שאלה

mr. man

New member
שאלה

למה יש ציורים שנמכרים במיליונים, וציורים לא פחות טובים שאף אחד לא שם עליהם? למה ציורים של פיקאסו או ון גוך שווים הרבה יותר מציורים של ציירים אלמוניים שלפי דעתי הרבה יותר טובים? אולי זה בגלל שאני לא מנתח את הציור ומה שאני רואה בו זה פשוט מה שמצויר, בלי מסרים נסתרים (אם יש דבר כזה)? האם מה שקובע את המחיר או האיכות של הציור זה רק השם או הזמן שבו הציור צויר, או דברים אחרים? תסבירו לי בתור אחד שלא בדיוק מבין בזה...

N0

New member
השם...

מה גורם למוצר של סוני לעלות יותר ממוצר של חברה עלומת שם ? הם יכולים להיות בדיוק באותה איכות אבל בגלל שלסוני יש שם הם יכולים לגבות יותר כסף. ככה זה עם אומנים מישהו נותן לאומן שם ופרסום, ואם הציורים שלו מספיק טובים אז אנשים יהיו מוכנים לשלם בשבילם הרבה כסף (ביחוד עם הוא כבר מת ואז הוא לא יצור יותר ואז יש מספר מוגבל של יצירות שלו מה שאומר שכל יצירה שווה יותר כסף) אם תצא עכשיו איזשהו קישקוש הכי מכוער בעולם שחתום עליו וואן גוך והוא יוכח כשל וואן גוך תוכל למכור אותו במיליוני דולארים רק בגלל השם, זה קטע ממש מטומטם אבל ככה זה. N0

untitled

New member
זה נכון

אבל אל תשכח שבכדי להשיג את השם שלהם הם היו צריכים להיות ציירים ממש טובים כמו כל דבר, אחרי שהישגת את השם, כל עוד אתה עושה את המינימום בכדי לשמור עליו מידי פעם, ואת היכול לעשות בעיקרון מה שאתה רוצה (מוניטין יכול גם לרדת, למרות שזה בד``כ לא קורה)

מה שעושה את השם זה לאו דווקא האיכות

ברוב המקרים, הציירים המטורפים הם המפורסמים יותר כלומר, ואן גוך מפורסם בגלל שהוא חתך לעצמו אוזן. דה וינצ`י מפורסם בגלל שהוא גם מדען סלבאדור דאלי מפורסם בגלל שהוא היה מטורף (צייר תוך כדי שינה)... והרבה אחרים היו מפורסמים בגלל שהם היו ציירים של כל מיני ממלכות. למשל גויה, הוא מפורסם בגלל שהוא היה הצייר של מלך ספרד. מונק היה מפורסם בגלל שהסמחטות של אמא שלו השפיעו על בחירת הצבעים שלו ביצירה ``הזעזקה`` ויש עוד הרבה דומאות ... ויש את האלה שמפורסמים בגלל שהם ממש טובים .. כמו למשל מיכאלאנג`לו לפי דעתי .. הוא מפורסם רק בגלל שהוא הצליח להגיע הכי קרוב למציאות.

shanikoo

New member
מממ...לא נראה לי שזה הכי מדויק...

ציירים מפורסמים בגלל הייחוד שלהם.. בגלל החידוש שלהם. ואן גוך לא מפורסם בגלל שהוא חתך לעצמו ת`אוזן..נראה לי די אדיוטי לחשוב ככה..הוא פשוט יצר משהו חדש..משהו שלא היה מוכר לפניו.בגלל זה הוא מפורסם.. חוץ מזה,נראה לי שמוערך,זאת מילה יותר נכונה ממפורסם. ככה גם דאלי..הוא מפורסם בגלל מה שהוא יצר..הוא אמנם היה מטורף,זה לא סותר.. וזה שהוא צייר מתוך שינה זה לא גם לא הכי מדויק,נראה לי.. כל הזרם הסוריאליסטי הרי האמין בתת מודע..אז מה שהם עשו זה לא לישון כמה ימים,בשביל להתחבר לתת מודע שלך,ולהיות במצב הזוי לחלוטין,ואז לצייר.. שאם שואלים אותי,זה גם לא הכי נורמלי בעולם.. ומיכאלנג`לו...הוא מפורסם ``רק`` כי הוא הצליח להגיע הכי קרוב למציאות..?? זאת הייתה האמנות אז,וזה היה אידיאל היופי,והוא הצליח לעשות את זה,אז בטח שיעריכו ת`עבודה שלו,ובטח שהוא יהיה מפורסם. טוב,הגזמתי עם התשובה.... שיהיה לכם לילה טוב..

