא מידע... לעניין שאלתך צריך לבדוק את המידע, אבל לא בטוח שברמת אי השקיפות הקיימת ניתן יהיה לתת תשובה לכל היותר פירוש הגיוני. לדוגמא: ייתכן שמה שפורסם זו תוכנית האוצר. התוכנית משתנה מעת לעת יכול להיות שאתה רואה גרסה X שלה. ייתכן שלכנסת הוגש דבר אחר או שאתה בכלל רואה מסמך פנימי שהוצב בטעות באתר... ועוד משהו יכול להיות שמה שקראת נובע מחוסר ידיעה של הכתב. נסה לדבר עם יובל אלבשן מהפקולטה למשפטים בירושלים (עד לא מזמן מנהל החטיבה לזכויות האדם במכללה למשפטים ברמת גן) הוא ישב בהרבה וועדות ויצא לו להוכיח שגיאות בנתוני אוצר. הוא גם התראיין בנושא... אולי הוא יסכים לדבר ולחשוף דוגמאות. לי יש קצת מקרים של שגיאות או הטעיות (לא יודע מה הפירוש הגרוע יותר), אבל כרגע לא זה הזמן לחשוף אותם. רק כדי לסבר את האוזן, לפעמים מדובר במיליארד שקלים שהולכים לאיבוד, לפעמים מדובר במקרה שבו מכפלת שני סכומים שכל אחד מהם גדול או שווה שלוש נותנת לפי מסמך באוצר 2... אז בהצלחה...

למעלה