שאלה

• פותח הנושא ELY
  • פורסם בתאריך

ELY

New member
שאלה

פרויד אומר שהחלום שאנו חולמים זה להביע משאלה.. האם זה נכון? כי אם אני חולמת שקרוב משפחה שלי מת זה לא שאני רוצה שהוא ימות חס וחלילה... ורציתי לשאול גם שאם בן אדם יכול לפתור את החלומות של עצמו, האם הוא גם מסוגל לפתור חלום של אחרים?? ELY

חלומות ופירושים...

לפעמים החלומות הם גם הבעת משאלה...לרוב הם מלאים בסמלים המבטאים את רגשותינו. כך שאם חלמת שקרוב שלך מת, זה יכול דווקא להמחיש את דאגתך לבריאותו או את געגועייך אליו וכו`. בקשר לשאלתך השניה, אז כמו שאני תמיד אומר, החולם הוא הפותר הטוב ביותר של חלומותיו. מאחר והוא מכיר הכי טוב את עולמו הפנימי על כל סמליו. ו...כן, כמו שאת רואה בפורום זה, אפשר גם לפתור חלומות של אחרים. צריך הרבה סבלנות, יכולת התבוננות ותשומת לב לפרטים קטנים, מעט רגישות וקורטוב של ניסיון....והרי לך פיתרון...:) חלומות פז, רואה בכוכבים.

ELY

New member
תודה...

תודה לך על התשובה.. אני מסכימה שכל חולם יכול לפתור את חלומותיו כי הוא מכיר את הרגשתו ועולמו הפנימי, וצריך גם כישרון ומודעות עצמית.. אבל כל הסימבולים האלה שמופיעים בחלום, צריך ללמוד מה הם אומרים נכון? (כי אם נחשים מסמלים סקס וכו` אני לא אמורה לדעת את זה טבעי, צריך ללמוד את זה..) בקיצור צריך גם קורסים לזה נכון? ELY

למעלה