מגיקל

New member
מישהו אוהב את הציורים של אנה טיכו??

אני חושבת שציירים מתפרסמים כשיש להם משהו לחדש. אם היום אני אצייר בדיוק בסגנון של פיזארו, או ון גוך, אף אחד לא יתעניין בגלל שמה שהיה כל כך מיוחד בהם היה פריצת הדרך. פיזארו, לדוגמא, היה אחד ממנהיגי האימרסיוניסטים שנלחם כדי להתפרסם ולפרסם את הסגנון המיוחד שלו. לא היה בו שום דבר מיוחד, עד כמה שאני יודעת, בחיים שלו, הוא לא חתך לעצמו אוזן ולא צייר מתוך שינה, הוא פשוט צייר בדרך שאהב וכדי לבטא את עצמו. בכל זאת, נכון שיש ציירים שאין להם שום דבר מיוחד ובכל זאת מתפרסמים, וזה ממש מעצבן... למשל, אני לא מצליחה לראות מה כל כך מיוחד בציורים של אנה טיכו...

לא הגזמת בכלל

את אפילו אמרת דברים נכונים מאוד, שאני מודה, לא הצלחתי לחשוב עליהם בשעה שכתבתי את ההודעה. אני נזכרתי אפילו שדיברנו על זה בכיתה, בשעור הראשון שלנו באמנות בכיתה יוד. המורה שלנו הראה לנו שקופית של אביב גפן בהופעה ושאל אותנו ``למה כל כך אוהבים אותו ?`` וכולם כמו מפגרים אמרו ``בגלל המוזיקה !``. עד שהוא התיאש ואמר לנו שהוא מפורסם אך ורק בגלל החידושים שלו, האיפור וכל השטויות שמאחוריו, וגם שהוא צעק ``אנחנו דור מזויין``. אז כמו אביב גפן כיום, באותה תקופה זה היה גויה שצייר את המאחה העירומה, ותתפלאו, זה זיעזע את כל ספרד. החידושים והנועזות שבאמנים, זה מה שמפרסם אותם כל כך. אז יכול להיות שואן גוף מפורסם בגלל שהוא האכספרסיוניסט הראשון או משהו כזה ... אבל אני בטוח שהוא מפורסם גם בגלל שהוא חתך לעצמו את האוזן :) אם אני אשאל מישהו שלא מבין באמנות מי זה ואן גוך, הוא יחשוב דבר ראשון על כך שזה מישהו שחתך לעצמו את האוזן, ולא על כך שהוא האכספרסיוניסט הראשון (או משהו כזה) אגב, סלבאדור דאלי ? זה אני בגילגול הקודם. אני בטוח !

shanikoo

New member
או קיי צודק...

ואתה אפילו ניסחת את מה שרציתי לומר יותר טוב ממני... ומממ...ואן גוך נחשב לפוסט אימפרסיוניסט,ולמבשר האקספרסיוניזם.. אבל שיהיה..לא ניתפס לבגדרות... ואם אתה דאלי בגלגול הקודם..מממ..אני לא יודעת אם זה טוב או לא.. אבל מה שכן,זה לא עד כדי כך מעניין אותי..;-)

ואן גוך אכן פוסט אימפרסיוניסט

וכמו שאת אמרת, הוא מבשר אקספרסיוניזם אאההממ .. מה זה מבשר אקספרסיוניזם ? אחד האקספרסיוניסטים הראשונים.

shanikoo

New member
אמממ...

אז זהו,שזה לא סותר אחד ת`שני.. ורציתי להוסיף את זה להודעה המקורית,אבל לא רציתי להסתבך יותר מדי,ומה שיוצא עכשיו זה שאנחנו סתם תופסים מקום בפורום... אז.. שנינו צודקים.. יופי לנו.. :)

סרפד

New member
אגב, איזה חידושים היו לאביב גפן

שלא היו לצביקה פיק?

*superstar*

New member
זה השם....

כאילו, מה היתה מעדיף לקנות? יצירה של מישהו שמוכר לכולם או מישהו שאף לא שמע עליו והוא לא מוכר בכלל? עדי:)

למעלה